Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про фольклорний гурт «Молодички» клубу-філії села Прохід КЗ «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради

Дата: 03.04.2023 14:40
Кількість переглядів: 114

Фото без опису

 

Народ, який дбає про свою самобутність, ідентифікацію через традицію фольклору, дбає про себе і про свою державу. Культурна спадщина об’єднує людей, допомагає закладати в прийдешні покоління паростки добра, виховувати шанобливе ставлення до нашого культурного надбання.  Ми пізнаємо самих себе через фольклор – слово, музику, пісню, вбрання та багато іншого.
Фольклор – це те джерело, яке породжує бажання творити свою ідентичність і свою державу, тому дуже важливо повертатись до цих правдивих витоків, оскільки український фольклор – це справді те, що зберігає націю. За фольклорними творами можна вивчати історію, побут та культуру народу, які з покоління в покоління передаються кожному українському серцю.
Черпає чисте, прекрасне з глибокого джерела народного фольклору фольклорний гурт «Молодички» клубу-філії села Прохід КЗ «Центр культури та дозвілля» Ратнівської селищної ради (керівник Оксана Аврамук). Гурт складається з любителів української народної пісні Валентини Пословської ,Галини Грицевич, Ніни Філюк, Марії Пінкевич, Тетяни Антонюк, Романи Мерчук, Оксани Аврамук. Керівник та учасники займаються пошуком старовинних місцевих народних традицій, старовинних українських народних пісень та відтворення їх на сцені. В репертуарі колективу ліричні, жартівливі ,весільні ,обжинкові українські народні пісні, стародавні колядки. Фольклорний гурт створений в 1994 році. За період своєї діяльності колектив приймав активну участь в фестивалі колядок і щедрівок «Ясна зоря засвітила», в етнографічному фестивалі «Поліська хата гостями піснею багата», Міжнародному фестивалі «Народна творчість без кордонів» та в усіх культурно-мистецьких заходах села.
Пісні, котрі  зуміли вберегти від забуття наші краяни  линуть з уст фольклорного гурту села Прохід  та зачаровують глядачів своїм глибоким змістом, своєрідною манерою виконання. Учасники колективу щемно бережуть і шанують свої традиції , аби передати їх як родовідну пам'ять майбутнім поколінням.

Щиро запрошуємо усіх любителів та поціновувачів української пісні, тих, хто має хороші вокальні дані, до участі в фольклорному гурті «Молодички» клубу- філії села Прохід - 068178563, Оксана.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь