Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась позачергова 28 сесія Ратнівської селищної ради

Дата: 28.07.2023 19:02
Кількість переглядів: 137

Фото без опису

28 липня під головуванням Ратнівського селищного голови Віталія БІРУКА відбулась позачергова сесія Ратнівської селищної ради. Традиційно засідання сесії розпочалося з виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання, якою присутні вшанували пам'ять цивільного населення та захисників і захисниць України, котрих ми втратили внаслідок збройної агресії російської федерації. 

Важливим стало прийняття сесією рішення про делегування представників Ратнівської селищної ради до складу комісії з підготовки проєкту договору про співробітництво територіальних громад, що дасть можливість залучити додаткові кошти для роботи сектору містобудування та архітектури Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради та розширить його повноваження і на територію Заболоттівської територіальної громади. Зауважимо, що договір про співпрацю із Самарівською територіальною громадою успішно реалізовується з 10 березня 2023 року.

Рішення про надання дозволу на розроблення детального плану території частини кварталу К-1 на вулиці Центральній в смт Ратне розширить можливості ми подальшого розвитку інфраструктури селища. 

Сесією також були прийняті рішення:

  • Про внесення змін до рішення Ратнівської селищної ради від 13 липня 2023 року № 27/2 «Про утворення Опорного закладу освіти “Ратнівський ліцей № 1 Ратнівської селищної ради” та його філій»;
  • Про внесення змін до рішення Ратнівської селищної ради від 13 липня 2023 року № 27/4 «Про утворення Опорного закладу освіти “Кортеліський ліцей імені Василя Корнелюка Ратнівської селищної ради” та його філій»;
  • Про внесення змін до рішення Ратнівської селищної ради від 13 липня 2023 року № 27/3 «Про утворення Опорного закладу освіти “Гірниківський ліцей Ратнівської селищної ради” та його філії».

З цих та інших питань селищною радою були прийняті відповідні рішення, з якими ви можете ознайомитися на офіційному вебсайті Ратнівської селищної ради.

Командир Добровольчого формування Ратнівської селищної ради Костянтин ДУДІК поінформував про роботу формування з населенням громади щодо організації національного спротиву та ознайомив із її формами.
Начальник фінансового відділу Людмила Ковч зауважила, що в липні розпочалась сплата земельного податку за наданими повідомленнями.

Людмила Софронівна зазначила, що сума податку за землі сільськогосподарського призначення у повідомленнях за 2023 рік зросла у порівнянні з 2022 роком. Це пов’язано з прийняттям нової, вищої ставки податку у 2022 році, яка затверджена рішенням сесії від 14.07.2022 року № 18/10 «Про встановлення ставок та пільг зі сплати земельного податку на території Ратнівської селищної ради».

Ставка податку була підвищена в зв’язку з прийняттям Верховною Радою України ще 30.11.2021 році Закону України № 1914 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень», яким встановлено для власників сільськогосподарських угідь новий податок – мінімальне податкове зобов’язання.

Нарахована сума нового податку залежатиме лише від площі землі, якою володіє власник і нормативної грошової оцінки землі. Але сума до сплати буде зменшена на суму сплаченого земельного податку.
Земельний податок надходить в бюджет громади, новий податок – мінімальне податкове зобов’язання – розподіляється між державним, обласним бюджетами та бюджетом громади.

Незалежно від того, якою буде сума земельного податку, власник землі сумарно (земельний податок + мінімальне податкове зобов’язання) сплатить одну і ту ж суму. Тому, зазначила Людмила Софронівна, надзвичайно важливим є роз’яснювальна робота серед жителів громади щодо необхідності сплати земельного податку та наповнення бюджету громади.

Всі матеріали сесії за посиланням.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь