Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Зустріч з батьками Гірниківського ліцею

Дата: 17.02.2023 13:35
Кількість переглядів: 1586

Фото без опису

15 лютого 2023 року Ратнівський селищний голова Віталій Бірук спільно з начальником управління гуманітарної політики Вірою Чернухою, заступником начальника управління – начальником відділу освіти Тетяною Данилюк, старостою Гіриниківського старостинського округу Оленою Ятчук взяли учать у батьківських зборах Гірниківського ліцею Ратнівської селищної ради.
Причиною зборів послугувало звернення частини батьків учнів ліцею до селищного голови з питань бездіяльності директора щодо вирішення питання переходу учнів до змішаної форми навчання.
На початку зустрічі директор закладу Олександр Ковч ініціював звернення до селищного голови щодо виділення 300,00 тис. грн. для виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва найпростішого укриття. Проте дане звернення не знайшло підтримки у батьківському колективі, оскільки, за поясненням селищного голови, дані видатки потребують проведення тендерної процедури та згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 09.06.2021 року № 590 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану» (зі змінами) не належать до видатків, які фінансуються в період воєнного стану.
Віталій Бірук закцентував увагу присутніх на проведеній значній  роботі в громаді щодо облаштування найпростіших укриттів та переходу освітніх закладів на змішану форму навчання. Селищний голова окреслив шляхи вирішення проблеми облаштування найпростішого укриття для учасників освітнього процесу Гірниківського ліцею.
Віра Чернуха звернула увагу батьківської громадськості, що ще до початку навчального року були здійснені комісійні об’їзди закладів освіти громади, під час яких були оглянуті приміщення, які можуть бути використані як найпростіші укриття. 
На даний час в громаді є вироблена успішна практика облаштування найпростіших укриттів. На сьогоднішній день за змішаною формою навчання працює 8 закладів загальної середньої освіти громади. На стадії завершення роботи щодо облаштування найпростіших укриттів в Прохідському ліцеї, Млинівській гімназії та загальноосвітній школі І-ІІІ ступеня-дитячий садок         с. Жиричі. За умови відкриття вищезгаданих закладів відсоток тих, які працюватимуть за змішаною формою, буде становити 85%.
В результаті зустрічі були визначені певні напрацювання щодо вирішення питання, яке на сьогодні є надзвичайно важливим – переходу закладу освіти  на змішану форму навчання. І ключова роль у реалізації цього завдання належить автономному закладу освіти - Гірниківському ліцею Ратнівськкої селищної ради.

Управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь