Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про зразковий  ансамбль сучасного танцю «Ритм» КЗ «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради

Дата: 27.02.2023 17:20
Кількість переглядів: 768

Танець - це рух, а рух це життя. Танець -  поема. В ній кожен рух - слово. 
Тільки танець робить  музику видимою.
Дитячий ансамбль сучасного танцю «Ритм»  створений в 1998 р. Девіз ансамблю: «ритм та танцювальна феєрія» . Отож  назва ансамблю підкреслює та засвідчує, що колектив працює творчо та креативно в сучасному жанрі, вивчає, поширює та популяризує народний жанр та фольклор народів світу,  вивчає та розвиває сценічну культуру, створює власний стиль, виховує патріотичні почуття.  
Колектив працює за авторською програмою з урахуванням вікових особливостей та вимог часу. У кожному номері постає задум постановника. В ансамблі сучасного танцю  приймають участь 15 талановитих, творчих вихованців, які вчаться різним стилям танців, розуміти  різножанрову музику та вміти імпровізувати за допомогою танцювальної лексики. З часу створення колективу незмінним керівником є Хотинюк/Козак/ Тетяна Петрівна , саме її  творча  робота стала запорукою успіху  колективу. Під її керівництвом створені різножанрові композиції. Мудрий наставник  завжди враховує індивідуальні особивості, природні  нахили та бажання кожного учня, розвиває та примножує їх. Тому кожна група має свій  особливий неповторний стиль та шарм.
У репертуарі колективу представлені різні напрямки  сучасної хореографії: хіп-хоп, джаз, модерн, рок-рол, контемпорері,  український стилізований,  спортивний, бальний та ін.
 Яскраві танцювальні композиції ансамблю «Ритм»  створюють неповторну атмосферу тематичних заходів. Втілення сміливих творчих мрій сприяє перемогам на різних фестивалях та конкурсах.
Дитячий танцювальний колектив – лауреат  та дипломант Всеукраїнських, Міжнародних, обласних та районних фестивалів-конкурсів, обласних фестивалів молоді та спорту ,  міжнародного конкурсу «Зірки аеробіки», брав участь та відзначений у   телевізійному конкурсі «Південний експрес», «Шанс»,фестивалі «Танцюють діти Волині». 
Колектив - дипломант всеукраїнського фіналу міжнародного конкурсу «Гран-прі-Надія»,  лауреат молодіжного фестивалю «Золота підкова»  та володар гран-прі 2003. За вагомий внесок у популяризацію хореографічного мистецтва в 2006 році колективу присвоєно звання  «зразковий аматорський».
Ансамбль сучасного танцю «Ритм» володар гран-прі фестивалю-конкурсу «Фантазії моря Кароліно-Бугаз», призер обласного фестивалю вокально- хореографічних та музично-літературних композицій «Сонце України в наших руках», а також є призером та переможцем обласного фестивалю «У вихорі танцю». 
      
У 2022  році ансамбль «Ритм» став   дипломантом всеукраїнського онлайн - конкурсу «Боротьба жанрів».
Зразковий ансамбль сучасного танцю «Ритм» постійно бере участь  мистецьких заходах і концертах, які проходять на території Ратнівської громади. На підтримку Збройних Сил України  з 2015 по 2023 роки ансамблем створено низку патріотичних танців: «Наречена війни», «Повертайся живим», «Хочу жити без війни», «Війна не сьогодні», «Сонце нам сяє»,  «Світанок настане» , «Боротьба стихій», «Я Україна» та інші. 
Дарувати людям красу, радість, насолоду - в цьому вбачають свій головний обов’язок учасники ансамблю на чолі з керівником. Колектив постійно працює над розширенням свого репертуару, підвищенням виконавської майстерності, та надіється на нові творчі успіхи.  Отож, ми завжди раді новим учасникам,  бо це нові ідеї, нові жанри,  ще кращі композиції та нові здобутки.

PS. З нетерпінням чекаємо талановитих, енергійних любителів танцю.
Тел. 0962743358 Тетяна Хотинюк/Козак



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь