Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

День Гідності і Свободи

Дата: 22.11.2022 08:15
Кількість переглядів: 297

Фото без опису

21 листопада українці відзначають День Гідності і Свободи, який встановлено на честь двох надважливих подій в історії незалежної України: Помаранчевої революції 2004 року та Революції Гідності 2013 року. Саме в цей день, дев’ять років тому, на Майдані Незалежності в Києві почалися масові акції протесту, спровоковані рішенням тодішньої влади відмовитися від підписання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. Революція Гідності залишила глибокий, визначальний і незабутній слід в історії України. Її ідеали, надії й рішення разюче змінили нашу ментальність, розпочали і продовжують формувати нашу нову політичну ідентичність.
В День Гідності і Свободи в селищі Ратне, біля білборду «Герої Небесної Сотні» та Пам’ятної дошки загиблим військовослужбовцям, з метою вшанування патріотизму і мужності громадян, які стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору,  відбувся тематичний захід  «Тобі, Україно моя, і подих мій перший, і подих останній», за участю голови Ратнівської селищної ради Віталія Бірука, секретаря селищної ради  Людмили Гаврилюк,  заступників голови Олени Антонюк та Сергія Ковча, керівників управлінь, відділів, секторів виконавчого комітету селищної ради, військовослужбовців, керівників установ та організацій селища. 
До учасників зібрання звернувся Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, який привітав присутніх з визначним святом Днем Гідності і Свободи.    "Прагнення гідності та свободи - в генах українців. Вся наша історія - це шлях розбудови держави, в основі якої - гідність та свобода для кожного з нас. Бути рівними у суспільстві, бути не тільки населенням, а ще й громадянами - це мета, якої ми не зраджували ніколи. Ми миролюбний та працьовитий народ, який хоче жити і працювати на своїй землі,   завжди готовий відстоювати свою свободу, якою б ціною вона не давалася. Сьогодні ми  даємо і будемо давати гідну відсіч російському агресору для того, щоб звільнити кожен клаптик нашої території та гідно жити  в нашій вільній Україні », - зазначив  очільник громади. Віталій Іванович  закликав бути гідними синами і дочками своїх батьків  і надалі стояти спільно у боротьбі за нашу незалежну Україну.
Учасники заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять  героїв, які відстоювали та віддали життя за ідеали Гідності та Свободи. Під час заходу звучали тематичні твори у виконанні народного аматорського жіночого вокального ансамблю « Мелодія» та жіночого вокального дуету КЗ       « Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради.
Ведуча заходу наголосила, що сьогодні, як ніколи, ми повинні допомагати своїй державі, щоб вона була нероздільною, щоб ми мали свою Батьківщину, допомагати  воїнам які захищають нас і нашу Україну.
Ми вільні творити своє майбутнє. І це  - головне досягнення всіх українських революцій. Пишаємося героями: і тими, хто здійснив Революцію Гідності, тими, хто загинув на Майдані, тими, хто боронить сьогодні нашу державу від агресора. Ми прагнемо єдності і гідності та дуже віримо, що скоро в нашій країні запанує мир, спокій і щастя. Вистояли на Майдані - переможемо у війні!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь