Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вшанували пам’ять визволителів Ратнівщини

Дата: 20.07.2023 17:20
Кількість переглядів: 1042

Фото без опису

Сьогодні, з нагоди 79-ї річниці визволення Ратнівщини від німецько-фашистських загарбників під час Другої світової війни, в селищі Ратне біля Пам’ятника землякам відбувся мітинг-реквієм, в якому взяли участь Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, секретар селищної ради Людмила Гаврилюк, заступники голови Олена Антонюк та Сергій Ковч, керівники управлінь, відділів, секторів виконавчого комітету селищної ради, військовослужбовці, представники трудових колективів установ та організацій селища, жителі громади.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять полеглих в боях за визволення селища Ратне, сіл громади, а також усіх тих, хто  віддав сьогодні своє життя за незалежність України у війні проти російського агресора та поклали квіти до Пам’ятника землякам, Пам’ятного хреста борцям за волю та незалежність України, Пам’ятника воїнам-інтернаціоналістам, на Братські могили, що на кладовищі в селищі Ратне.  Представники трудових колективів також поклали квіти до білборду «Герої Небесної Сотні», Пам’ятної дошки загиблим військовослужбовцям, селищний голова, секретар селищної ради та старости старостинських округів Ратнівської селищної ради – на могили загиблих воїнів - захисників громади.

Під час заходу у своєму виступі голова Ратнівської громади Віталій Бірук, зазначив, що сьогодні ми вшановуємо пам’ять воїнів, які загинули в боях за звільнення території наших населених пунктів від фашистських загарбників часів тієї війни, про яку ми говорили «Ніколи знову». Дорогою ціною людських життів довелося заплатити за визволення наших земель у роки Другої світової війни. На жаль, гіркі часи для України тривають. Наші земляки  сьогодні на передовій крок за кроком виборюють нашу землю від російських окупантів. Ми знаємо, що той, хто захищає свою землю, завжди перемагає. Очільник громади подякував усім хто підтримує Збройні Сили України під час кожної благодійної акції та наголосив, що сьогодні всі зусилля, всі дії, всі заходи  задля єдиної мети - для підтримки  наших захисників, для того щоб кожен із них повернувся додому живим.

На мітингу прозвучали твори патріотичної тематики у виконанні народного аматорського жіночого вокального тріо «Зорецвіт» комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради.

Історія доводить - українці незламна нація! Вічна пам’ять та шана усім, хто загинув за рідний край у роки Другої світової війни! Вічна пам’ять та шана тим, хто загинув за волю, свободу України сьогодні! Перемога обов'язково буде за нами!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь