Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось пленарне засідання 25 чергової сесії Ратнівської селищної ради

Дата: 26.04.2023 17:02
Кількість переглядів: 715

Фото без опису

25 квітня відбулось пленарне засідання 25 чергової сесії Ратнівської селищної ради, яке розпочали хвилиною мовчання. Присутні вшанували пам'ять Героїв Ранівської громади, усіх полеглих Захисників та Захисниць України, мирних громадян, котрі загинули внаслідок повномасштабного вторгнення російських окупантів. 

Опісля хвилини мовчання державною нагородою - ОРДЕНОМ ЗА МУЖНІСТЬ ІІІ СТУПЕНЯ ПОСМЕРТНО - нагороджений Палій Василь Миколайович, 12 червня 1977 року народження. 

Сержант Палій, житель с. Гірники, батько 6-ти дітей, який з перших днів війни пішов добровольцем захищати рідну землю.

Призваний за мобілізацією до Збройних сил України 06 березня 2022 року. Зарахований до списків особового складу військової частини А4056, вірний військовій присязі, загинув 06 травня 2022 року, виконуючи бойове завдання щодо захисту батьківщини внаслідок ворожого мінометного обстрілу в населеному пункті Павлівка Донецької області.

Почесну місію вручення виконував начальник Другого відділу Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки, підполковник Василь Шинкарук та селищний голова Віталій Бірук.

Нагороду отримала дружина загиблого захисника Галина Йосипівна Палій.

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ! Низько вклоняємось та дякуємо за мужність, звитягу, силу духу, волю та непохитне бажання перемогти! Схиляємо голови перед пам’яттю земляків, які віддали свої життя за мир на рідній землі. Пам’ять про них назавжди залишиться в серцях жителів нашої громади.

В ході пленарного засідання депутати селищної ради розглянули 70 питань, з яких 46 земельних, які попередньо опрацьовані на засіданнях постійних комісій :

- про надання дозволів на розроблення документацій із землеустрою громадянам для різних потреб та про затвердження таких документацій;

-  про надання дозволу на розроблення технічної документації із землеустрою площею 45 га із невитребуваних паїв на Кортеліському старостинському округу;

-  про надання дозволу на розроблення документації із землеустрою щодо інвентаризації та поділу земельних ділянок Виконавчому комітету Ратнівської селищної ради з метою формування таких ділянок для продажу у власність та надання в оренду власникам об’єктів нерухомого майна.

Також з метою наповнення бюджету прийняті рішення про проведення торгів у формі аукціону з продажу права оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення та продажу у власність 3-х земельних ділянок несільськогосподарського призначення загальною площею 0,5404 га. В результаті землевпорядних робіт має утворитися 10 земельних ділянок несільськогосподарського призначення загальною площею 5,0777 га під об’єктами нерухомого майна, ще 7 земельних ділянок сільськогосподарського призначення будуть підготовлені та продані в оренду на земельних торгах.

Всі рішення направлені на врегулювання земельних відносин та прийняті в межах норм чинного законодавства.

На пленарному засіданні сесії були внесені та підтримані зміни до бюджету:

-  включено в бюджет іншу субвенцію з обласного бюджету в сумі 5 500 000 грн, з яких 3 500 000 грн на капремонт покрівлі та утеплення фасаду Млинівської гімназії, 2 000 000 грн на реконструкцію котельні Ратнівської ЦРЛ.

-  спрямовано вільний залишок коштів загально фонду бюджету: 15 000 грн управлінню соціального захисту населення Ковельської РДА, 8 000 грн Виконавчому комітету на відрядні витрати, 46 200 грн на придбання меблів у Ратнівський дитячий ясла-садок №1, 41 500 грн на придбання костюмів для тріо «Зорецвіт» та «Мелодія» КЗ «Центр культури та дозвілля», 50 000 грн на програму «Спорт для всіх».

Перерозподілено кошти:

- 500 000 грн на заходи з територіальної оборони;

- 490 000 на придбання амуніції для добровольчого формування територіальної оборони «Рать»;

- 150 000 грн на придбання насоса для центральної каналізаційної системи Ратнівського ВУЖКГ;

- 100 000 грн на ліквідацію наслідків весняного паводку;

- 3 136 800 грн на функціонування КУ «Центр культурних послуг» та інше.

Також депутати підтримали заяву старости Гірниківського старостинського округу Олени Ятчук про дострокове припинення повноважень старости за власним бажанням. Олена Юріївна в своєму виступі зазначила, що у зв’язку з станом здоров’я змушена піти з посади старости – це єдина причина припинення повноважень. 

 Відбулися зміни і у складі депутатського корпусу - визнані повноваження депутата селищної ради Ярослава Кулиніча.

Далі на пленарному засіданні депутати прийняли рішення щодо низки питань, з якими можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради в розділі "Діяльність ради. Пленарні засідання" відповідно до чинного законодавства.

Після завершення пленарного засідання селищний голова подякував депутатському корпусу за злагоджену роботу, за те, що в умовах воєнного стану усі активно працюють, вирішують всі важливі питання, що стосуються життєдіяльності нашої громади. 

Працюємо далі, наближаємо Перемогу!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь