Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась 31 позачергова сесія Ратнівської селищної ради

Дата: 21.09.2023 08:48
Кількість переглядів: 1251

Фото без опису

19 вересня відбулась позачергова сесія Ратнівської селищної ради. Розпочалося засідання традиційно з Державного Гімну України та хвилини мовчання за усіма полеглими у бою воїнами та загиблими захисниками - жителями громади.

На початку засідання для оголошення депутатського запиту взяв слово депутат Микола ЛЕСИК. Він розпочав свій виступ зі слів подяки фінансовому відділу Ратнівської селищної ради за надання вичерпної аргументованої відповіді на порушене ним на попередній сесії питання, пов’язане з функціонуванням закладів дошкільної освіти та харчуванням дітей. Микола Сергійович зазначив, що така тісна взаємодія та співпраця депутатського корпусу і виконавчих органів селищної ради сприяє оперативному вирішенню проблем та налагодженню конструктивної комунікації депутатів з громадськістю. У зв’язку з початком освітнього процесу, який, зважаючи на воєнний стан в Україні, відбувається у дві зміни, депутат наголосив на необхідності відновлення вуличного освітлення на території Ратнівської територіальної громади. Директор КУ «Центр безпеки і життєдіяльності громади» Олександр ГРЕСИК поінформував депутата та всіх присутніх про комплекс робіт, повʼязаних з відновленням освітлення на вулицях громади, які розпочато за дорученням селищного голови. Крім того Віталій Іванович дав додаткові доручення з цього приводу.

Депутат Ратнівської селищної ради Євген САВЛУК озвучив депутатський запит до 6-го прикордонного Волинського загону щодо перебування на квартирному обліку та отримання житла жителя селища Ратне, колишнього військовослужбовця Державної прикордонної служби України Володимира ПОЛІВОДИ.
Потреба скликання позачергової сесії зумовлена необхідністю невідкладного вирішення питань «Про безоплатну передачу транспортного засобу з комунальної власності Ратнівської селищної ради у державну власність для потреб військової частини А7028» та «Про внесення змін до рішення Ратнівської селищної ради від 15.12.2022 № 22/57 "Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2023 рік"». Депутати одноголосно підтримали передачу на баланс військової частини А7028 (код ЄДРПОУ 26622807) транспортного засобу – екскаватора- навантажувача JCB 4CX SITEMASTER (комплектація Standard), придбаного Виконавчим комітетом селищної ради за тендерною процедурою. (На ці цілі депутати попередньо спрямовували 5 мільйонів гривень).

Тож транспортний засіб незабаром приступить до виконання завдань з інженерно- земляних робіт у зоні бойових дій. Також депутати підтримали виділення з бюджету громади 6 мільйонів гривень на придбання для цієї військової частини вантажного автомобіля, про що попередньо до селищної ради надійшов запит від наших захисників.

Також збільшено дохідну частину бюджету за рахунок субвенцій, переданих з інших місцевих бюджетів на суму 47,7 тис. грн, які спрямовано: Інклюзивно-ресурсному центру – 9,8 тис. грн, сектору містобудування та архітектури – 37,9 тис. грн.

На капітальний ремонт внутрішньогосподарської меліоративної мережі Турської та Гірниківської осушувальної системи на території Гірниківського старостинського округу спрямовано 300 тис. грн коштів обласного бюджету та 128 тис. грн – коштів селищного бюджету.

Перевиконання загального фонду бюджету спрямовано на такі заходи та програми:
- придбання вантажного автомобіля для військової частини А 7028 ( вже згадане вище )– 6,0 млн грн;
- придбання твердого палива для Ратнівської ЦРЛ – 2,3 млн грн;
- поточний ремонт (облаштування) найпростішого укриття в с. Здомишель – 1,461 млн грн;
- поточний ремонт доріг – 947,5 тис. грн;
- заходи та роботи з територіальної оборони – 200,0 тис. грн;
- виплату допомоги фізичним особам, які надають соціальні послуги по догляду за особами, які не здатні до самообслуговування – 175,0 тис. грн;
- виплату матеріальної допомоги населенню – 250,0 тис. грн;
- поточні видатки виконавчому комітету – 170,0 тис. грн;
- придбання паливо-мастильних матеріалів для підвезення учнів до школи та в зворотньому напрямку – 275,0 тис. грн;
- придбання спортивної форми по програмі «Спорт для всіх» – 25,0 тис. грн;
- поточні видатки загальноосвітніх закладів – 359,0 тис. грн;
- поточні видатки центру культурних послуг – 33,3 тис. грн та поновлення бібліотечного фонду – 49,9 тис. грн;
- співфінансування поточного ремонту приміщення під притулок для осіб, які постраждали від домашнього насильства – 52,1 тис. грн, та здійснення технічного нагляду – 32,3 тис. грн;
- капітальний ремонт покрівлі та утеплення фасаду Млинівської гімназії, включаючи послуги по технагляду та авторському нагляду – 793,1 тис. грн;
- виготовлення проєктно - кошторисних документацій по ремонту закладів освіти – 221,0 тис. грн;
- придбання двох котлів Конищенській гімназії – 90,0 тис. грн.

Депутатським корпусом селищної ради також підтримано зміни до Цільової програми мобілізаційної підготовки, матеріально-технічного забезпечення військових частин, підрозділів правоохоронних органів, призову громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2021-2025 роки у новій редакції.

На запит управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради депутати дали згоду на проведення будівельних робіт, а саме капітального ремонту покрівлі та утеплення фасаду Млинівської гімназії Ратнівської селищної ради відповідно до проєктно-кошторисної документації.

У «Різному» заступник селищного голови Сергій КОВЧ поінформував присутніх у сесійній залі про виконання окремих доручень селищного голови Віталія БІРУКА щодо порушених депутатами Ратнівської селищної ради Галиною КУЛЬБАЧИНСЬКОЮ, Анатолієм СОПРОНЮКОМ, Володимиром СІНЧУКОМ, Віктором БАРАНЧУКОМ на попередніх сесіях питань. Віталій БІРУК також повідомив на якій стадії виконання його доручення по запитах депутатів Катерини ВЛАСЮК та Володимира ЯРМОШУКА.

Начальник фінансового відділу Людмила КОВЧ ознайомила депутатів зі змінами, які прогнозуються в бюджетному законодавстві та уже включені до проєкту Держаного бюджету на 2024 рік. Основні зміни – це виключення з доходів місцевого бюджету податку з доходів фізичних осіб – військовослужбовців, зменшення відсотка зарахування надходжень податку на доходи фізичних осіб до місцевого бюджету з 64 до 60; прогнозоване збільшення на 12,7 % мінімальної заробітної плати, та на 17,4 % ставки заробітної плати першого тарифного розряду Єдиної тарифної сітки, ріст цін на енергоносії на 12,5 %.

Людмила КОВЧ зазначила, що надходження ПДФО від військових – це значний ресурс доходів бюджету селищної ради. Ще до початку військових дій ці надходження складали майже 5,0 млн грн, на сьогодні це 42 млн грн. Такі значні надходження дали змогу допомагати військовим, на що вже у 2023 році спрямовано майже 20 млн грн, та використовувати кошти на розвиток громади.

Прогнозні зменшення дохідної частини бюджету, відповідно до зазначених змін, надання базової дотації на 2024 рік на рівні 2023 року, збільшення соціальних стандартів спричинить дефіцит бюджету навіть в частині захищених статей видатків, що уже на сьогодні потребує від керівників бюджетних установ заходів з оптимізації видатків та економії коштів.

Депутат Галина КУЛЬБАЧИНСЬКА висловила пропозицію винести на розгляд чергової сесії питання готовності закладів освіти до опалювального періоду. Селищний голова Віталій БІРУК дав відповідні доручення управлінню гуманітарної політики Ратнівської селищної ради та старостам старостинських округів з підготовки зазначеного питання.

З рішеннями сесії можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради в розділі «Пленарні засідання», які публікуються відповідно до норм чинного законодавства.

Всі матеріали сесії за посиланням.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь