Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Кожній дитині потрібні батьки, які її люблять

Дата: 26.08.2022 14:45
Кількість переглядів: 438

Фото без опису

Немає на світі більшого дива як народження дитини. Така подія завжди знаменує собою безмежну радість в сім`ї водночас і велику відповідальність батьків за маленьке життя. Науково доведено, що взаємостосунки дитини з батьками в перші  роки життя складають основу для подальшого розвитку особистості. 

Безумовно найкращим середовищем для виховання дітей є рідна сім’я, але у випадках, коли діти залишаються без батьківського піклування або ж втрачають рідних людей альтернативою може стати прийомна сім`я або дитячий будинок сімейного типу, метою яких є забезпечення  належних умов для зростання в сімейному оточенні дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, шляхом влаштування їх у сім`ї на виховання та спільне проживання.

В прийомній сім`ї на утриманні може перебувати від однієї до чотирьох дітей, в  дитячому будинку сімейного типу - не менше 5 дітей, однак загальна кількість не повинна перевищувати 10 осіб (враховуючи рідних), які перебуватимуть в них до досягнення 18-річного віку або до закінчення дітьми відповідних закладів освіти. До того ж за дітьми-вихованцями зберігаються  пільги і державні гарантії,  передбачені  законодавством.

Кандидати  у  прийомні  батьки або батьки-вихователі  подають  до органу, який утворює  прийомну  сім’ю, заяву та  перелік необхідних  документів. Разом з тим,  вони в обов`язковому порядку мають   пройти навчання, організоване регіональними центрами соціальних служб із залученням спеціалістів з  питань психології, педагогіки,  медицини тощо.

За детальною інформацією щодо створення прийомної сім`ї або дитячого будинку сімейного типу в Ратнівській громаді звертайтесь до працівників Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Ратнівської селищної ради за адресою: смт Ратне, вул. Центральна, 19, І поверх, тел. 2-94-07 та дізнайтесь як підтримати дітей, які опинилися в біді або залишилися без батьківського піклування.

Можливо чиєсь дитяче серденько чекає саме на Вас!

Комунальний заклад "Центр надання соціальних послуг"

Ратнівської селищної ради


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь