Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про народну аматорську хорову капелу КЗ «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради

Дата: 27.12.2022 08:57
Кількість переглядів: 121

Фото без опису

Український хоровий спів – це перлина національної музичної культури, душа народу, співочого і талановитого. Через неперевершене хорове мистецтво світ здавна пізнавав Україну, її музику, історію, культуру.
Хоровий спів є одним з найдосконаліших видів музичного мистецтва, що торкається найніжніших струн людського серця, в якому людина споконвіку висловлювала свої найтонші почуття, переживання, мрії. Сучасне хорове мистецтво має вплив на емоційний стан кожної людини та її свідомість, є частинкою самобутньої української  культури, сприяє розвиткові не лише музичних здібностей, голосу, а й мисленню, мовленню, розширенню словникового запасу. 
В комунальному закладі «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради працює  народна аматорська хорова капела створена в 1977 році за ініціативи колишнього директора районного будинку культури Василя Михайловича Аврамука, який понад 20 років був її керівником. Під час творчої діяльності колектив очолювали досвідчені фахівці своєї справи Валентина Семенчук, Олена Горнік, Світлана Трофімова. Нині керівником хорової капели успішно працює Марина Півень, яка є талановитим хормейстером, наполегливо працює над оновленням репертуару та збагачує його найбільш яскравими хоровими творами. 
За вагомий внесок у розвиток українського хорового мистецтва, високу музичну культуру і виконавську майстерність у 1986 році хоровій капелі було присвоєно почесне звання «народна аматорська». В репертуарі колективу понад 40 творів українських та зарубіжних  авторів, українські народні пісні, духовні твори. За участі колективу відбуваються основні культурно-мистецькі заходи з відзначення державних свят, фестивалів, що проводяться в нашій громаді. В 2022 році  хорова капела взяла участь у Ковельському міському фестивалі гуртів колядників та щедрувальників «З Різдвом Христовим» та зайняла перше місце у номінації «Колядки і щедрівки». Безперечно, участь у фестивалях, конкурсах, спілкування з іншими колективами, вивчення їх методики роботи, обмін досвідом з диригентами сприяє творчому зростанню колективу.  
Маємо величезне сподівання, що з часом народна аматорська хорова капела КЗ «Центр культури та дозвілля» поповниться новими хористами, адже цей колектив товариський, творчий і креативний. 
Тож запрошуємо усіх любителів хорового співу стати учасниками Ратнівської капели.

Контактні телефони:
096 65 99 227 Катерина
096 95 54 650 Марина



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь