Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося позачергове засідання 19 сесії селищної ради

Дата: 26.08.2022 14:25
Кількість переглядів: 440

Вчора під керівництвом селищного голови Віталія Бірука відбулося позачергове засідання 19 сесії селищної ради.

Передусім сесія розпочалась з вшанування хвилиною мовчання світлої пам’яті, громадянської відваги і самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, і усіх мирних громадян, які загинули унаслідок збройної агресії російської федерації проти України та усіх полеглих на війні. 
Також з нагоди відзначення 31-ї річниці Незалежності України Віталій Бірук привітав усіх присутніх з святом, побажавши миру і злагоди на прабатьківській землі, подякував за боротьбу на кожному з фронтів та почесною грамотою Ковельської районної військової адміністрації нагородив:
 

  • майора, начальника відділення обліку мобілізаційної роботи - заступника начальника другого відділу Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки - Корецького Андрія Степановича;
  • лейтенанта поліції, інспектора сектору реагування патрульної поліції відділення поліції №2 (сел. Ратне) Ковельського районного управління поліції - Семенюка Михайла  Івановича;
  • добровольця добровольчого формування територіальної громади «Рать» Ратнівської селищної ради - Ятчука  Петра Петровича;
  • головного сержанта, техніка-водія відділення логістики відділу прикордонної служби «Млинове» - Курсіка Михайла Степановича;
  • майора, командира військової частини А 1694 - Пшенічного Борислава Дмитровича.

 
Почесною грамотою Ратнівської селищної ради: 

  • молодшого сержанта, оператора відділення обліку мобілізаційної роботи Другого відділу Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки – Мажулу  Романа  Васильовича;
  • добровольця добровольчого формування територіальної громади «Рать» Ратнівської селищної ради - Себестяновича Леоніда Миколайовича;
  • старшого солдата,  планшетиста військової частини А 1694 - Грицевич Галину Олександрівну;
  • сержанта, інспектора прикордонної служби 3 категорії 2 групи інспекторів прикордонного контролю відділу прикордонної служби «Млинове» - Затварницьку Наталію Вікторівну;
  • капітана поліції,  начальника чергової частини відділення поліції №2 (сел. Ратне) Ковельського районного управління поліції - Михайлевського Миколу Петровича.

Опісля нагородження приємним подарунком для всіх став виступ народного аматорського жіночого вокального тріо «Зорецвіт» КЗ «Центр культури та дозвілля».

На порядок денний було винесено вісімнадцять проєктів рішень з питань, які попередньо детально розглянули та опрацювали на постійних комісіях.
В ході роботи сесії депутати затвердили зміни до Програми забезпечення публічного порядку, протидії злочинності, безпеки дорожнього руху та особистої безпеки громадян на території Ратнівської селищної ради на 2021 – 2023 роки та зміни до Програми сприяння матеріально-технічного забезпечення для прикордонних підрозділів 6 прикордонного Волинського загону (м. Луцьк), які дислокуються в межах ділянки відповідальності Ратнівської територіальної громади у 2022 році.

Також депутати затвердили Положення про сектор «Служба у справах дітей» Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради в новій редакції, про утворення конкурсної комісії для проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради, про недопущення вивчення російської мови в закладах освіти та використання елементів російської культури в закладах та установах освіти і культури Ратнівської селищної ради та інші.

Одне з основних питань, що розглядалися - зміни до бюджету, внесені  в міжсесійний період, а саме: зменшено доходи та видатки Ратнівській селищній територіальній громаді, виділені з коштів спеціального фонду обласного бюджету в сумі 278 000 гривень на здійснення природоохоронних заходів на капітальний ремонт каналів внутрішньогосподарської мережі с. Здомишель. По факту перевиконання дохідної частини бюджету на суму  624 179 гривень кошти спрямовано 6 Прикордонному Волинському загону (м. Луцьк)– 300 000 гривень, Ратнівському ВУЖКГ на відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги - 300 000 гривень та на капітальний ремонт даху адміністративного приміщення Ратнівської селищної ради (проведення експертизи, технічного обстеження та оцінки технічного стану будівлі адмінприміщення) - 24 179 гривень.
Включено асигнування  іншої субвенції з обласного бюджету для надання матеріальної допомоги сім’ї загиблого військовослужбовця на суму 100 000 грн.
Внесено зміни в дохідну частину бюджету селищної територіальної громади по факту перевиконання доходів на суму  4 861 000 гривень, які спрямовано 6 Прикордонному Волинському загону (м. Луцьк) – 3 000 000 гривень, Головному Управлінню національної поліції у Волинській області  для придбання автомобіля поліцейському офіцеру громади- 206 000 гривень, для проведення поточного ремонту доріг - 1 000 000 гривень,  Ратнівському ВУЖКГ на відшкодування різниці між розміром ціни (тарифу) на житлово-комунальні послуги– 200 000 гривень, капітальний ремонт даху адміністративного приміщення Ратнівської селищної ради – 200 000 гривень,  для заміни бокових вікон на сходах в адмінприміщенні- 100 000 гривень, для проведення поховання загиблих військовослужбовців -100 000 гривень та придбання камери спостереження -55 000 гривень.

Також на сесії були розглянуті та затверджені питання у сфері  земельних відносин. Прийняті  рішення  про  надання в оренду земельних ділянок для ведення товарного сільськогосподарського виробництва загальною площею 103,8 га терміном на 1 рік, ще на 5,84 га надано дозвіл на розроблення технічної документації із землеустрою щодо інвентаризації. Припинено право постійного користування земельними ділянками Ратнівському  виробничому управлінню житлово-комунального господарства у зв’язку із зняттям багатоквартирних будинків з  балансу ВУЖКГ.

Депутатами прийнято рішення про проведення нормативної грошової оцінки двох земельних ділянок для розміщення та обслуговування об’єктів зв’язку, оскільки попередня підлягає поновленню, відповідно до законодавства, що дає можливість збільшити орендну плату.

Загалом сесія пройшла конструктивно. З усіх питань порядку денного були прийняті відповідні рішення.

Детально із рішеннями сесії можна ознайомитися на офіційному сайті Ратнівської громади, опублікованими відповідно до чинного законодавства.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь