Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про роботу Комунального закладу « Центр надання соціальних послуг» Ратнівської селищної ради в лютому 2023 року

Дата: 01.03.2023 08:55
Кількість переглядів: 136

Фото без опису

Продовжується робота з внутрішньо переміщеними особами, які проживають на території  Ратнівської селищної ради. В лютому кімнату допомоги  відвідали  137  осіб, їм надано 292 кг продуктів харчування,  49 кг предметів гігієни, 43 кг одягу, взуття, текстилю тощо. 

Разом з тим, фахівці із соціальної роботи разом з представниками релігійної організації Церква Воскреслого Христа Спасителя відвідали 10 сімей внутрішньо переміщених осіб, які опинилися у найбільш скрутному становищі та надали їм продуктові набори.

Соціальні робітники відділення соціальної допомоги вдома опікуються 102 самотніми та самотньо-проживаючими особами, з них 4 з диференційованою оплатою. Протягом лютого ними було здійснено 4046 заходів (різні види прибирання, допомога в приготуванні їжі або її готування, годування, винесення судна, вдягання памперса, прання, доставка продуктів, ліків, протоплювання грубок, принесення води тощо).                   

Директором разом з завідувачем відділення соціальної допомоги вдома проведено супервізійні зустрічі з соціальними робітниками сіл Броди, Гірники, Млинове, Жиричі, Кортеліси, здійснено перегляд індивідуальних планів отримувачів соціальної послуги догляду вдома відповідно до Державного стандарту, укладено додаткові угоди.

З метою  комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб особи, яка потребує надання соціальних послуг на непрофесійній основі комісією обстежено 12 осіб, які звернулися з заявою щодо потреби здійснювати  догляд на непрофесійній основі. Серед них жителі сіл  Конище, Гірники, Броди, Кортеліси, Краска, Жиричі, смт Ратне
Завідувачем відділення соціальної допомоги вдома підготовлено на розгляд комісії 12 висновків про результати  комплексного визначення ступеня індивідуальних потреб осіб, які потребують/не потребують надання соціальних послуг з догляду на непрофесійній основі та   протоколи рішень. Здійснено 4 обстеження на встановлення фактичного проживання /не проживання особи в смт Ратне.

Фахівці із соціальної роботи разом з головним спеціалістом сектору  «Служба у справах дітей» Ратнівської селищної ради, поліцейським офіцером громади здійснили виїзди в села Гірники,  Броди,  Прохід, Жиричі, Здомишель, Кортеліси.  смт Ратне,  де відвідали 17 сімей, які опинилися у складних життєвих обставинах. З членами цих сімей проведено бесіди з питань формування навичок відповідального батьківства, використання  сімейного бюджету, відповідальності за неналежне утримання та виховання дітей .

Мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознакою статі Комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Ратнівської селищної ради здійснила 1 екстренний  виїзд  в сім'ю смт Ратне за фактом вчинення домашнього насильства та один плановий виїзд в с. Гірники. Фахівці бригади надали консультації постраждалим від домашнього насильства з правових, медичних, психологічних та інших нагальних питань. 

Практичним психологом здійснено індивідуальне консультування 6 осіб, з них 3 дітей, щодо налагодження взаємин в сім`ї, подолання тривожності та проявів девіантної поведінки. Разом з тим проведено:

 - 2 групи підтримки для внутрішньо переміщених осіб, які тимчасово проживають на території Ратнівської селищної ради, на базі Комунального закладу «Публічна бібліотека» Ратнівської селищної ради.

  - інформаційну бесіду з  прикордонниками відділення прикордонної служби «Млинове» щодо підвищення стресостійкості та  навичок самодопомоги в стресових ситуаціях.

Працівники Центру постійно підвищують свій професійний рівень, зокрема, впродовж місяця,  взяли участь  в онлайн –семінарах  «Порядок проведення навчання щодо підвищення виховного потенціалу прийомних батьків, батьків-вихователів та професійної компетентності патронатних вихователів» та «Організація соціальної роботи та надання соціальних послуг в громаді».

Комунальний заклад "Центр надання соціальних послуг" Ратнівської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь