Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Ратному вшанували пам'ять жертв Другої світової війни

Дата: 20.07.2022 11:16
Кількість переглядів: 294

Фото без опису
78 років тому, в липневі дні 1944 року, землі Ратнівщини було звільнено від окупантів. Скільки б не минуло років від тих страшних кровопролитних  воєнних подій, не зітруться з пам’яті бойові та трудові подвиги  ветеранів, учасників Другої світової війни, усіх тих, хто в тилу самовідданою працею наближали розгром ворога та допомагали піднімати Україну з руїн.
Сьогодні, 20 липня, з нагоди визволення колишнього Ратнівського району  від загарбників  селищний голова Віталій Бірук,  заступники голови Олена Антонюк та Сергій Ковч, керівники управління, відділів, секторів виконавчого комітету селищної ради, установ та організацій селища поклали квіти до Пам’ятника землякам, Пам’ятного хреста борцям за волю та незалежність України, на Братські могили.  Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих воїнів, які загинули  у буремні роки Другої світової війни, усіх тих, хто зазнав репресій та поневірянь.
Минають роки, змінюються покоління, але пам'ять про ті роки, коли здригалася рідна земля, горіли села, гинули тисячі мирних жителів, назавжди залишиться в нашій пам’яті. Українці ніколи не забудуть про цю сторінку історії, про неймовірно страшну ціну, яку заплатив наш народ за право бути вільним. Це наша історія, яка сьогодні наповнюються новим змістом, адже українці знову боронять власну державу вже від російського агресора, захищають з зброєю в руках її територіальну цілісність та суверенітет.
Ми пам'ятаємо, що той, хто захищає свою землю завжди перемагає. Ця пам'ять робить нас сильнішими. Вона - запорука неминучості нашої перемоги і сьогодні. Пам’ятаймо, на якій героїчній землі ми живемо. Хай сила цієї землі допомагає долати  нам труднощі. 
ВІРИМО, ЗМОЖЕМО, ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Сектор культури, молоді, спорту та туризму

управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь