Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про новий податок з 2023 року

Дата: 19.11.2022 18:17
Кількість переглядів: 188

Фото без опису

Вже з 2023 року  власникам ( користувачам) земельних часток (паїв) доведеться платити  новий податок - мінімальне податкове зобов’язання  (МПЗ).  Розрахункова  сума МПЗ визначається за формулами, встановленими статтею 381 Податкового кодексу України, в залежності від наявної нормативно грошової оцінки відповідної земельної ділянки або нормативної грошової оцінки 1 гектара ріллі по області з урахуванням коефіцієнта індексації, визначеного відповідно до порядку, встановленого кодексом для справляння плати за землю; коефіцієнту та кількості календарних місяців, протягом яких земельна ділянка перебуває у власності, оренді, користуванні на інших умовах  платника податків. Першим роком за який визначається МПЗ, є 2022 рік.
Наприклад,  платник податків -  фізична особа протягом 2022 року має  на території  Ратнівської селищної територіальної громади земельну частку (пай) загальною площею 1,8059 га.  Нормативна грошова оцінка становить 28601,66 грн. Сума земельного податку при ставці 0,6% -171,6 грн. МПЗ за земельні  ділянки в розмірі частки (паю) становить 1144,08 грн. Отже, громадянину належить доплатити   різницю між нарахованим МПЗ та сплаченим податком, це 972,47 грн. За попередніми розрахунками жителям нашої громади, які мають у власності земельні ділянки сільськогосподарського призначення за межами населених пунктів податковими органами  буде нараховано від 1400 до 2000  гривень за земельну частку (пай).
До  уваги громадян, якщо ви  використовуєте свої земельні ділянки самі, або неофіційно передали їх іншим господарникам, то вам доведеться платити вищезгадані  суми самим. Якщо ж ви  уклали договір оренди з сільськогосподарським товаровиробником, який зареєструє належним чином договір, то МПЗ нарахують йому.
  
 
Відділ землекористування, кадастру та екологічної безпеки


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь