Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Про вокальний гурт «Серпанок» комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради

Дата: 26.06.2023 15:58
Кількість переглядів: 1149

Фото без опису
Як сказав колись американський музикант Курт Кобейн: «Все можна пережити, якщо підібрати потрібну пісню». Неодноразово життя переконує нас у вірності цих слів. Адже саме пісня в усі часи слугує джерелом підтримки та наснаги. Вона здатна зцілювати душевні рани, вселяти у людські серця оптимізм і віру у майбутнє. У найтемніші життєві періоди людського буття пісня дарує надію, піднімає бойовий дух та об’єднує.

Культура Ратнівщини багата на талановитих людей, які перебувають у постійному творчому пошуку, крокують в ногу з часом та прагнуть до самовдосконалення. Так у 2020 році з ініціативи керівника народної аматорської хорової капели комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради Марини Півень було створено жіночий вокальний квартет «Серпанок» у складі:

  • Марини Півень (сопрано І);
  • Юлії Фіщук (сопрано ІІ);
  • Марини Аврамук (альт І);
  • Людмили Корсак (альт ІІ).

Нині керівником колективу є активна, творча та талановита Людмила Корсак.
Свою назву колектив здобув не даремно, адже усі виконавиці народжені прекрасного літнього місяця серпня. Співаючи, дівчата огортають слухача своїми голосами, немов легкий та прозорий ранковий туман, що називають в народі серпанком.

Позитивною відмінністю колективу є його мобільність, ініціативність та професійний підхід до вивчення творів. Довгі щотижневі репетиції, скрупульозний підбір репертуару та міцна жіноча наполегливість дають неабиякі плоди. Навіть коли, за певних причин, один з учасників відсутній, дівчата перекомплектовуються у тріо або ж дует.

Завдяки сумлінній праці та постійним творчим пошукам обдаровані аматорки за короткий період часу зуміли розвинути якісний, цікавий, різножанровий репертуар. Дівчата виконують класичні твори під живий супровід, українські народні пісні в обробках, естрадні пісні. Музичною візитівкою колективу є твори в джазовому стилі, що чарують свіжістю звучання, бадьорістю та емоційним піднесенням.

Гурт «Серпанок» за короткий період часу став добре відомим і користується успіхом в громаді. В нинішніх складних життєвих обставинах воєнного стану колектив є постійним учасником благодійних заходів на підтримку Збройних сил України. Також, за період свого існування, вокальний гурт брав участь у творчих звітах громади, тематичних заходах до професійних свят, місцевих фестивалях, виїзних патріотичних концертах. Квартет неодноразово долучався і до онлайн-вітань.

«Серпанок» не зупиняється на досягнутому та перебуває у постійному творчому пошуку. Насичена концертна діяльність та прагнення допомогти іншим на культурному фронті неабияк об’єднує дівчат, створюючи у колективі атмосферу дружелюбності, творчого піднесення, любові до рідної країни, любові до оточуючих, любові один до одного.

Віримо й знаємо, що щирий патріотизм, наполеглива праця і жага до співу допоможуть зробити неабиякий внесок у збереження культури та духовності в ім’я Перемоги України!

До зустрічі на концертах! Єднаймося!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь