Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Щодо обслуговування прибудинкової території

Дата: 17.02.2023 12:57
Кількість переглядів: 322

Фото без опису

Вже неодноразово ми повідомляли, що власники багатоквартирних будинків відповідно до норм чинного законодавства зобов’язані самостійно обслуговувати прибудинкову територію і майно яке використовується для загальних потреб у будинку та на прибудинковій території. Ще раз нагадуємо власникам багатоквартирних будинків - вони можуть дані роботи проводити самостійно найнявши для цього управителя, або створити ОСББ.
На сьогоднішній день на території селища Ратне створено 11 ОСББ з яких практично діючим є одне, а ще 49 багатоквартирних будинків не мають нІ управителя ні створених ОСББ.
 Відповідно до Порядку проведення конкурсу з призначення управителя багатоквартирного будинку, затвердженого наказом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 13.06.2016 р. № 150, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 24 червня 2016 р. за № 893/29023, виконавчим комітетом Ратнівської селищної ради  26.12 2022 року на сайті Ратнівської селищної ради https://ratnesel.gov.ua/news/1672124184/  було  повідомлено про проведення конкурсу на призначення управителя багатоквартирних будинків, в яких не створено об’єднання співвласників багатоквартирних будинків, співвласники яких не прийняли рішення про форму управління багатоквартирними будинками, в смт Ратне Ковельського району Волинської області в чому було зазначено, що кінцевий строк подання конкурсних пропозицій до 17.00 год. 07 лютого 2023 року. У зв’язку з ти, що пропозицій щодо призначення управителя не надійшло. Днями конкурсна комісія провела робоче засідання з даного питання і одноголосно прийняла рішення щодо повторного оголошення повідомлення конкурсу конкурсу на призначення управителя багатоквартирних будинків.
Отже, сутність реформи ЖКГ зводиться до більшого включення співвласників до справ свого будинку. Бо чистий і освітлений двір – це справа кожного мешканця і кожен може вплинути.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь