Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

В Ратнівській громаді відкрили класи безпеки

Дата: 24.03.2023 17:43
Кількість переглядів: 1183

Фото без опису

В межах реалізації всеукраїнського проєкту «Клас безпеки», метою якого є систематична підготовка дітей та молоді з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя, ознайомлення з правилами пожежної, мінної безпеки, формування навички самозахисту, надання домедичної допомоги, рятування в умовах надзвичайних ситуацій 24 березня 2023 року в Бродівському ліцеї, Сільцевській та Комарівській гімназіях відбулось відкриття класів безпеки. 
Участь у відкритті взяли Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, заступник начальника відділу запобігання надзвичайним ситуаціям Ковельського районного управління Головного управління ДСНС України у Волинській області Станіслав Гірук, поліцейські офіцери громади Ковельського районного управління поліції ГУНП у Волинській області капітани поліції Юрій Лахтюк та Андрій Корецький, начальник управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради Віра Чернуха та заступник начальника управління – начальник відділу освіти Тетяна Данилюк.
Віталій Бірук наголосив, що на сьогоднішній день такі тематичні класи мають вкрай важливе значення, адже знання з безпеки підростаючого покоління — запорука успішного та безпечного майбутнього країни. Наочне знайомство дітей з небезпечними ситуаціями допоможе їм краще осягнути рівень загрози та добре запам’ятати, як слід  діяти в екстремальних умовах. Створення класів безпеки в громаді сприятиме систематичній підготовці учнів з питань цивільного захисту, особистої безпеки, здорового способу життя та формування навичок самозахисту і рятування в умовах надзвичайних ситуацій. 
Станіслав Гірук акцентував увагу на важливості отримання знань здобувачів освіти щодо правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, розуміння алгоритму дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій та подарував бойовий одяг рятувальника у клас безпеки Бродівський ліцей Ратнівської селищної ради.
Поліцейські офіцери громади розповіли про дотримання правил дорожнього руху та порядку реагування у разі виявлення учнями підозрілих предметів.
Класи безпеки розділені на осередки та обладнані відповідним інвентарем. Тут діти різних вікових груп зможуть  в теорії і на практиці в ігровій формі навчатися основ пожежної та протимінної безпеки, правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога», правил надання домедичної допомоги, правил дорожнього руху.
До роботи класів безпеки (з можливістю дистанційного доступу до занять) будуть залучатися педагогічні працівники, фахівці ДСНС України, Національної поліції, медичні працівники, військові, практичні психологи, учасники бойових дій, фахівці з мінної безпеки тощо.
Після урочистого відкриття для дітей в ігровій формі провели перший навчальний урок безпеки, а пожежники ознайомили дітей із сучасним пожежно-рятувальним автомобілем. Діти отримали масу позитивних емоцій та подарунків.

Управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь