Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Година вшанування «Небесна Сотня - воїни майдану»

Дата: 20.02.2023 16:10
Кількість переглядів: 102

Фото без опису

День Героїв Небесної Сотні - пам'ятний день, що відзначається в Україні 20 лютого на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.  На шляху до незалежності український народ завжди приносив у жертву своїх найкращих синів і дочок. У цьому довгому списку є і Герої Небесної Сотні. Саме вони зуміли рішуче стати до боротьби зі злом, заплативши надвисоку ціну - власне життя.
Сьогодні  в селищі Ратне, біля білборду «Герої Небесної Сотні» та  Пам’ятної дошки загиблим військовослужбовцям , за участю голови Ратнівської селищної ради Віталія Бірука,  заступників голови Олени Антонюк та Сергія Ковча, керівників управлінь, відділів, секторів виконавчого комітету селищної ради, військовослужбовців, керівників установ та організацій селища, проведено годину вшанування «Небесна Сотня-воїни майдану». 
До учасників зібрання звернувся очільник громади Віталій Бірук: «Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні, людей які віддали своє життя за європейське майбутнє України,  за прагнення вільно жити у своїй країні. Сьогодні надзвичайно важливо, особливо під час війни, не забувати те, з чого все починалось. Бо це напевно була перша сторінка сучасної російсько-української війни, яка триває по сьогодніший день. І  сьогодні ми повинні  бути як ніколи єдині, щоб протистояти російському загарбнику, який прийшов на нашу землю.  Схиляємо голови перед загиблими Героями Небесної Сотні які віддали свої життя за свободу, волю, за Україну, за  її незалежність. Бажаю Україні  перемоги, миру та процвітання».
Учасники заходу хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять Героїв, а також виконали Державний Гімн України.
Зворушливо і проникливо звучали  тематичні твори у виконанні Катерини Харкевич, народного аматорського жіночого вокального ансамблю «Мелодія» та народного аматорського жіночого вокального тріо «Зорецвіт»  КЗ «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради.
На завершення настоятель Іллінського собору отець Роман провів поминальну молитву за Героїв Небесної Сотні та всіх борців, які віддали життя за незалежність України.
Ми Єдина країна! Ми всі прагнемо одного – миру, спокою, міцної і квітучої держави та чистого неба над головою. Хай палають свічки пам'яті  за загиблими Героями Небесної Сотні у наших серцях. Вічна пам'ять і слава Героям!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь