Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Народний аматорський ансамбль народної пісні і музики «Ратнівські візерунки» КЗ «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради

Дата: 17.11.2022 14:44
Кількість переглядів: 254

Фото без опису                                     

Українська пісенно-музична культура - одне з найцінніших надбань духовної культури людства. Найпочесніші місця в ній належать народній пісні, хоровому співу і народній музиці, що несуть у собі багатовікову історію і міцні традиції. Від покоління до покоління пісня і музика відтворювали духовну красу, історію свого народу і тих, хто був її творцями.

Аматорський ансамбль народної пісні і музики «Ратнівські візерунки» відомий на теренах аматорського мистецтва з 2004 року. Ознакою його потужної творчої роботи є постійна участь в обласних, всеукраїнських, міжнародних конкурсах та фестивалях. Учасниками ансамблю є як працівники культури, так і люди різних професій, яких об’єднує спільне захоплення духовною глибиною і красою української пісні, щира любов до своєї Батьківщини, почуття гордості від власної причетності до традицій культури свого народу, а ще велике бажання зробити світ духовно насиченим і кращим. Незмінним керівником народного аматорського ансамблю є талановита, ініціативна Валентина Трохимівна Бєлік, почесний громадянин селища Ратне. Творча, самовіддана у праці Валентина Бєлік все своє трудове життя сповна віддає улюбленій професії, зуміла багато зробити для становлення та розбудови галузі культури, розквіту аматорського мистецтва. Вона виховала не одне творче покоління, давала дорогу талановитій молоді.

У репертуарі ансамблю - українські народні пісні в обробках відомих авторів, авторські та патріотичні твори. З кожним роком репертуар народного аматорського ансамблю оновлюється, підвищується виконавський рівень колективу, вдосконалюється акторська майстерність та емоційність виконавців. «Ратнівські візерунки» є творчою лабораторією для сільських аматорських колективів громади. За популяризацію українського традиційного мистецтва, високу виконавську майстерність у 2010 році аматорському ансамблю народної пісні і музики «Ратнівські візерунки» присвоєно почесне звання «народний аматорський».

Показником творчої активності колективу є його участь у всіх культурно-мистецьких заходах громади. «Ратнівські візерунки» - дипломант Міжнародного фестивалю аматорського мистецтва «Покутські джерела», що на Івано-Франківщині, учасник обласних і районних фестивалів: «Осінні барви Торчина», «Пісня рідної землі», що відбувались в Луцькому й Камені-Каширському районах, «Український коровай - сузір’я» у місті Володимир-Волинському. Народний аматорський ансамбль був неодноразовим учасником Всеукраїнського фестивалю повстанських, стрілецьких пісень «За Україну, за її волю» у місті Луцьку, брав активну участь у фестивалі «Лісова пісня», де здобув найвищу нагороду. Колектив брав участь у Всеукраїнській телепередачі «Фольк-мюзик» в м. Києві. Пісні ансамблю звучали на Міжнародному фестивалі українського фольклору «Берегиня».

Протягом останніх двох років народний аматорський ансамбль пісні і музики «Ратнівські візерунки» КЗ «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради взяв участь у транскордонному фестивалі «Озерна містерія», що проходив на території санаторію «Лісова пісня», в дистанційних обласних фестивалях «За Україну, за її волю», «Вовчак - Волинська Січ».

Цікаві виступи, яскраві костюми, сценічне втілення пісенних і музичних традицій - все це надає колективу самобутнього колориту і є секретом їхнього творчого успіху. Тож нових здобутків та поповнення співочої родини новими аматорами, адже доки буде народна пісня - буде і Україна!

Сектор культури, молоді, спорту та туризму управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь