Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про народне аматорське жіноче вокальне тріо «Зорецвіт» КЗ «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради

Дата: 14.03.2023 09:53
Кількість переглядів: 94

Фото без опису
Пісня не мовчить… Хтось захищає країну на передовій, хтось молиться за воїнів вдома, хтось стає волонтером, а хтось підтримує своєю  творчістю. Музичними кліпами «Мамина молитва» та «Батальйон небайдужих», відзнятими під час повітряних тривог і опублікованих  в мережі Facebook, народне аматорське жіноче вокальне тріо «Зорецвіт»,в березні місяці 2022 року, в новому форматі, на позиціях переможного культурного фронту, відновило і активно продовжує свою творчу діяльність після початку повномасштабного вторгнення рф проти України. 
«Зорецвіт» - народне аматорське жіноче вокальне тріо, створене великим ентузіастом вокального мистецтва, колишнім директором районного будинку культури Валентиною Бєлік в 2001 році і стало невід'ємною частиною мистецької родини Ратнівщини. До першого (родинного) складу тріо увійшли сестри Олена Ленартович, Леся Янчук та керівник, тітка - Валентина Бєлік, завдяки професіоналізму і наполегливій праці яких, колектив відразу піднявся на високу сходинку виконавської майстерності. 
За вагомий внесок у розвиток культури українського народу, високий рівень та виконавську майстерність у 2007 колективу присвоєно почесне звання «народний  аматорський». «Зорецвіт» зайняв почесне І-ше місце в обласному зональному огляді-конкурсі ансамблів малих форм «Співає родина» (2010 р.).      
Біографія тріо пронизана невтомним пошуком нових творчих шляхів, форм та рішень. З вересня 2012 р. свою творчу діяльність з колективом розпочала Катерина Харкевич, а у червні 2015 року на посаду керівника тріо була призначена Леся Гаврилюк.
Нині тріо працює у складі:
Лесі Гаврилюк (керівник, сопраноІІ)
Катерини Харкевич (сопраноІ)
Олени Ленартович (альт)
Три колоритні голоси красивого тембру і широкого діапазону зачаровують серця слухачів своєю музичною витонченістю, душевністю та глибоким відчуттям образу і змісту пісні. Концертні програми «Зорецвіту» вирізняються продуманим відбором репертуару, строкатою новизною  та стрімкою свіжістю звучання, тонким й органічним відчуттям ансамблевості. Багатогранність своїх творчих можливостей тріо демонструє, беручи участь у численних концертах і мистецьких проєктах на сцені, викликаючи шквал емоцій та почуттів у публіки.
Народне аматорське жіноче вокальне тріо «Зорецвіт» є справжньою «візитівкою» краю, постійним учасником усіх урочистих концертів до державних та професійних свят, днів селища і сіл, ювілейних святкувань в Ратнівській громаді.
Також у скарбничці колективу участь з концертною програмою на Львівщині, у м. Ходорів, з нагоди І-ї річниці створення Ходорівської об’єднаної територіальної громади (2017 р.), виступи до Дня міст Нововолинськ та Володимир-Волинський (2019 р.).
Протягом 2021-2022 років тріо взяло участь в різних обласних та районних культурно-мистецьких заходах: 

  • обласному конкурсі солістів-вокалістів та ансамблів малих форм імені Віталія Бобицького (ІІІ-тє місце в номінації «естрадний спів»),
  • обласних урочистостях з нагоди Дня Державного Прапора України та 30-ї річниці Незалежності України (м. Луцьк),
  • міському фестивалі української народної творчості «З народних джерел» (м. Ковель), 
  • районних урочистостях з нагоди Дня державної служби, Дня працівників лісу, Дня енергетика (м. Ковель), 
  • святковому концерті до Дня міста Турійська, 
  • районному заході, присвяченому 31-ій річниці Незалежності України (КЗ «Історико-культурний комплекс» Вовчак «Волинська січ»).

«Зорецвіт» веде активну волонтерську, благодійну та просвітницьку діяльність. 26-28 грудня 2021 року аби підняти бойовий дух наших хоробрих захисників, підбадьорити їх, покращити настрій та привітати з прийдешнім 2022 Новим роком і Різдвом Христовим тріо "Зорецвіт" взяло участь у волонтерській поїздці до найвіддаленіших військових підрозділів на Сході України.
Щоб зміцнитися та продовжувати боротьбу - на фронті чи в тилу, за участю колективу (липень-вересень 2022 р.) відбулися виїзні патріотичні концерти в рамках благодійного творчого туру громадою «РАЗОМ ДО ПЕРЕМОГИ»  на підтримку ЗСУ в усіх селах Ратнівської громади, які вкотре довели, що ми, українці, – єдині в нашому прагненні до свободи та миру! 
🇺🇦Заряд оптимізму та досконалості виконання продемонструвало тріо у благодійному марафоні на підтримку ЗСУ «Разом переможемо» в м. Луцьку (до Всеукраїнського Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва, Дня української писемності та мови, 9 листопада 2022 р.). Пісні та щире патріотичне слово у їхньому виконанні не залишилися поза увагою глядачів.
Широку палітру цікавих концертних номерів приготували учасники «Зорецвіту» під час проведення благодійних мистецьких ініціатив, що проводилися в селищі Ратне: концертно-патріотичної програми «У єдності – сила» (18.12.2022 р.),  різдвяного благодійного заходу «Колядуй, Україно, колядуй моя земле» (08.01.2023 р.), концертної програми «З Україною в серці» до Дня закоханих та Дня єднання (12.02.2023 р.).
Оплесками вітали тріо «Зорецвіт» жителі  Заболоттівської ОТГ під час благодійного концерту «Разом до Перемоги» в с. Тур (19 лютого 2023 р.), яке показало тематичну, співзвучну сьогоднішньому дню патріотичну програму.
Навіть попри воєнний стан в Україні, артистичне життя продовжується, і в найскладніших умовах нагадує нам про переможну життєздатність та цінність мистецького вислову від далекого минулого до ще незнаного майбутнього.
«Зорецвіт» може завітати до Вас в село, селище, місто, в установу, організацію, на підприємство з концертно-патріотичною програмою на підтримку наших захисників.
Телефонуйте, пропонуйте, кличте! +380989423601 – Леся

До зустрічі на концертах!

ВПЕВНЕНІ У ПЕРЕМОЗІ! КОЖЕН НА СВОЄМУ ФРОНТІ!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь