Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося засідання Правління Ратнівської районної організації Товариства Червоного Хреста України

Дата: 23.12.2022 15:33
Кількість переглядів: 480

Фото без опису

20 грудня 2022 року відбулося засідання Правління Ратнівської районної організації Товариства Червоного Хреста України, на розгляд якого було винесено одне питання: про хід виконання програм, проєктів щодо розвитку районної організації ТЧХ України. У засіданні взяли участь провідний спеціаліст Волинської обласної організації Товариства Червоного Хреста України Михайло Дзюбинський, голова Ратнівської територіальної громади Віталій Бірук, голова Самарівської територіаної громади Микола Маргес, члени правління, волонтери та соціальні помічники Товариства.
У своїй доповіді голова РО ТХЧ Світлана Савлук розповіла про реалізацію проєкту «Медичний та психологічний супровід пацієнтів з туберкульозом» за фінансової підтримки Міжнародного благодійного фонду «Альянс громадського здоров’я». 
За сприяння Німецького Червоного Хреста в період війни запрацювали два проєкти. Перший - «Догляд вдома та підтримка людей літнього віку, осіб з інвалідністю та їх сімей». Соціальні помічники, учасники проєкту, опікуються людьми літнього віку, які наразі проживають одні і не мають підтримки з боку рідних. Інший проєкт - «Мобільні медичні бригади» - дає можливість надавати допомогу вимушено переміщеним особам та людям, які опинилися в складних життєвих обставинах. 
Світлана Савлук подякувала голові ВОО ТЧХ України Валентині Пришко за надану можливість співпрацювати з Польським, Данським, Французьким Червоним Хрестом, що допомагає підтримувати людей, котрі переїхали із зони бойових дій, і тим, хто опинився в складних життєвих обставинах, продуктами харчування, засобами гігієни, одягом, постіллю, медичними засобами. 
На засіданні Правління виступив Ратнівський селищний голова Віталій Бірук. Віталій Іванович наголосив на особливій важливості спільної роботи волонтерів організації Товариства Червоного Хреста України та селищної ради задля надання допомоги тим категоріям жителів громади, які цього особливо потребують. Зазначив, що в умовах повномасштабної агресії рф не залишились поза увагою переселенці, які знайшли прихисток в нашій громаді і відчули турботу.
Селищний голова поінформував про ініціативу селищної ради створити єдиний простір для роботи волонтерських організацій з різними категоріями жителів громади. Для цього селищна рада виділяє кімнату у приміщенні управління соціального захисту.
Усі виступи на пленумі пронизувала одна думка: тільки спільними зусиллями влади, громадських організацій, волонтерів і небайдужих людей можна добитися успіху, надавати якнайповнішу допомогу тим, хто сьогодні, коли Україна потерпає від російської ординської навали, опинився у непростих життєвих обставинах. Об’єднуємося разом заради перемоги!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь