Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робота за місяць Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Ратнівської селищної ради

Дата: 31.01.2023 08:41
Кількість переглядів: 171

Фото без опису

Завідувач відділення соціальної допомоги вдома Олена Хомич та практичний психолог Катерина Бірук Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Ратнівської селищної ради упродовж двох місяців проходили навчання з володіння жестовою мовою на курсах для працівників органів виконавчої влади та місцевого самоврядування Ковельського району, організоване громадською організацією «Жест допомоги». Під керівництвом досвідчених тренерів Школи жестової мови та волонтерів, для яких ця мова – єдиний спосіб спілкування, опановували навички спілкування мовою жестів, та 12 січня 2023 року  в урочистій атмосфері отримали сертифікати.
Фахівці із соціальної роботи спільно з головним спеціалістом сектору «Служба у справах дітей» Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради, поліцейським офіцером громади здійснили виїзди в села Гірники, Броди, Прохід, Жиричі, Здомишель та селище Ратне, де відвідали 17 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. З членами цих сімей проведено бесіди з питань формування навичок відповідального батьківства, використання сімейного бюджету, відповідальності за неналежне утримання та виховання дітей.
Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Ратнівської селищної ради здійснила два виїзди у сім'ї, які проживають у селищі Ратне, в яких було зафіксовано випадки домашнього насильства. Фахівці бригади проконсультували  постраждалих від домашнього насильства з правових, медичних, психологічних та інших нагальних питань. 
Соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома опікуються 106 самотніми або самотньо - проживаючими особами. Протягом січня ними було здійснено 3911 заходів (різні види прибирання, допомога в приготуванні їжі або її готування, прання, доставка продуктів, ліків, протоплювання грубок, принесення води, тощо).
Практичним психологом надано 7 індивідуальних консультацій з питань налагодження стосунків між батьками та дітьми, зменшення тривожності, подолання девіантної поведінки.
Продовжується робота з внутрішньо переміщеними особами , які проживають на території  Ратнівської селищної ради. В січні кімнату допомоги відвідали 98 осіб. Їм надано 52 кг продуктів харчування, 50 кг предметів гігієни, 21 кг одягу, взуття, текстилю, тощо. Разом з тим, ВПО отримують консультативну та інформаційну допомогу.
Фахівці із соціальної роботи разом з представниками релігійної організації Церква Воскреслого Хреста Спасителя відвідали сім’ї опікунів /піклувальників, сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах сіл Гірники, Прохід, Жиричі, де вручили дітям подарунки від благодійної організації «Жест допомоги».
Директором центру разом з завідувачем відділення соціальної допомоги вдома проведено супервізійні зустрічі з соціальними робітниками сіл Краска, Здомишель, Прохід, Жиричі, Височне, здійснено перегляд індивідуальних планів отримувачів соціальної послуги догляду вдома відповідно до Державного стандарту догляду вдома, укладено додаткові угоди.
З метою комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг комісією відвідано 5 осіб, які потребують догляду на непрофесійній основі в селах Конище, Гірники. Завідувачем відділення соціальної допомоги вдома підготовлено на розгляд комісії 5 висновків про результати  комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі.
 
Комунальний заклад «Центр надання соціальних послуг» Ратнівської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь