Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

У Ратне працювала медична «Територія здоров’я»

Дата: 10.08.2023 09:46
Кількість переглядів: 703

 Фото без опису
Місцеві жителі, військові та гості селища Ратне 9 серпня мали змогу з користю провести свій час, скористатися нагодою і подбати про своє здоров’я, відвідавши «Територію здоров’я» організовану за ініціативи Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Присутні у парку відпочинку консультувалися з сімейними лікарями, перевіряли рівень артеріального тиску та цукру у крові, робили швидкі тести на COVID-19, ВІЛ/СНІД, гепатит В, С, вакцинувалися від СOVID-19 та обстежили дерматологічний скринінг (огляд дерматолога і обстеження родимок).

Медичні працівники провели фахові роз’яснення щодо здорового способу життя, здорового харчування, захисту від інфекційних та неінфекційних хвороб. Батькам та діткам розповіли про важливість з ранніх років життя дбати про своє здоров’я, уникати шкідливих звичок. Провели майстер-клас із правильного миття рук та навчали усіх бажаючих  основам надання першої медичної допомоги.

До цієї виїзної активності долучилися Наталія Янко - генеральний директор Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб, Ольга Черен – голова Ковельської військової державної адміністрації, Вячеслав Шворак – голова Ковельської районної ради, Віталій Бірук – Ратнівський селищний голова, Валерій Дунайчук завідувач Камінь-Каширським відділом ДУ «Волинський ОЦКПХ МОЗ» та Ярослав  Кулиніч - директор комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги Ратнівської селищної ради.
Вакцинальний автобус Ковельського районного відділу ДУ "Волинський ОЦКПХ МОЗ" укомплектований мобільною виїзною командую та буде їздити усіма регіонами Ковельського району для здійснення вакцинації проти інфекційних захворювань, зокрема COVID-19, кору та дифтерії, з особливим акцентом на внутрішньо переміщених особах, уразливих групах населення, в тому числі людях похилого віку та людях із хронічними захворюваннями, а також усіх, хто проживає у віддалених і важкодоступних населених пунктах.

Будемо працювати, щоб найближчим часом вакцинальний автобус завітав до старостинських округів нашої громади.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь