Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Державна підтримка сільськогосподарських товаровиробників

Дата: 25.08.2022 16:56
Кількість переглядів: 311

Фото без опису

Інформуємо, що постановою КМУ від 16 серпня 2022 № 918 затверджено Порядок використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, які обробляють від 1 до 120 га землі сільськогосподарського призначення, або утримують від 3 до 100 корів
Відповідно статті 2 пункту 2.26 Закону України «Про державну підтримку сільського господарства України» виробники сільськогосподарської продукції - сільськогосподарські товаровиробники, фізичні особи (у тому числі домогосподарства, фізичні особи, які здійснюють діяльність, пов’язану з веденням особистого селянського господарства, самозайняті особи у сфері сільського господарства), які займаються сільськогосподарською діяльністю.
Бюджетні кошти надаються для надання підтримки за такими напрямами: 
- бюджетна субсидія на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності, у розмірі 3 100 гривень на 1 гектар, але не більше 372 000 гривень для одного отримувача; 
- спеціальна бюджетна дотація за утримання великої рогатої худоби (корів) усіх напрямів продуктивності надається на кожну корову, яка перебуває у власності отримувача, ідентифікована та зареєстрована відповідно до законодавства станом на дату подання заявки - у розмірі 5300 гривень на одну корову, але не більше 530 000 гривень для одного отримувача. 
Заявка на отримання бюджетних коштів подається програмними засобами Державного аграрного реєстру з 1 вересня поточного року. Граничний строк подання заявки до Державного аграрного реєстру - 15 листопада поточного року. 
Для отримання бюджетних коштів відомості про отримувача мають бути внесені до Державного аграрного реєстру. Зареєструватись в Державному аграрному реєстрі агровиробникам можна за посиланням: https://www.dar.gov.ua/. (Умовою реєстрації в Державному аграрному реєстрі є наявність кваліфікованого електронного підпису, електронної пошти, мобільного телефону. Для подачі заявки на фінансову підтримку необхідно мати банківський рахунок). 
За детальною інформацією з приводу реєстрації в Державному аграрному реєстрі та подачі заявки на державну підтримку можна звертатись за телефонами: 
- 0500124600 Шпак Оксана Анатоліївна - головний спеціаліст управління агропромислового розвитку Волинської ОДА; 
- 0673325118, 0955878402 Соколовська Світлана Іванівна – директор Волинського відділення Укрдержфонду підтримки фермерських господарств.

Сектор економіки, регіонального
розвитку та залучення інвестицій


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь