Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась 30 позачергова сесія Ратнівської селищної ради

Дата: 04.09.2023 10:58
Кількість переглядів: 1045

Фото без опису

30 серпня під головуванням Ратнівського селищного голови Віталія БІРУКА відбулась 30 позачергова сесія Ратнівської селищної ради. Традиційно засідання сесії розпочалося з виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання з метою вшанування світлої пам’яті, громадянської самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Перед початком засідання Ратнівський селищний голова Віталій БІРУК привітав депутатів Тетяну САВЧУК, Тетяну КОЗЛОВСЬКУ, Катерину ВЛАСЮК та Юрія ДАНИЛЮКА, які відзначали дні народження в міжсесійний період.

На початку засідання депутат Володимир ЯРМОШУК порушив проблему неможливості придбання жителями сіл, особливо віддалених від центру громади, життєво необхідних ліків. Селищний голова доручив надіслати листи-пропозиції суб’єктам підприємницької діяльності щодо відкриття аптек або аптечних пунктів в сільських населених пунктах громади.

Позачергова сесія скликана насамперед для прийняття рішень, що забезпечують з 1 вересня початок освітнього процесу у закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти, а саме:
•    Про організацію роботи закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти Ратнівської селищної ради в період воєнного стану у 2023-2024 навчальному році.
•    Про організацію харчування дітей в закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти Ратнівської селищної ради у 2023 році.

Варто зазначити, що для дотримання безпекових вимог комплектація груп проводитиметься відповідно до кількості місць у захисних укриттях. Першочергово будуть зараховані діти старшого дошкільного віку, потім середнього. Окремо вирішуватимуться питання зарахування дітей середнього та молодшого віку, обоє батьків яких працюють і не перебувають у відпустці. Планується організація дворазового харчування дітей (сніданок та обід) вартістю 45-50 гривень на день.

Під час розгляду питання «Про організацію харчування дітей в закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти Ратнівської селищної ради у 2023 році» депутати одноголосно підтримали зміни, внесені головою постійної комісії Сергієм КУШЕМ, щодо безкоштовного харчування дітей військовослужбовців, які перебувають на військовій службі за діючим контрактом, захищають незалежність та цілісність України, протистоять російській агресії. 

На запит комунального некомерційного підприємства «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської селищної ради депутати дали згоду на проведення будівельних робіт і списання автомобілів. 
З метою знаходження шляхів співпраці та обміну досвідом з міжнародними партнерами прийнято рішення про відрядження Віталія БІРУКА та Євгена САВЛУКА до Республіки Польща у м. Карпач для участі у 32-ому Економічному форумі за темою «Нові цінності для Старого континенту – Європа на порозі змін».
Для забезпечення ефективного використання комунального майна Ратнівської селищної ради депутати підтримали рішення «Про затвердження звітів з незалежної оцінки майна».

Під час розгляду питання «Різне» депутати порушили важливі для громади питання. Зокрема, Микола ЛЕСИК висловив своє бачення функціонування закладів дошкільної освіти та харчування дітей. Селищний голова Віталій БІРУК дав відповідні доручення з цього приводу. 

Директор Ратнівського ліцею № 1 Ратнівської селищної ради Катерина ВЛАСЮК акцентувала увагу на можливостях використання території ліцею понад річкою Прип’ять для розвитку культурно-рекреаційної бази селища. Селищний голова дав відповідні доручення відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки та сектору містобудування та архітектури щодо вивчення порушеного питання та підготовки пропозицій із приводу облаштування цієї території. Також Катерина ВЛАСЮК наголосила на необхідності зваженого підходу під час використання коштів бюджету для забезпечення насамперед пріоритетних питань життєдіяльності громади.

Депутат Анатолій СОПРОНЮК наголосив на необхідності підготовки техніки до зими. Селищний голова Віталій БІРУК дав відповідні доручення щодо порушеного питання.
З рішеннями сесії можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради в розділі «Пленарні засідання», які публікуються відповідно до норм чинного законодавства.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь