Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулось засідання постійної комісії з питань освіти, культури, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, дотримання регламенту, законності, правопорядку, боротьби із злочинністю та у справах сім’ї, молоді та спорту

Дата: 29.08.2023 21:09
Кількість переглядів: 678

Фото без опису

28 серпня 2023 року відбулось засідання постійної комісії з питань освіти, культури, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, дотримання регламенту, законності, правопорядку, боротьби із злочинністю та у справах сім’ї, молоді та спорту  Ратнівської селищної ради. На комісії було розглянуто 9 питань. Зокрема, члени комісії схвалили проєкти та рекомендували позачерговій сесії прийняти рішення з питань:

  • про організацію роботи закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти Ратнівської селищної ради в період воєнного стану у 2023-2024 навчальному році;
  • про оргізацію харчування дітей в закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти Ратнівської селищної ради у 2023 році.

Ці проекти передбачають організацію роботи дошкільних закладів з 1 вересня тривалістю не більше 8 годин на день з організацією дворазового харчування. Основною умовою роботи є наявність найпростіших укриттів. В першу чергу формуватимуться групи старшого дошкільного віку, а потім середнього. Передбачається можливість зарахування до закладів дітей молодшого віку, обоє батьків яких працюють. Визначено також перелік пільгових категорій дітей для безкоштовного харчування, або знижки на 50%.

Комісія також рекомендувала 7 проектів рішень для розгляду та схвалення на засіданні виконавчого комітету Ратнівської селищної ради. Зокрема - про погодження щомісячного розміру плати батьків за навчання дітей у Ратнівський дитячій музичній школі на 2023-2024 н.р. та переліку документів, необхідних для отримання пільг та додаткових пільг з плати батьків за навчання дітей в Ратнівській музичній школі. Залежно від напрямку (класу) навчання пропонується встановити плату в розмірі від 100 до 300 гривень на місяць.

Ще 6 проектів рішень, які пропонуються на розгляд виконкому, члени освітньої комісії рекомендували погодити. Стосуються вони забезпечення умов безпечного навчання дітей, а саме - погодження ліцею N1 смт Ратне ім. В. Газіна використання частини приміщення Ратнівської  публічної бібліотеки-філії КЗ ЦКП у 2023-2024 н.р. для організації навчання дітей та використання об'єкту цивільного захисту для укриття учасників освітнього процесу. Також погодження використання наявних захисних споруд у підвальних приміщеннях КЗ ЦКП Ратнівському ліцею N2 ім. М. Заліпи, Ратнівській дитячій музичній школі, КЗ "ІРЦ", ЦДЮТ, а також погодження КЗДО "Ратнівський дитячий ясла- садок N2 використання групових приміщень та укриття Ратнівського дитячого ясла-садка N1.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь