Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обгрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі товару

Дата: 30.06.2023 09:22
Кількість переглядів: 253

Фото без опису

ОБҐРУНТУВАННЯ технічних та якісних характеристик закупівлі товару, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі (оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами)

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:

Ратнівське виробниче управління житлово-комунального господарства, код за ЄДРПОУ 03339153.

Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): Код за ДК 021:2015: 43260000-3  Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка (Колісний екскаватор-навантажувач з обладнанням).

Деталізований CPV код (у т.ч. для лотів) та його назва ДК 021:2015 - 43252000-4 - Фронтальні ковшові навантажувачі без зворотної лопати.

Вид процедури закупівлі: відкриті торги згідно пункту 37 прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII зі змінами та з урахуванням положення Постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178 (надалі - Особливості).

Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 5 500 000,00 (п’ять мільйонів п’ятсот тисяч гривень 00 копійок) грн. з ПДВ.

Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено аналізом потреби в забезпеченні громади комунальним транспортним засобом спеціального призначення для потреб благоустрою території громади та проведенні робіт комунальним підприємством щодо прокладання, заміни, ремонту водопровідних, каналізаційних комунікацій.

Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275, а також моніторингом цін на аналогічну продукцію на офіційних веб-сайтах виробників в Україні або їх офіційних представників (дилерів), зокрема: При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін постачальників комунальної техніки, що оприлюднена ними на власних веб-сайтах: https://aleanda.com/; https://machineryline.ua/; https://car.prom.ua/; https://auto.ria.com/; https://www.olx.ua/; https://zeppelin.ua/; https://hydromarket.com.ua/ та ряду інших на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі. До ціни товару включена вартість товару, закупованого постачальником на ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка власним або орендованим автотранспортом до місць Замовника, торгова націнка постачальника та всі визначені законодавством податки та збори.

При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін постачальників на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі, що оприлюднені на веб-сайтах та прейскурантах цін (комерційних пропозицій) у вільному доступі, а також за результатами аукціонів закупівлі в системі Prozorro за посиланням https://prozorro.gov.ua/. До ціни товару включена вартість товару, витрати та тарифи, що сплачується або мають бути сплачені Учасником згідно чинного законодавства України зокрема: сплату ввізного мита (для нерезидентів та імпортерів); податки та інші збори і обов’язкові платежі, витрати на доставку, перевезення до місця визначеного замовником, а також гарантійне та ремонтне обслуговування товару, протягом строку, що визначений Договором., націнка (маржа) постачальника.

Водночас, розпоряднику (одержувачу) бюджетних коштів необхідно обов’язково враховувати вимоги частини першої статті 23 БКУ та частини четвертої статті 48 БКУ, які забороняють взяття розпорядниками (одержувачами) бюджетних зобов’язань та здійснення платежів без відповідних бюджетних асигнувань, що в свою чергу надаються відповідно до встановлених бюджетних призначень.

Враховуючи все вище описане, виникають підстави для розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі – міні-навантажувача на підставі пункту 3 розділу ІІІ Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, що затверджено наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 року  № 275, а саме:

Замовник дотримуючись принципів пропорційності, прозорості та недискримінації вираховував очікувану вартість згідно порядку описаного вище та зазначив в екранних полях при створенні оголошення про початок проведення публічної закупівлі – відкриті торги, відповідно до пункту 4 частини 2 статті 21 Закону України «Про публічні закупівлі».

Розмір бюджетного призначення: 5 500 000,00 (п’ять мільйонів п’ятсот тисяч гривень 00 копійок) грн. з ПДВ згідно з планом кошторисних асигнувань Замовника. Місцевий бюджет.

Нормативно-правове регулювання. «ДСТУ 2492-94 Навантажувачі. Терміни та визначення» (далі - Стандарт).
Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — протягом 30 днів з дати укладання Договору про закупівлю, але не довше як до 31.12.2023 р. включно.

Кількісною характеристикою предмета закупівлі є комплект товару. Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб замовника становить 1 комплект.
Обґрунтування технічних та якісних характеристик предмета закупівлі такі показники встановлені зокрема: ДСТУ 2492-94 Навантажувачі. Терміни та визначення», технічним умовам виробника, Правилам ЄЕК ООН, а також вимогам Постанови КМУ «Про затвердження Технічного регламенту шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень» від 4 грудня 2019 р. № 1186 зі змінами.
Решта технічних та якісних характеристик можливо згаданих за умовами тендерної документації передбачено в перелічених вище нормативних документах.
Вимога замовника    Відповідність вимогам (заповнюється учасником з зазначенням технічних характеристик по кожному пункту)
Загальні вимоги
Колісний екскаватор-навантажувач повинен бути новим, не раніше 2022 року виготовлення, в стандартному заводському виконанні,  на пневмоколісному ходу, на рівновеликих  колесах    
Технічні характеристики
Двигун
Потужність повна, не менше 101 к.с.    
Робочий об’єм не менше 4,4 л    
Крутний момент не менше 395 Нм    
Коробка передач
Коробка передач має бути механічна     
Максимальна швидкість вперед та назад  не менше 36  км/год    
Гідравлічна система
Тип гідросистеми має бути з закритим центром    
Тип насосу- аксіально-поршневий    
Продуктивність насосу не менше 160 л/хв    
Максимальний тиск не менше 250 Бар    
Фронтальний навантажувач
Тип – щелепний (універсального типу)    
Об’єм ківша не менше 1,15 м3    
Вантажопідйомність на максимальній висоті не менше 4300 кг    
Максимальна висота вісі шарніра навантажувача не менше 3500 мм    
Перекидаюче  навантаження в момент відриву не менше 6650 кг    
Висота розвантаження при максимальному нахилі ковша не менше 2760 мм    
Кут розвантаження при повному підйомі, не менше 45 градусів    
Екскаватор-навантажувач     
Зворотня лопата має бути телескопічна  S-подібного типу**    
Максимальна глибина копання зворотною лопатою з висунутою телескопічною рукояттю, заявлена виробником,  не менше 5700 мм    
Зусилля копання ковша не менше 63,4 кН    
Кут повороту ковша екскаватора не менше 205 градусів    
Місткість заправних ємностей
Суцільний паливний бак без використання додаткових ємностей об’ємом – не менше 160 л.    
Об’єм системи охолодження двигуна – не більше 23 л    
Інші параметри
Експлуатаційна маса не менше 9200 кг    
Екскаватор навантажувач має бути повнопривідним     
Управління повинно бути всіми колесами     
Кабіна обладнана захистом ROPS/FOPS    
Кабіна має бути оснащена кондиціонером    
Навантаження на передній та задній  міст:
Статичне – не менше 22 900 кг.,
Динамічне – не менше 9 100 кг.    
Стандартна комплектація має включати:
- 100% блокування міжколісного диференціалу 
- гальма з гідравлічним посилювачем
-стандартну акумуляторну батарею, струм холодного пуску 750А
-посилювач рульового управління, гідростатичний
-звуковий сигнал заднього ходу
- Система моніторингу PRODUCT LINK, CELLULAR PL243 або аналог (сотовий зв'язок) (має входити до стандартної комплектації екскаватора-навантажувача та  надавати дані щодо місцеположення машини, наробітку мотогодин, тощо )    
Навісне обладнання:
Пристрій заміни навісного обладнання екскаватора-навантажувача або швидкоз’єм механічний (екскаваторна стріла)    
Швидкоз'єм (каретка) переднього ковша    
Відвал для прибирання снігу 
Ширина не менше 3000 мм
Висота не менше  983 мм    
Відвал дорожній бульдозерний
Ширина не менше 2630 мм
Висота не менше 700 мм    
Ківш екскаваторний планувальний
Ширина: не менше 1600 мм    
Ківш екскаваторний 
Ширина : 350 - 400 мм    
Корчувач коріння для екскаватора навантажувача . 
Ширина не менше 280мм, 
Висота не менше  910 мм,
Вага не менше 154кг

Технічні та якісні показники, що зазначені вище були підібрані Замовником за результатами порівнянь різних спеціалізованих  транспортних засобів та обладнання до них по критерію «ціна/якість» та максимально повністю враховують функціональну потребу Замовника для виробничих цілей.

Примітка: Якщо у цій специфікації містяться посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами. Після кожного такого посилання слід вважати наявний вираз «або еквівалент». 
Товар, що є предметом закупівлі підпадає під вимоги підтвердження локалізації виробництва за підпунктом 2 пункту 61 Розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» в обсязі не менше ніж 15 відсотків у 2023 році.

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів:
1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року зі змінами;
2. Постанова Кабінету Міністрів України «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» від 12 жовтня 2022 р. № 1178;

Уповноважена особа Зуб Галина Василівна


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь