Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Обгрунтування технічних та якісних характеристик закупівлі товару

Дата: 24.08.2023 13:07
Кількість переглядів: 360

Виконавчий комітет Ратнівської селищної ради
(назва замовника)

ОБҐРУНТУВАННЯ
технічних та якісних характеристик закупівлі товару, розміру бюджетного призначення, очікуваної вартості предмета закупівлі 
(оприлюднюється на виконання постанови КМУ № 710 від 11.10.2016 «Про ефективне використання державних коштів» (зі змінами))

Найменування, місцезнаходження та ідентифікаційний код замовника в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб — підприємців та громадських формувань, його категорія:
Виконавчий комітет Ратнівської селищної ради, код за ЄДРПОУ 44096289.
Назва предмета закупівлі із зазначенням коду за Єдиним закупівельним словником (у разі поділу на лоти такі відомості повинні зазначатися стосовно кожного лота) та назви відповідних класифікаторів предмета закупівлі й частин предмета закупівлі (лотів) (за наявності): код за ДК 021:2015: 43260000-3  Механічні лопати, екскаватори та ковшові навантажувачі, гірнича техніка (Екскаватор-навантажувач).
Деталізований CPV код (у т.ч. для лотів) та його назва ДК 021:2015 - 43262100-8 Механічні екскаватори.
Вид процедури закупівлі: відкриті торги відповідно до пункту 37 Прикінцевих та перехідних положень Закону України «Про публічні закупівлі» від 25.12.2015 № 922-VIII зі змінами та з урахуванням положень Постанови Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування» (надалі - Особливості).
Очікувана вартість та обґрунтування очікуваної вартості предмета закупівлі: 5 000 000,00 грн (п’ять мільйонів грн 00 коп.) з ПДВ.
Визначення очікуваної вартості предмета закупівлі обумовлено потребою в забезпеченні військової частини за їхнім запитом саме технікою з відповідними технічними та якісними характеристиками з метою виконання завдань з інженерно-землерийних робіт підрозділами, що виконують завдання на території ведення бойових дій, відвернення військової агресії російської федерації проти України. 
Замовником здійснено розрахунок очікуваної вартості товарів / послуг методом порівняння ринкових цін відповідно до примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, яка затверджена наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 № 275, а також моніторингом цін на аналогічну продукцію на офіційних веб-сайтах виробників в Україні або їх офіційних представників (дилерів), зокрема, при цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін постачальників комунальної техніки, що оприлюднена ними на власних веб-сайтах: https://aleanda.com/; https://machineryline.ua/; https://car.prom.ua/; https://auto.ria.com/; https://www.olx.ua/; https://zeppelin.ua/; https://hydromarket.com.ua/ та ряду інших на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі. До ціни товару включена вартість товару, закупованого постачальником на ринку, послуги з навантаження/розвантаження товару, доставка власним або орендованим автотранспортом до місць Замовника, торгова націнка постачальника та всі визначені законодавством податки та збори. 
При цьому розрахунок очікуваної вартості проводився згідно з аналізом цін постачальників на дату формування очікуваної вартості предмета закупівлі, що оприлюднені на веб-сайтах та прейскурантах цін (комерційних пропозицій) у вільному доступі, а також за результатами аукціонів закупівлі в системі Prozorro за посиланням https://prozorro.gov.ua/. До ціни товару включена вартість товару, витрати та тарифи, що сплачується або мають бути сплачені Учасником згідно з чинним законодавством України зокрема: сплата ввізного мита (для нерезидентів та імпортерів); податки та інші збори і обов’язкові платежі, витрати на доставку, перевезення до місця визначеного замовником, а також гарантійне та ремонтне обслуговування товару, протягом строку, що визначений Договором, націнка (маржа) постачальника.

Водночас, розпоряднику (одержувачу) бюджетних коштів необхідно обов’язково враховувати вимоги частини першої статті 23 БКУ та частини четвертої статті 48 БКУ, які забороняють взяття розпорядниками (одержувачами) бюджетних зобов’язань та здійснення платежів без відповідних бюджетних асигнувань, що в свою чергу надаються відповідно до встановлених бюджетних призначень.
Враховуючи все вище описане, виникають підстави для розрахунку очікуваної вартості предмета закупівлі на підставі пункту 3 розділу ІІІ Примірної методики визначення очікуваної вартості предмета закупівлі, що затверджено наказом Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України 18.02.2020 року  № 275, а саме: Замовник, дотримуючись принципів пропорційності, прозорості та недискримінації вираховував очікувану вартість відповідно до порядку описаного вище та зазначив в екранних полях при створенні оголошення про початок проведення публічної закупівлі – відкриті торги, відповідно до пункту 4 частини 2 статті 21 Закону України «Про публічні закупівлі».
Розмір бюджетного призначення: 5 000 000,00 грн (п’ять мільйонів грн 00 коп.) з ПДВ визначений, виходячи з потреб в забезпеченні відповідною технікою на запит військової частини для виконання завдань з інженерно-землерийних робіт підрозділами, що виконують завдання на території ведення бойових дій, відвернення військової агресії російської федерації проти України та затверджений рішенням Ратнівської селищної ради від 16.08.2023 № 29/12 «Про внесення змін до рішення Ратнівської селищної ради від 15.12.2022 № 22/57 «Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2023 рік».
Нормативно-правове регулювання. «ДСТУ 2492-94 Навантажувачі. Терміни та визначення» (далі - Стандарт).
Обґрунтування технічних характеристик. Термін постачання — з дати укладання Договору про закупівлю до 31.12.2023 р. включно.
Обсяг, необхідний для забезпечення діяльності та власних потреб замовника становить 1 штука.
Обґрунтуванням технічних та якісних характеристик предмета закупівлі є показники, встановлені, зокрема, в ДСТУ 2492-94 Навантажувачі. Терміни та визначення», технічних умовах виробника, Правилах ЄЕК ООН, а також вимогах Постанови Кабінету Міністрів України від 4 грудня 2019 р. № 1186 «Про затвердження Технічного регламенту шумового випромінювання у навколишнє середовище від обладнання, що використовується ззовні приміщень» зі змінами.
Решта технічних та якісних характеристик можливо згаданих за умовами тендерної документації передбачено в перелічених вище нормативних документах.

№    з/п
Найменування технічних та якісних характеристик, що вимагаються Замовником

Екскаватор-навантажувач на шасі з пневмоколісним ходом, приводом на всі колеса та гідропідсилювачем керма. Екскаватор-навантажувач та навісне обладнання до нього має бути стандартного заводського виконання.

Дизельний 4-х циліндровий двигун, з прямим вприском палива, з турбонаддувом (не нижче ЄВРО 2),   потужністю не меншою 74,2 кВт (100,0 к.с.), робочим об’ємом 4400 см куб.

Двигун та екскаватор-навантажувач мають бути від одного виробника.

Транспортна довжина не більше 6000 мм.

Повна габаритна висота в транспортному положенні не більше 3,85 м.

Екскаватор-навантажувач має бути обладнаний підігрівачем блоку циліндрів двигуна від електромережі або автономний.

Кабіна оператора має бути обладнана пристроєм ROPS/FOPS. 

Кабіна екскаватора має бути обладнана кондиціонером.

Освітлення  попереду:
не менше 2 фари дорожнього освітлення і окремо не менше 4 фари робочого освітлення.

Освітлення позаду: не менше 4 фари робочого освітлення.

Фонарі: стопу та повороту.

Має бути встановлено звукову систему про оповіщення руху заднім ходом.

Екскаватор  має бути обладнаний крилами - бризковиками передніх і задніх коліс.

Повна експлуатаційна маса 8500 - 10000 кг

Суцільний паливний бак без використання додаткових ємностей об’ємом  – не менше 160 л.

Об’єм системи охолодження двигуна – не більше 19 л.

Поворотні всі 4 колеса з трьома виборами режиму керування.

Трансмісія:
Привід на обидва мости. 

Електричний перемикач вибору приводу коліс 2WD/4WD в кабіні екскаватора -навантажувача

Мости з блокуванням диференціала або диференціалом підвищеного тертя

Коробка передач з електричним управлінням та вмонтованим гідротрансформатором. На рульовій колонці має бути встановлений електричний перемикач реверса і вибору передач.

Транспортна швидкість пересування не менше 38 км/год.

Радіус коліс:  - передні та задні не менше 28

Загальна продуктивність гідравлічної системи не менше 144 літрів за хвилину.

Максимальний тиск в гідравлічній системі не менше 250 Бар

Об’єм гідравлічної системи – не більше 120 л.

Ківш навантажувача має бути багатофункціональний 6-в-1, щелепний.

Номінальна місткість ковша навантажувача – не менше 1,3 куб. метр.

Висота вивантаження навантажувального ковша по нижній кромці – не менше 2690 мм.

Стріла навантажувача має бути обладнана системою паралельного підйому.

Ківш навантажувача має керуватися здвоєними гідроциліндрами. Гідроциліндри мають бути розміщені по одній прямій зі стрілою навантажувача.

Стріла навантажувача має бути обладнана системою стабілізації під час руху.

Рукоять екскаватора – телескопічна. 

Екскаваторне обладнання має бути оснащене системою зміщення осі копання відносно осі машини.

Має бути встановлене механічне блокування стріли екскаватора, що керується з кабіни

Максимально можлива глибина копання екскаватора без використання пристрою для швидкої заміни навісного обладнання не менше 5850 мм. 

Максимальна висота завантаження по стандартним нормам (при закритому ковші) не менше 4700 мм.

Ківш екскаваторного обладнання шириною 750-850 мм

Аудіопідготовка 

Гарантія 12 місяців без обмеження напрацювання мотогодин.

Період сервісного обслуговування, рекомендований заводом-виробником для України не менше 500 мото/годин

Має бути встановлена Виробником екскаватора-навантажувача система контролю роботи екскаватора-навантажувача в реальному часі через GSM, GPS та Інтернет. 
Система включає в себе такі додаткові опції:

  • Час напрацювання машини згідно лічильнику мотогодин екскаватора-навантажувача,
  • Повідомлення про технічне обслуговування,
  • Історія сервісного обслуговування,
  • Попередження щодо технічного стану екскаватора,
  • Рівень пального в баку,
  • Простоювання техніки.

Технічні та якісні показники, що зазначені вище були підібрані Замовником за результатами порівнянь різних спеціалізованих  транспортних засобів та обладнання до них по критерію «ціна/якість» та максимально повністю враховують функціональну потребу Замовника для виробничих цілей.

Примітка: Якщо у цій специфікації містяться посилання на стандартні характеристики, технічні регламенти та умови, вимоги, умовні позначення та термінологію, пов’язані з товарами, роботами чи послугами, що закуповуються, передбачені існуючими міжнародними, європейськими стандартами, іншими спільними технічними європейськими нормами, іншими технічними еталонними системами, визнаними європейськими органами зі стандартизації або національними стандартами, нормами та правилами. Після кожного такого посилання слід вважати наявний вираз «або еквівалент». 

Товар, що є предметом закупівлі підпадає під вимоги підтвердження локалізації виробництва за підпунктом 2 пункту 61 Розділу Х «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про публічні закупівлі» в обсязі не менше ніж 15 відсотків у 2023 році.

Нормативно-правові акти, що формують підстави застосування процедури відкритих торгів:
1. Закон України “Про публічні закупівлі” №922-VIII від 25.12.2015 року зі змінами;
2. Постанова Кабінету Міністрів України від 12 жовтня 2022 р. № 1178 «Про затвердження особливостей здійснення публічних закупівель товарів, робіт і послуг для замовників, передбачених Законом України «Про публічні закупівлі», на період дії правового режиму воєнного стану в Україні та протягом 90 днів з дня його припинення або скасування». 


Уповноважена особа Анжела Неводнічик


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь