Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про народний аматорський хор ветеранів праці «Журавлі» КЗ «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради

Дата: 16.12.2022 10:39
Кількість переглядів: 84


Хоровий спів – старовинна, найбільш доступна та активна форма музичного мистецтва, через яку можна впливати на загальний музичний розвиток кожної людини. Господь дав українцям безцінний пісенний скарб, який невіддільний від життя, як барвисті, запашні чорнобривці біля маминої хати, як зорі на вічному небі… До невичерпної криниці народної творчості веде народний аматорський хор ветеранів праці «Журавлі», створенний у 1988 році. Засновником і першим керівником цього чудового  колективу був Василь Михайлович Аврамук. За вагомі  успіхи, творчу діяльність, активну участь в культурно-мистецькому житті у 1996 році хору присвоїли почесне звання « народний аматорський».  Своїм мистецтвом «Журавлі» тішать мешканців не лише рідного Ратне, вони є постійними учасниками обласного фестивалю ветеранських хорів, відомі у сільських клубних закладах громади.  Нині керівником колективу є Людмила Корсак – творчий, талановитий та ініціативний фахівець.  Ніби у родючий грунт, потрапляє сумлінна праця хормейстера у душі хористів. Працю Людмили Павліни важко переоцінити, вона, як вмілий штурман, ось уже 18 років  скеровує свій мистецький корабель на хвилі радості й добра. 
Творчість хорового колективу сьогодні має велике значання для  Ратнівської громади, адже їхня активна життєва і громадська позиція є хорошим взірцем для молодого покоління. А їх творчий доробок -  це їхні болі, це біогріфія кожного з  них перелита у пісню. І поки є чудові виконавці, допоки живуть люди, одержимі українською піснею,  які свою часточку душі і серця  вкладають у народне мистецтво – доти повноцінно і гармонійно розвиватиметься і житиме національна культура українців. Учасники  хору «Журавлі» - саме такі люди, залюблені у пісню  і безмежно раді дарувати її усім спраглим на наше, рідне, українське. Народний аматорський хор ветеранів праці « Журавлі» - це гурт однодумців, воістину талановитих людей .  Гарною і символічною є назва хору «Журавлі» , адже «журавлиний ключ» щорічно поповнюється новими  «журавлятами».
У репертуарі хору патріотичні, ліричні, жартівливі пісні, він щороку урізноманітнюється і поповнюється. За роки  свого існування репертуар народного хору  складає більше 50 творів. У колективі є солісти, жіночий та чоловічий ансамблі, дуети, є поети, що пишуть вірші, гумор.
Протягом останніх двох років народний аматорський хор ветеранів праці « Журавлі» брав участь у фестивалі колядок і щедрівок «Ясна зоря засвітила», у вечорі пам`яті «Відлітають журавлі», у вечорі – зустрічі «Жінка – берегиня роду»,   у святковому концерті до дня селища Ратне,  у фестивалі  ветеранських хорів  «Згадаймо ті роки» в місті Ковелі.
Чудово писала про  колектив віршовані рядки талановитий поет, учасник хору, щира, чудова та чуйна людина Галина Іванівна Грабовська, яка два роки тому, нажаль, відійшла у засвіти.
Коли на репетиції хору приходим,
Душевну рівновагу тут знаходим
Життєві негаразди забуваєм,
І знову зустрічі з піснею чекаєм.

А пісня та широка і крилата,
В ній є сльоза, і батьківська хата,
Мамин бузок нам спогад навіває,
А тополина доля серце крає.

Земля волинська, на столі хлібина,
Все те, багата чим людина.
Тривожить душу. І вона співає.
Розлога пісня до небес злітає.

Маємо величезне сподівання, що з часом народний аматорський хор  поповниться новими учасниками, адже цей колектив товариський, творчий і креативний. Тож запрошуємо усіх любителів української пісні та народних традицій стати учасниками хору «Журавлі» комунального закладу « Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради.
Контактні телефони:
09665 99 227 Катерина
069 39 93301 Людмила



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь