Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Оголошення про проведення конкурсу на посаду директора Міжшкільного ресурсного центру Ратнівської селищної ради

Дата: 07.09.2022 14:28
Кількість переглядів: 294

Фото без опису

Відповідно до наказу управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради від 06 вересня 2022 року № 73 «Про проведення конкурсу на посаду директора Міжшкільного ресурсного центру Ратнівської селищної ради», з метою публічного і прозорого призначення на посаду директора даного закладу, що знаходиться за адресою: 44101, Волинська область, Ковельський район, смт Ратне, вул. Шкільна, 6 оголошується конкурс на посаду директора Міжшкільного ресурсного центру Ратнівської селищної ради.
Строк подання документів для участі у конкурсі з 07 вересня 2022 року по 06 жовтня 2022 року включно.
Конкурс на посаду директора Міжшкільного ресурсного центру  Ратнівської селищної ради відбудеться 12 жовтня 2022 року о 10.00 годині.

Вимоги до кандидатів на посаду директора Міжшкільного ресурсного центру Ратнівської селищної ради:
керівником закладу може бути особа, яка є громадянином України, має вищу освіту не нижче ступеня магістра або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, а також організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу на посаду директора закладу освіти.

Для участі у конкурсі подають такі документи:

  • заяву у довільній формі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;
  • копію паспорта громадянина України;
  • особову картку форми П-2;
  • автобіографію кандидата, у якій обов’язково має бути зазначена інформація: прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік і місце народження, громадянство, відомості про освіту, відомості про трудову діяльність, відомості про громадську роботу, склад сім’ї, місце реєстрації та фактичного проживання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти, відомості про наявність чи відсутність судимості;
  • дві фотокартки розміром 4 см х 6 см;
  • копію документів про освіту, науковий ступінь, вчене звання;
  • копію військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов’язаних);
  • довідку МВС про відсутність судимості;
  • медичну довідку про стан здоров’я, щодо перебування особи на обліку в психоневрологічному та наркологічному закладі охорони здоров’я за формою, затвердженою МОЗ;
  • пропозиції кандидата щодо перспектив розвитку закладу в яких повинні бути відображені заходи, що вживатимуться кандидатом для забезпечення стабільності роботи закладу та підвищення ефективності його діяльності.   

Особа може надати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо). 
Визначені у цьому пункті документи подаються особисто або через  уповноважену особу, повноваження якої підтверджено довіреністю до конкурсної комісії у визначений в оголошені строк.

Умови оплати праці: відповідно до вимог наказу Міністерства освіти і науки України від 26 вересня 2005 року № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ», постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами), Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15 квітня 1993 року № 102 (зі змінами).

Призначення директора закладу освіти здійснюється начальником управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради строком на три роки, шляхом укладення строкового трудового договору (контракту) на підставі рішення конкурсної комісії. Після закінчення строку, на який укладено контракт, трудові відносини припиняються та не можуть бути продовжені на невизначений строк. 
З особою, яка призначається на посаду директора закладу освіти вперше, укладається контракт строком на один рік. Після закінчення строку дії такого контракту та за умови належного його виконання сторони мають право продовжити строк дії відповідного контракту ще на два роки без проведення конкурсу. 

Документи подаються до управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради за адресою: 44101, Волинська область, Ковельський район, смт Ратне, вул. Центральна, 19, секретарю конкурсної комісії, тел. (03366) 30 143.
Конкурс буде проводитися у приміщенні залу засідань Ратнівської селищної ради.

Конкурсний відбір проводиться поетапно:

  • видання наказу про проведення конкурсу;
  • утворення та затвердження складу конкурсної комісії
  • оприлюднення оголошення про проведення конкурсу;
  • прийняття документів від осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі;
  • перевірка поданих документів на відповідність встановленим законодавством вимогам;
  • допуск кандидатів до участі у конкурсному відборі;
  • проведення конкурсного відбору;
  • визначення переможця конкурсу;
  • оприлюднення результатів конкурсу на офіційному вебсайті Ратнівської селищної ради.

 Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється за результатами:
1. перевірки знання законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень закладу освіти у формі письмового іспиту протягом 60 хвилин;
2. публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу освіти в якому повинні бути відображені заходи, що вживатимуться кандидатом для забезпечення стабільності роботи закладу та підвищення ефективності його діяльності, а саме:

  • виступ кандидата – до 20 хвилин;
  • запитання та обговорення – до 20 хвилин;

3. співбесіди з кандидатами після письмового іспиту та презентації. 
                                                
Письмовий іспит, презентація перспективного плану розвитку закладу освіти та співбесіда з кандидатами проводиться в один день.

За додатковою інформацією про конкурс можна звертатися також до Данилюк Тетяни Миколаївни – заступника начальника управління – начальника відділу освіти управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради, моб. тел. 0989193757, e-mail: ratnougp@ukr.net

 

Умови проведення конкурсу на посаду директораМіжшкільного ресурсного центру Ратнівської селищної ради

Найменування, місцезнаходження закладу освіти

Міжшкільний ресурсний центр Ратнівської селищної ради, адреса: 44101, Волинська обл., Ковельський р-н, смт Ратне, вул. Шкільна, 6

Найменування посади
Директор 

Умови оплати праці
Відповідно до вимог наказу Міністерства освіти і науки України від 26 вересня 2005 року № 557 «Про впорядкування умов оплати праці та затвердження тарифних розрядів працівників навчальних закладів, установ освіти та наукових установ», постанови Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2002 року № 1298 «Про оплату праці працівників на основі Єдиної тарифної сітки розрядів і коефіцієнтів з оплати праці працівників установ, закладів та організацій окремих галузей бюджетної сфери» (зі змінами), Інструкції про порядок обчислення заробітної плати працівників освіти, затвердженої наказом Міністерства освіти України від 15 квітня 1993 року № 102 (зі змінами).
Кваліфікаційні вимоги до кандидатів на посаду директора закладу освіти

Керівником закладу може бути особа, яка є громадянином України, має вищу освіту не нижче ступеня магістра або освітньо-кваліфікаційного рівня спеціаліста, а також організаторські здібності, фізичний і психічний стан якої не перешкоджає виконанню професійних обов’язків, пройшла конкурсний відбір та визнана переможцем конкурсу на посаду директора закладу освіти.


Перелік документів, необхідних для участі в конкурсі, та строк їх подання.
1) заяву у довільній формі з наданням згоди на обробку персональних даних відповідно до Закону України «Про захист персональних даних»;
2) копію паспорта громадянина України;
3)особову картку форми П-2;
4) автобіографію кандидата, у якій обов’язково має бути зазначена інформація: прізвище, ім’я та по батькові, число, місяць, рік і місце народження, громадянство, відомості про освіту, відомості про трудову діяльність, відомості про громадську роботу, склад сім’ї, місце реєстрації та фактичного проживання, контактний номер телефону, адресу електронної пошти, відомості про наявність чи відсутність судимості;
5) дві фотокартки розміром 4 см х 6 см;
6) копію документів про освіту, науковий ступінь, вчене звання;
7) копію військового квитка (для військовослужбовців або військовозобов’язаних);
8) довідку МВС про відсутність судимості;
9) медичну довідку про стан здоров’я, щодо перебування особи на обліку в психоневрологічному та наркологічному закладі охорони здоров’я за формою, затвердженою МОЗ;
10) пропозиції кандидата щодо перспектив розвитку закладу в яких повинні бути відображені заходи, що вживатимуться кандидатом для забезпечення стабільності роботи закладу та підвищення ефективності його діяльності.   
Особа може надати додаткову інформацію стосовно своєї освіти, досвіду роботи, професійного рівня і репутації (характеристики, рекомендації, наукові публікації тощо). 
Визначені у цьому пункті документи подаються особисто або через  уповноважену особу, повноваження якої підтверджено довіреністю до конкурсної комісії у визначений в оголошені строк.
Документи подаються у строк з 07 вересня 2022 року по 06 жовтня 2022 року включно до управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради за адресою: 44101, Волинська область, Ковельський район, смт Ратне, вул. Центральна, 19, секретарю конкурсної комісії, тел. (03366) 30 143.
Дата, час і місце проведення конкурсу

Конкурс відбудеться 12 жовтня 2022 року у приміщенні залу засідань Ратнівської селищної ради.
Початок проведення конкурсу о 10.00 годині.

Конкурсний відбір проводиться поетапно: 1) видання наказу про проведення конкурсу та затвердження складу конкурсної комісії;

Етапи проведення конкурсного відбору
  
Конкурсний відбір проводиться поетапно: 
1) видання наказу про проведення конкурсу;
2) утворення та затвердження складу конкурсної комісії
3) оприлюднення оголошення про проведення конкурсу;
4) прийняття документів від осіб, які виявили бажання взяти участь у конкурсі;
5) перевірка поданих документів на відповідність встановленим законодавством вимогам;
6) допуск кандидатів до участі у конкурсному відборі;
7) проведення конкурсного відбору;
визначення переможця конкурсу;
оприлюднення результатів конкурсу на офіційному вебсайті Ратнівської селищної ради.

Конкурсний відбір переможця конкурсу здійснюється за результатами:
1. перевірки знання законодавства з урахуванням специфіки функціональних повноважень закладу освіти у формі письмового іспиту протягом 60 хвилин;
2. публічної та відкритої презентації державною мовою перспективного плану розвитку закладу освіти в якому повинні бути відображені заходи, що вживатимуться кандидатом для забезпечення стабільності роботи закладу та підвищення ефективності його діяльності, а саме:
- виступ кандидата – до 20 хвилин;
- запитання та обговорення – до 20 хвилин;
3. співбесіди з кандидатами після письмового іспиту та презентації.                    

Письмовий іспит, презентація перспективного плану розвитку закладу освіти та співбесіда з кандидатами проводиться в один день.
Прізвище, ім’я та по батькові, номер телефону та адреса електронної пошти особи, яка надає додаткову інформацію з питань проведення конкурсу 
Данилюк Тетяна Миколаївна – заступник начальника управління – начальник відділу освіти управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради, 
моб. тел. 0989193757,
e-mail: ratnougp@ukr.net 

Критерії оцінювання учасників конкурсу на посадудиректора Міжшкільного ресурсного центру Ратнівської селищної ради.
Перевірка знання законодавства України з урахуванням специфіки функціональних повноважень закладу освіти проводиться шляхом складання письмового іспиту.
Перед проходженням письмового іспиту кожен кандидат пред’являє паспорт або документ, який посвідчує особу.
Під час проведення письмового іспиту кандидатам забороняється користуватися додатковими електронними приладами, підручниками, навчальними посібниками, іншими матеріалами, а також спілкуватись один з одним. У разі порушення зазначених вимог кандидат відсторонюється від подальшого проходження конкурсу, про що складається відповідний акт, який підписується присутніми членами конкурсної комісії.
Під час письмового іспиту перевіряються знання законодавства України з урахуванням специфіки функціональних повноважень закладу освіти. 
Екзаменаційні білети затверджуються головою конкурсної комісії. До кожного білета включається по шість питань. 
Кількість екзаменаційних білетів має бути не менше 10.
Іспит складається державною мовою письмово за екзаменаційними білетами, які пропонуються кандидату за його вибором і відкриваються у присутності кандидатів на посаду директора закладу освіти під час складання іспиту.   
При підготовці відповідей на питання білета кандидат здійснює записи на аркуші з печаткою управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради, обов'язково вказавши прізвище, ім'я та по батькові, номер білета та питання, зазначені у білеті.
Після підготовки письмових відповідей на кожному аркуші проставляються підпис кандидата та дата складання іспиту.     
Загальний час для проведення іспиту становить не менше 60 хвилин.
 Для оцінки знань кандидатів використовується п'ятибальна система:
1) п'ять балів виставляються кандидатам, які виявили глибокі знання законодавства України з урахуванням специфіки функціональних повноважень закладу освіти;
2) чотири бали виставляються кандидатам, які виявили повні знання законодавства України з урахуванням специфіки функціональних повноважень закладу освіти;
3) три бали виставляються кандидатам, які виявили розуміння поставлених питань в обсязі, достатньому для подальшої роботи;
4) два бали виставляються кандидатам, які розуміють основні поняття нормативно-правових актів, але в процесі відповіді допустили значну кількість помилок.
5) один бал виставляється кандидатам, які не відповіли на питання у встановлений строк.
Після закінчення часу, відведеного на складання письмового іспиту, проводиться перевірка відповідей та їх оцінювання. Оцінка проводиться усіма членами комісії. Члени конкурсної комісії приймають рішення щодо оцінки відповіді на кожне питання екзаменаційного білета. Такі оцінки виставляються на аркуші з відповідями кандидата.
Визначення результатів іспиту здійснюється кожним членом конкурсної комісії індивідуально та вноситься до відомості про його результати. Остаточною оцінкою у балах за іспит є середнє арифметичне значення індивідуальних оцінок членів конкурсної комісії. З результатами іспиту має бути ознайомлений кожний кандидат.
Аркуші з відповідями кандидатів зберігаються разом з іншими матеріалами та документами конкурсної комісії в управлінні гуманітарної політики Ратнівської селищної ради.
Кандидати, які набрали загальну суму балів, що не є нижчою 50 відсотків від максимальної суми балів, яка може бути виставлена під час надання відповідей, вважаються такими, що успішно склали іспит та допущені до наступного етапу конкурсу.
Кандидати, які набрали менше 50 відсотків від максимальної суми балів, вважаються такими, що не склали іспит та не допущені до наступного етапу конкурсу.
       
Публічна та відкрита презентація проєкту перспективного плану розвитку закладу освіти в якому повинні бути відображені заходи, що вживатимуться кандидатом для забезпечення стабільності роботи закладу та підвищення ефективності їх діяльності має становити не більше десяти сторінок у форматі Word, шрифтом Times New Roman, 14 пт., 1,5 інт. та проходить за наступним регламентом:

  • виступ кандидата – до 20 хвилин;
  • запитання та обговорення –  до 20 хвилин.

Публічні та відкриті презентації, виконані будь-якою мовою, крім української, оцінюються як такі, що не відповідають вимогам.
Під час презентації не ставляться запитання щодо політичних поглядів, релігії, етнічного походження, матеріального становища, соціального походження або питання, які можуть бути розцінені як дискримінаційні.

Оцінювання здійснюється за такими критеріями від 1 до 5 балів за ступенем вираженості:

  • наявність чітко сформульованої мети та завдань розвитку закладу освіти;
  • наявність чітко вираженого терміну реалізації завдань та їх досягнення;
  • наявність аналізу сучасного стану закладу освіти, визначення наявних проблем;
  • новизна, використання інноваційних методів та прийомів в управлінській діяльності;
  • залучення колективу до інноваційної діяльності, участі у проєктах, тощо;
  • переваги обраного шляху розвитку закладу освіти.

Визначення результатів презентації здійснюється кожним членом конкурсної комісії індивідуально. Остаточною оцінкою у балах є середнє арифметичне значення оцінок членів конкурсної комісії, що вносяться до відомості про результати оцінювання презентації.

За результатами письмового іспиту та презентації, як підсумок,  проводиться співбесіда з кандидатами.

Загальний підсумок результатів конкурсу здійснюється у балах, які визначаються як середнє арифметичне значення індивідуальних оцінок за результатами письмового іспиту на знання законодавства України з урахуванням специфіки функціональних повноважень закладу, публічної та відкритої презентації проєкту перспективного плану розвитку закладу освіти та співбесіди з кандидатами.
За результатами конкурсу комісія протягом одного робочого дня з дня завершення конкурсного відбору визначає переможця конкурсу та оприлюднює результати конкурсу на офіційному вебсайті Ратнівської селищної ради.

Перелік питань з перевірки знання законодавства у сфері освіти, визначених конкурсною комісією на конкурс на посаду директора Міжшкільного ресурсного центру Ратнівської селищної ради (засідання конкурсної комісії протокол №1 від 09.09.2022 року)
 


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь