Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Укласти контракт на проходження військової служби у ЗСУ: які умови та грошове забезпечення

Дата: 09.05.2023 11:23
Кількість переглядів: 584

Фото без опису

Стаючи пліч-о-пліч з воїнами, які під час повномасштабної війни дають відсіч окупантам, кожен зміцнює наше військо та прискорює перемогу.
Боронити рідну землю можуть не лише волиняни, які підлягають мобілізації, а й громадяни, які укладають контракт про проходження військової служби. Зокрема і призовники віком від 18 років, які зараз не підлягають призову на строкову службу та бажають стати професійними військовослужбовцями.
Серед основних вимог: вік до 45 років, вмотивованість та відповідний стан здоров’я.
Військовим, які укладають контракт, як і мобілізованим, держава гарантує гідне грошове забезпечення та соціальну підтримку. Виплати складаються з щомісячного грошового забезпечення та додаткової винагороди під час періоду воєнного стану.
Для громадян, які вступають на військову службу грошове забезпечення становить від 20 тис. грн. після підписання контракту в учбовому центрі. 
В подальшому для проходження військової підготовки ці громадяни відбувають на навчання за кордон для опанування базового фаху військовослужбовця. Згодом вони також проходять і фахову підготовку залежно від посад, на яку вони плануються призначити. Таке навчання може зайняти декілька місяців.
По прибуттю до обраної військової частини до їхнього грошового забезпечення додається доплата в розмірі або 30 тис. грн. (якщо вони несуть бойове чергування за межами зони бойових дій), або 100 тис. грн. (якщо вони несуть службу в зоні бойових дій).
Відтак, солдат, щомісяця отримує залежно від місця служби в середньому 50 тис. грн., або 120 тис. грн. Крім того, при укладанні першого контракту виплачується одноразова грошова допомога в розмірі залежно від військового звання від 21 472 гривень.
Також громадяни, охочі укласти контракт, мають змогу обирати місце своєї служби, в тому числі і в підрозділах сил Територіальної оборони України, які базуються на території Ратнівщини.
Військовослужбовці за рахунок держави забезпечуються речовим майном, харчуванням, медичним обслуговуванням. Також щорічно отримують матеріальну допомогу на оздоровлення і вирішення соціально-побутових питань.
Без відриву від проходження служби є змога безоплатно здобути освіту у військових ВУЗах, проходити навчальні курси, а також отримати посвідчення водія.
Охочим укласти контракт потрібно звернутись до Другого відділу Ковельського РТЦК та СП з військово-обліковим документом, пройти професійно-психологічний відбір і медичну комісію.


Для довідок звертайтесь за телефоном: 097-777-48-37.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь