Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Поза межами болю. Їх рани будуть ятрити віками…

Дата: 30.08.2023 16:40
Кількість переглядів: 85


А ти на небо зовсім рано полетів,
В обійми Бога, що прийняв тебе до себе.
Розлуки з рідними ти не чекав і не хотів,
Залишив біль і смуток, що без тебе…

Фото без опису 
У День пам’яті захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, селищний голова зустрівся з рідними полеглих Захисників громади. Це не єдиний день у році, коли ми згадуємо полеглих та віддаємо їм шану, це не перша розмова з рідними, але це нагода для того, щоб допомогти та разом зробити усе можливе, аби пам’ять про Героїв була збережена та зміцнена на багато поколінь вперед.
Після хвилини мовчання перші слова у колі людей, об’єднаних спільним болем, кожному давалися складно.

Віталій БІРУК від імені усієї громади висловив співчуття рідним з приводу непоправної втрати та від імені кожного жителя подякував за подвиг, бо нинішні Герої стоять в одному ряду з усіма поколіннями борців за волю і державну самостійність — від воїнів Русі-України, лицарів Костянтина Острозького, козаків Петра Сагайдачного, Богдана Хмельницького та Івана Мазепи до бійців Армії Української Народної Республіки та Галицької армії Західноукраїнської Народної Республіки, Антигітлерівської коаліції часів Другої світової війни, Української Повстанської Армії. Це воїнство мужньо здобувало героїчні перемоги і віддавало життя за українську землю. Адже Україна для кожного із загиблих воїнів — це є сонце в його душі, яке зігрівало і надихало захищати свій дім.

Повітря з перших хвилин змішалося зі слізьми, тяжким зітханням та гірким болем – хтось переживає біль утрати вже понад рік, для когось це недавня рана, але їм однаково болить…

Для того, щоб рідні могли вирішити певні питання на зустріч були запрошені керівники окремих установ та організацій: 

  • Василь Шинкарук – НАЧАЛЬНИК ДРУГОГО ВІДДІЛУ Ковельського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки;
  • Оксана Макарук – головний спеціаліст відділу соціальної підтримки пільгових категорій громадян та осіб з інвалідністю управління соціального захисту населення Ковельської районної державної адміністрації;
  • Світлана Савлук – керівник РАТНІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ ТОВАРИСТВА ЧЕРВОНОГО ХРЕСТА;
  • Старости відповідних старостинських округів.

Також селищний голова з родинами обговорив питання та час створення Алеї слави і пам’яті полеглих захисників громади в центрі селища, розміщення та формат якої детальніше обговорять вже наступної зустрічі – для рідних поки це складне рішення, яке потребує тривалих роздумів. Також обговорювались соціально-побутові питання, пропозиції щодо працевлаштування (деякі члени родин загиблих уже прийняли пропозиції з працевлаштування), безкоштовного проходження медичних оглядів (кожен член родини поза чергою та з супроводом медичної сестри може здійснити огляд ), відвідування патріотичних заходів у громаді тощо. В ході зустрічі Віталій БІРУК розповів про напрацювання ряду програм і положень, необхідних для вирішення проблем сімей загиблих військовослужбовців, деякі з яких уже прийняті або ж будуть розглядатися на комісіях та черговій сесії. З усіх питань, порушених учасниками зустрічі, надано відповіді, з усіх обговорених проблем селищним головою дано доручення щодо виконання та пошуку шляхів вирішення.

Окрім фінансових, соціально-побутових питань, рідні загиблих Героїв порушили питання щодо шани і пам’яті полеглих захисників жителями громади, які часто дозволяють веселощі, розваги та гучні гуляння – на вулиці, на подвір’ї, в громадських місцях тощо.

МИ НЕОДНОРАЗОВО ЗАКЛИКАЛИ ТА ЗАКЛИКАЄМО ЖИТЕЛІВ І ГОСТЕЙ ГРОМАДИ ЩОДНЯ, ЩОХВИЛИНИ ПАМ’ЯТАТИ ТА ШАНУВАТИ ТИХ, ХТО ЗАХИЩАВ І ПРОДОВЖУЄ ЗАХИЩАТИ НАШЕ ЖИТТЯ, НАШУ ЗЕМЛЮ, НАШУ НЕЗАЛЕЖНІСТЬ!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь