Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Звелись ротфронтом на усі часи у непокорі скам’янілі руки...

Дата: 25.09.2023 09:11
Кількість переглядів: 1271

Фото без опису

Кожного року 23 вересня знову повертає нас до Кортеліс, щоб віддати данину пам’яті тим, хто мученицькою смертю загинув понад 80 років тому. Війна пройшла залізним плугом через долі 2875 закатованих мирних жителів, з них живцем закопаних та розстріляних 1620 дітей. Ця сувора правда назавжди залишиться з нами. Все нові покоління несуть цю правду крізь роки, схиляючись у шані перед своїми батьками і дідами – живими і полеглими.

В цей день керівництво громади, структурних підрозділів виконавчого комітету селищної ради та інших комунальних установ і закладів відвідали мітинг-реквієм, приурочений 81-й річниці вшанування пам’яті жертв Кортеліської трагедії "Пісню співаю воскреслим Кортелісам, важко ридаю над тим, що було " та вшанували пам’ять невинно вбитих і закатованих покладанням квітів. 

До слова була запрошена секретар селищної ради Людмила ГАВРИЛЮК, яка наголосила на віковічній славі українського народу, що завжди боровся за волю і незалежність, відстоював кожен клаптик святої землі, не боявся, навіть обозброєним, дивитися ворогу в очі. Зазначила, що ворог своїми жорстокими масштабними вчинками може знищити міста і села, але ніколи не знищить український дух та пам'ять, завдяки чому і відроджується споконвіків Україна. Також зауважила, що у війні з нинішнім ворогом наша сила у єднанні, у допомозі та у молитві за тих, хто на полі бою і хто, на жаль, поповнив небесне воїнство.

Після мітингу-реквієму традиційно усі охочі відвідали екскурсію в історичному музеї, де мали нагоду поспілкуватися з очевидцем Кортеліської трагедії Петром ЯКУШИКОМ та головою спілки ветеранів Іваном ПИШУКОМ, яким Людмила ГАВРИЛЮК в кінці зустрічі подякувала за теплу розмову та вручила від селищної ради скромні подарунки.

Також після всіх заходів Людмила Павлівна, як куратор галузі культури в громаді, обговорила з директором Центру культурних послуг Лесею ГАВРИЛЮК та директором Кортеліського історичного музею Миколою Михалевичем об'єм технічних і творчо-пошукових робіт, які потрібно провести задля повноцінного функціонування музею з новими експонатами та експозиціями.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь