Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 03.10.2023 08:28
Кількість переглядів: 774

Фото без опису

2 жовтня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Ратнівськоі селищної ради, на якому розглянуто 26 питань порядку денного, що охоплюють різні сфери життєдіяльності громади.

Зокрема, члени виконкому заслухали ряд питань, які стосуються сфери освіти, визначили режим роботи закладів та установ освіти і культури комунальної власності Ратнівської селищної ради в умовах воєнного стану у жовтні 2023 року. Відповідно до чинного законодавства, на початку кожного навчального року виконавчий комітет затверджує мережу закладів освіти, тому члени виконкому підтримали рішення про затвердження мережі закладів загальної середньої освіти Ратнівської селищної ради на 2023- 2024 навчальний рік. Також одноголосно погодили розмір плати за надання послуг населенню Ратнівською дитячо-юнацькою спортивною школою на 2023-2024 навчальний рік та погодили вартість платних послуг, що можуть надаватися Міжшкільним ресурсним центром Ратнівської селищної ради у 2023-2024 навчальному році. Селищний голова наголосив на важливості розвитку мережі платних послуг Міжшкільного ресурсного центру, залучення молоді і жителів громади до навчання за професією «Кравець» та  навчання водіїв транспортних засобів. Віталій БІРУК доручив начальнику управління гуманітарної політики Олександру Денисюку забезпечити інформування населення громади з зазначеного питання.

У сфері «Служба у справах дітей» одноголосно підтримано ряд рішень: про визначення місця проживання малолітніх з матір’ю; про надання неповнолітній дозволу на укладення договорів оренди земельних ділянок, які належать їй на праві приватної власності; про надання дозволу на укладення договорів оренди земельних ділянок від імені та в інтересах малолітньої дитини; про надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів; про надання статусу дитини-сироти; про встановлення опіки та призначення опікуна над дитиною-сиротою.

Відповідно до поданих заяв присвоєно адресу об’єктам будівництва громадян: Юхимчук Н. І., Ятчук Г. В., Морозу М. А., Антонюку В. А.; житловому будинку: Стаднік В. П., Захарчук О. П.; змінено адресу житлового будинку громадянина Антонюка А.А.

Членами виконавчого комітету одностайно підтримано кандидатуру Вавдіюк Наталії Володимирівни, жительки села Здомишель, рекомендованої для представлення до присвоєння почесного звання України «Мати-героїня».
У галузі житлово-комунального господарства на основі актів обстеження зелених насаджень, що підлягають видаленню, та за погодження державного інспектора з охорони навколишнього природного середовища прийнято рішення про надання дозволу комунальній установі «Центр безпеки і життєдіяльності громади» Ратнівської селищної ради на видалення зелених насаджень.

Одним із важливих завдань місцевого самоврядування, яке перебуває в постійному полі зору селищної ради, є забезпечення належного благоустрою територій населених пунктів громади. Члени виконавчого комітету одноголосно підтримали рішення про проведення конкурсу на визначення виконавця послуг зі здійснення операцій із збирання та перевезення побутових відходів на території громади, затвердили конкурсну документацію, склад конкурсної комісії та положення про неї. У триденний термін на веб-сайті Ратнівської селищної ради буде опубліковано оголошення про проведення конкурсу. Згідно з затвердженою конкурсною документацією, конкурс відбудеться 06 листопада 2023 року.

З метою забезпечення централізованого вивозу сміття по населених пунктах громади були прийняті рішення: про організацію укладення договорів щодо надання послуги з поводження з побутовими відходами з домогосподарствами сіл Здомишель, Шменьки, Краска та про організацію укладення договорів з надання послуги з поводження з побутовими відходами з домогосподарствами сіл Гірники, Броди, Сільце. Під час обговорення зазначених питань Віталій Іванович наголосив на важливості спільної роботи старост старостинських округів, Ратнівського виробничого управління управління житлово - комунального господарства, керівників підприємств, установ та організацій усіх форм власності, всіх жителів громади щодо укладення договорів на вивезення побутових відходів. Благоустрій- візитівка кожного населеного пункту зокрема і громади в цілому. Це наш дім, і наш обовʼязок забезпечити в ньому порядок, чистоту і комфорт.

З усіх питань порядку денного прийняті відповідні рішення, з якими можна ознайомитися на сайті селищної ради, відповідно до чинного законодавства.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь