Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету 

Дата: 07.09.2023 08:51
Кількість переглядів: 343

Фото без опису

4 вересня відбулося чергове засідання виконавчого комітету, на якому розглянуто 29 питань порядку денного, що охоплюють різні сфери життєдіяльності громади.
Значна їх частина стосувалась сфери освіти. Члени виконкому взяли до уваги попередні позитивні висновки/рекомендації постійної комісії з питань освіти, культури, депутатської діяльності та етики, захисту прав людини, дотримання регламенту, законності, правопорядку, боротьби із злочинністю та у справах сім’ї, молоді та спорту та прийняли рішення:
 
• про погодження щомісячного розміру плати батьків за навчання дітей у Ратнівській дитячій музичній школі на 2023-2024 навчальний рік та Переліку документів, необхідних для отримання пільг та додаткових пільг з плати батьків за навчання дітей у Ратнівській дитячій музичній школі.

• про встановлення наповнюваності груп закладів дошкільної освіти та дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти Ратнівської селищноїг ради на 2023-2024 навчальний рік. Наповнюваність дошкільних груп має становити не більше 25 дітей.
• про затвердження плану заходів з усунення порушень у сфері техногенної безпеки, які  вимагають  значних капіталовкладень.
• про використання групових приміщень Ратнівського дитячого ясла-садка № 1. У зв’язку з недостатньою місткістю укриття для всіх учасників освітнього процесу в ДНЗ № 2 «Капітошка» заняття двох груп відбуватимуться у Ратнівському дитячому ясла - садку № 1. Таким чином в обох дошкільних закладах функціонуватиме по 4 дошкільні групи.
Для дотримання безпекових умов навчання у закладах освіти селища члени виконавчого комітету погодили використання захисних споруд цивільного захисту, найпростіших укриттів та приміщень: Інклюзивно- ресурсному центру та Ратнівській дитячій музичній школі - захисноі споруди (обліковий № 07412); Ратнівському ліцею № 2 ім. М. Заліпи - використання захисної споруди цивільного захисту (обліковий № 07412) та підвального приміщення комунального закладу «Центр культурних послуг» (кімната «Національно-патріотичного виховання» Ратнівського центру дитячої та юнацької творчості) як найпростішого укриття; Ратнівському центру дитячої та юнацької творчості - використання підвального приміщення комунального закладу «Центр культурних послуг» (кімната «Національно-патріотичного виховання» Ратнівського центру дитячої та юнацької творчості) як найпростішого укриття; Ліцею № 1 смт Ратне ім. В. Газіна Ратнівської селищної ради - частини приміщення  Ратнівської публічної бібліотеки-філії комунального закладу «Центр культурних послуг»  у 2023-2024 навчальному році; Ліцею № 1 смт Ратне ім. В. Газіна - використання підвальних приміщень кінотеатру ім. В. Газіна для облаштування найпростіших укриттів. Використання зазначених укриттів та приміщень дасть можливість максимально перевести на очну форму навчання всі заклади освіти селища.
При обговоренні освітнього блоку питань член виконавчого комітету, секретар селищної ради Людмила Гаврилюк акцентувала увагу присутніх на гостроті проблеми відсутності захисної споруди достатньої місткості для забезпечення освітнього процесу в очній формі у Здомишельському ліцеї. Людмила Павлівна висловила вмотивовану тривогу батьків, які звернулись до неї,  як до депутата, з вимогою недопустимості зволікання при вирішенні питання відновлення повноцінного освітнього процесу для дітей у навчальному закладі. Селищний голова дав доручення начальнику управління гуманітарної політики Олександру ДЕНИСЮКУ та  старості Здомишельського старостинського округу Людмилі ЧЕРНУСЬ невідкладно спільно з дирекцією та педагогічним колективом закладу сприяти максимальному використанню наявного найпростішого укриття . В свою чергу Віталій Іванович просив запевнити батьківську громадськість, що запропонований ним варіант побудови укриття для здобувачів освіти Здомишельськлго ліцею пройшов стадію розробки проекту та перебуває на стадії його коригування. Подальший етап його реалізації перебуватиме під його безпосереднім контролем.
Членами виконкому прийнято рішення  «Про організацію роботи в закладах та установах освіти і культури комунальної власності Ратнівської селищної ради у вересні 2023 року».
Одноголосно підтримано ряд рішень, що охоплюють питання діяльності Служби у справах дітей: про надання неповнолітній дозволу на укладення договорів оренди земельних ділянок, які належать їй на праві приватної власності; про надання дозволу на укладення договору дарування 1/3 житлового будинку та частини земельної ділянки, право користування якими мають малолітні діти; про звільнення від здійснення повноважень піклувальника над неповнолітніми дітьми, позбавленими батьківського піклування.
Відповідно до поданих заяв присвоєно адреси житловому будинку Пашкевич О. М.; об’єктам будівництва громадян: Юрчика А. В., Свиридюка М. В., Пансюка В. В., Романюка В. В., Корпача Ю. С.
У галузі житлово-комунального господарства на основі актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, та за погодженням державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища надано дозволи на видалення зелених насаджень: комунальній установі «Центр безпеки і життєдіяльності громади» Ратнівської селищної ради, Прохідському ліцею Ратнівської селищної ради та військовій частині А 1694. Розглянувши клопотання комунальної установи «Центр безпеки і життєдіяльності громади» Ратнівської селищної ради, члени виконачого комітету погодили передачу дров паливних з балансу комунальної установи «Центр безпеки і життєдіяльності громади» на баланси установ та закладів комунальної власності громади, зокрема: Ратнівського виробничого управління житлово-комунального господарства, Виконачого комітету Ратнівської селищної ради, управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради ( для Прохідського ліцею ), Ратнівського ліцею N2 ім. М. Заліпи та на баланс комунального підприємства «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради. Всього  передано 75 метрів кубічних дров паливних. Також погоджено проведення робіт по очищенню внутрігосподарських меліоративних каналів (відповідно до поданих заяв та актів обстеження внутрігосподарських меліоративних каналів) громадянам: Романюку О. В.; Лещуку В. В.; Забродцю С. І.
З усіх питань порядку денного прийнято відповідні рішення, з якими можна ознайомитися на сайті селищноїм ради, відповідно до чинного законодавства.


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь