Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

17-18 липня відбулася робоча поїздка Ратнівського селищного голови Віталія Бірука та депутата селищної ради Сергія Куша до Польщі з метою налагодження партнерських стосунків з гміною Старий Брус Влодавського повіту

Дата: 19.07.2023 16:50
Кількість переглядів: 591

Фото без опису
У ході зустрічі делегати познайомилися з війтом гміни Павлом Колтуном, обговорили напрямки співпраці. Зокрема домовилися про спільну участь у проекті транскордонної програми Interreg NEXT Польща - Україна 2021-2027. Керівники громад узгодили, що спільною проблемою для обох територій є підтоплення і затоплення земель, які потребують очистки меліоративних каналів, ремонту насосних станцій та придбання обладнання для покращення роботи меліоративної сітки в басейні Західного Бугу. Саме цю ідею взяли за основу для розроблення проєкту, в ході реалізації якого очікують отримати кошти від Європейського Союзу. 
Про спільні проблеми Ратнівської громади та гміни Старий Брус подискутували зі старостою Влодавського повіту Анджеєм Романчуком та визначили найперспективніші напрямки діяльності для якнайшвидшої інтеграції України до ЄС на прикладі співпраці Ратнівської ТГ та гмін Влодавського повіту.
Українську делегацію ознайомили з результатами реалізації проєктів Європейського Союзу. Зокрема протягом останніх двох років за кошти ЄС у гміні Старий Брус тепломодернізували школу, встановили сонячні панелі на приміщеннях комунальної власності гміни, на умовах співфінансування мешканців громади і ЄС встановили сонячні панелі на домогосподарствах. Та найактуальнішим інвестиційним проєктом стало встановлення системи очистки води в гміні, яка надходить до чотирьохсот домогосподарств. Ця проблема є надзвичайно актуальною для Ратного, тож делегати вивчили питання організації очистки та витрат на встановлення даної системи. 
За підсумками зустрічі голови громад уклали угоду про партнерство, яка передбачає обмін передовим досвідом у сфері територіального самоврядування, освіти, культури, охорони здоров’я, житлово-комунального господарства, енергозбереження, туризму; підтримку розвитку демократії та захисту прав людини; реалізацію транскордонних програм Європейського Союзу, залучення міжнародної технічної допомоги для забезпечення сталого соціально-економічного розвитку Ратнівської та Старобруської територіальних громад; підтримку розвитку відносин та співпраці між Польщею та Україною; організацію фестивалів, літературно-художніх заходів, конференцій, конкурсів, мистецьких виставок, ярмарків тощо.
Поїздка видалася надзвичайно результативною, адже вона поклала початок тісній співпраці двох громад, яка в майбутньому може забезпечити залучення міжнародної технічної допомоги для розвитку територій Ратнівської ТГ та покращення якості життя її мешканців.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь