Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулися урочистості до Дня Української Державності

Дата: 28.07.2022 16:03
Кількість переглядів: 308

Фото без опису

Сьогодні, 28 липня, з нагоди відзначення Дня Української Державності, біля адмінбудівлі Ратнівської селищної ради проведено патріотичний тематичний захід «Ти для мене свята, Україно!», участь у якому взяли селищний голова Віталій Бірук, заступники голови Олена Антонюк та Сергій Ковч, працівники селищної ради, військовослужбовці, представники трудових колективів установ та організацій селища. 

Під час заходу відбулася урочиста церемонія підняття Державного Прапора України у супроводі Державного Гімну України. Цю почесну місію виконали військовослужбовці відділу прикордонної служби с. Млинове лейтенант Василь Солоненко та старший сержант Діана Шляхно.

Ведуча патріотичного дійства наголосила, що саме на вшанування видатного державотворця Київського князя Володимира Великого у День Хрещення Київської Русі-України та з метою утвердження понад тисячолітніх традицій українського державотворення 28 липня встановлено День Української Державності. Відзначаючи його, ми засвідчуємо також і повагу до Тараса Шевченка, Миколи Костомарова, Володимира Антоновича, Михайла Драгоманова, Івана Франка, Лесі Українки, Михайла Грушевського та інших знаменних представників і представниць національної еліти і борців за державність та незалежність України.

Під час заходу до присутніх звернувся селищний голова Віталій Бірук, який  привітав з Днем Української Державності та побажав жителям громади миру і злагоди на прабатьківській землі. «День Української Державності нероздільно пов’язаний з розвитком війська та військовими тисячолітніми традиціями. Українці - захисники нашої державності - нащадки воїнів-русичів, козаків, січових стрільців, вояків УПА. Сучасні Збройні Сили України, стримуючи агресора - російську федерацію, сьогодні захищають суверенітет і незалежність Української держави. Об’єднані як ніколи у захисті рідної землі та своєї державності, ми обов’язково переможемо та побудуємо сучасну величну європейську державу» - зазначив очільник громади.

Хвилиною мовчання вшанували учасники зібрання усіх загиблих воїнів, мирних жителів, усіх патріотів країни, які віддали свої життя заради щасливого майбутнього України, за її волю та незалежність.

Під час заходу прозвучали патріотичні пісні у виконанні народного аматорського жіночого вокального тріо «Зорецвіт» КЗ «Центр культури та дозвілля».
  
А після завершення дійства селищний голова Віталій Бірук, начальник другого відділу Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Василь Шинкарук, старости відповідних старостинських округів поклали квіти на могили учасників антитерористичної операції та військовослужбовців, які загинули у війні проти російської агресії, заступники голови Олена Антонюк та Сергій Ковч, начальник командного пункту військової частини А1694 Богдан Швек та представники трудових колективів установ селища - до білборду «Герої Небесної Сотні» та Пам’ятної дошки загиблим військовослужбовцям.

Сьогодні, у час жорстоких випробувань для України, подвиг українського народу, вкотре спонукає нас до єдності, патріотизму і відповідальності за долю України. Нам, як і нашим предкам, випала місія відстоювати Незалежність України, її територіальну цілісність і право жити в мирі і злагоді на своїй землі.

ВІРИМО, ЗМОЖЕМО, ПЕРЕМОЖЕМО!!!

Сектор культури, молоді, спорту та туризму

управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь