Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Робоча зустріч із власниками зернозбиральних комбайнів щодо проходження жнив на території громади

Дата: 13.07.2023 09:30
Кількість переглядів: 547

У цей складний для нашої країни час, в умовах війни, вчасний збір урожаю зернових культур є важливим елементом забезпечення продовольчої безпеки держави та жителів громади. З цією метою 12 липня 2023 року під керівництвом заступника Ратнівського селищного голови Сергія КОВЧА проведено робочу зустріч із власниками зернозбиральних комбайнів, які задіяні на роботах по збору врожаю на території громади. В засіданні взяли участь: Владислав ШЕВЧИК - головний інспектор та Олександр ПІНКЕВИЧ - провідний інспектор  відділу запобігання Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області, старший інспектор сектору реагування патрульної поліції відділу поліції №2 (сел. Ратне) Ковельського районного управління ГУНП у Волинській області, майор поліції Петро КОВАЛЬ, старший офіцер відділення обліку і мобілізаційної роботи другого відділу Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Сергій ПОДЛЕВСЬКИЙ та старости старостинських округів.

Розпочав робочу зустріч Сергій КОВЧ, зазначивши, що сьогодні в умовах воєнного стану не менш важливим є продовольчий фронт нашої держави та громади зокрема, а тому координація дій всіх причетних до жнив осіб є вкрай важливою та необхідною і повинна сприяти максимально швидкому збору врожаю.

Сергій Павлович також озвучив ключові позиції місцевої влади в період проведення жнив. Зокрема, для жителів громади має бути обґрунтована та посильна ціна за надані послуги по обмолоту зернових культур. Особливу увагу просив звернути на збір урожаю для родин, члени сімей яких на даний час захищають країну у лавах ЗСУ, а також сімей загиблих воїнів. Наголосив на необхідності сплати власниками комбайнів податків до селищного бюджету з отриманого доходу.

Петро КОВАЛЬ проінформував присутніх про основні норми законодавства, які стосуються роботи сільськогосподарської техніки в період жнив. Звернув увагу на необхідність безумовного дотримання вимог правил дорожнього руху під час експлуатації техніки, забезпечення справності приладів освітлення та позначення габаритів під час руху в темну пору доби, обов’язкову наявність посвідчення на право керування транспортним засобом та реєстраційних документів, а також наголосив на недопущенні випадків керування транспортними засобами у стані алкогольного сп’яніння.

Про мобілізаційну роботу та призов на військову службу розповів Сергій ПОДЛЕВСЬКИЙ. Він також звернувся до присутніх з проханням обов’язково з’явитись до другого відділу Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки (колишній військомат) тим, хто має законні підстави для відстрочки від мобілізації для внесення відомостей до облікових справ, що дасть можливість уточнити мобілізаційний резерв та сприятиме самим аграріям у безперебійній роботі по збиранню врожаю.

Представники Ковельського районного управління ГУ ДСНС України у Волинській області Владислав ШЕВЧИК та Олександр ПІНКЕВИЧ проінструктували аграріїв щодо основних пунктів правил пожежної безпеки під час проведення жнив та закликали обов’язково їх дотримуватися, адже це дасть можливість вчасно і без втрат зібрати вирощене збіжжя, уникнути травматизму серед працівників та сприятиме збереженню сільськогосподарської техніки. Звернули увагу на обов’язкове укомплектування зернозбиральної техніки засобами пожежогасіння. Роздали присутнім інформаційні матеріали щодо вимог правил  пожежної безпеки при проведенні жнив.

На завершення зустрічі заступник селищного голови Сергій КОВЧ наголосив, що за діяльністю комбайнерів та цінами на обмолот зернових культур здійснюватиметься контроль як з боку місцевої влади, так і представниками контролюючих органів.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь