Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась 32 позачергова сесія

Дата: 07.10.2023 09:51
Кількість переглядів: 583

Фото без опису

05 жовтня 2023 року під головуванням Ратнівського селищного голови Віталія БІРУКА відбулась 32 позачергова сесія Ратнівської селищної ради. Традиційно засідання сесії розпочалося з виконання Державного Гімну України та хвилини мовчання на вшанування світлої пам’яті, громадянської самовідданості, сили духу, стійкості та героїчного подвигу воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України.

Перед початком засідання Ратнівський селищний голова Віталій БІРУК привітав депутатів Василя КОЛЯДЮКА та Сергія ДАНИЛЕВИЧА, які відзначали дні народження в міжсесійний період.
На початку засідання депутат Олександр КОВЧ порушив питання щодо залишку коштів освітньої субвенції станом на 01 жовтня 2023 року та їх потреби до кінця 2023 року, на яке начальник управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради Олександр ДЕНИСЮК дав аргументовану відповідь.
Позачергова сесія скликана насамперед для розгляду питання «Про внесення змін до рішення Ратнівської селищної ради від 15.12.2022 № 22/57 "Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2023 рік"». Депутати одностайно підтримали спрямування коштів перевиконання доходів бюджету від ПДФО з військовослужбовців: в сумі 17,5 млн грн - на придбання транспортних засобів для військової частини А7028; Центру безпеки та життєдіяльності громади: 404,0 тис. грн - на придбання тракторного самоскидного причіпа 2 ТСП-8; 484,5 тис. грн - на закупівлю лампочок, ліхтарів для вуличного освітлення, ящиків на піщано-сольову суміш, запасних частин до транспортних засобів та інших засобів для забезпечення благоустрою.
На створення притулку для осіб, які постраждали від домашнього насильства спрямовано 2 079 000 грн субвенції з державного бюджету.
Депутатським корпусом селищної ради прийнято рішення про дострокове припинення повноважень депутата Ратнівської селищної ради ПАШУКА Петра Миколайовича у зв’язку з його особистою заявою про складання депутатських повноважень.

У ході засідання депутати затвердили:
Програму покращення функціонування Центру обслуговування платників податків при Ратнівській ДПІ Головного управління державної податкової служби у Волинській області на 2023-2024 роки;
Програму профілактики рецидивної злочинності та правопорушень в Ратнівській селищній раді на 2023 рік у новій редакції;
Цільову програму мобілізаційної підготовки, матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії та інших військових формувань, призову громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2021-2025 роки у новій редакції.
З метою забезпечення ефективного використання комунального майна Ратнівської селищної ради сесією затверджено рішення
«Про приватизацію об’єкта комунальної власності», яке передбачає здійснення приватизації ½ нежитлового приміщення (приміщення шкільної їдальні) села Комарове шляхом продажу на електронному аукціоні з умовами.
Важливим є прийняття сесією рішення про схвалення проєкту договору про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Заболоттівської селищної територіальної громади, що дозволяє розширити повноваження сектору містобудування та архітектури Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради і на територію Заболоттівської територіальної громади. При цьому селищний голова зазначив, що позитивний досвід нашої громади в цьому напрямку сьогодні вивчають і запозичують інші громади.
На запит комунального некомерційного підприємства «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської селищної ради депутати після досить тривалої дискусії дали згоду на проведення будівельних робіт.
Одноголосно присутніми на сесії депутатами були прийняті рішення про безоплатну передачу паливно-мастильних матеріалів з балансу Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради на баланс військової частини А7028, а також затвердження акта приймання-передачі транспортного засобу з комунальної власності Ратнівської селищної ради у державну власність для потреб цієї військової частини.
Крім того, депутатським корпусом селищної ради підтримано рішення «Про безоплатну передачу запасів з балансу Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради на баланс п’ятої прикордонної застави (з.  м. д. н. п.  Млинове) першої прикордонної комендатури (з м. д. н. п. Ветли) 6 прикордонного Волинського загону Державної прикордонної служби України».

У ході засідання депутати затвердили розпорядження Ратнівського селищного голови, видані у міжсесійний період.
На сесії також прийнято рішення у сфері земельних відносин про упорядкування права постійного користування земельною ділянкою.
Також депутати прийняли ряд рішень у сфері освіти, а саме:
-  «Про затвердження Положення про конкурс на посаду керівника  закладу загальної середньої освіти Ратнівської селищної ради» з метою приведення його у відповідність до Закону України «Про повну загальну середню освіту», зокрема в частині формування конкурсної  комісії та її персонального складу.
-  «Про проведення конкурсу на заміщення вакантної посади директора Опорного закладу освіти «Гірниківський ліцей Ратнівської селищної ради» у зв’язку з утворенням нового закладу освіти.
-  «Про безоплатну передачу нерухомого комунального майна з комунальної власності Ратнівської селищної ради на баланс управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради», що дасть можливість отримати дозвіл на початок будівельних робіт по утепленню фасаду та заміні покрівлі приміщення Млинівської гімназії Ратнівської селищної ради.
По завершенню розгляду питань порядку денного сесії начальник управління гуманітарної політики селищної ради Олександр ДЕНИСЮК на запит депутатів проінформував присутніх про стан готовності закладів гуманітарної сфери до роботи в осінньо-зимовий період 2023-2024 років. Зокрема він зазначив, що було відремонтовано 2 котли в ліцеї № 1 смт. Ратне, планується заміна 2 котлів в паливній Конищенської гімназії, проведено часткову заміну вікон у трьох закладах, заплановано ще в одному. Здійснено всі перевірочні і підготовчі роботи в паливних і котельнях: перевірено опір заземлення, стан вентиляції та димоходів, справність арматури.
Забезпечення закладів освіти твердим паливом від річної потреби становить 32 % торфобрикетом, 45 % дровами та 70 % щепою, закладів культури – дровами 32 %. На сьогодні укладені договори на постачання дров на суму 445500 грн та торфобрикету на суму 775620 грн, поставки палива очікуються до 1 грудня.
Також у «Різному» взяла слово секретар селищної ради Людмила ГАВРИЛЮК. Людмила Павлівна висловила слова щирого захоплення поетичною творчістю депутата Олександра КОВЧА, подякувала Олександру Миколайовичу за подарунок Ратнівській публічній бібліотеці-філії КЗ «Центр культурних послуг» - примірники збірки поезій «Далі буде…», а також запропонувала придбати збірку для бібліотек закладів освіти Ратнівської територіальної громади.
Депутат Катерина ВЛАСЮК порушила важливе для громади питання виїзду за кордон дітей шкільного віку та їх бездоглядності за межами України. Селищний голова Віталій БІРУК дав відповідні доручення управлінню гуманітарної політики, сектору «Служба у справах дітей», КЗ «Центр надання соціальних послуг» щодо організації робочої наради за участю керівників закладів освіти з цього приводу.
Заступник селищного голови Сергій КОВЧ наголосив на важливості проведення депутатами селищної ради, керівниками закладів та установ розʼяснень серед жителів громади щодо необхідності укладення договорів з надання послуги з поводження з побутовими відходами з домогосподарствами населених пунктів Ратнівської територіальної громади.
Староста Гірниківського старостинського округу Іван ТЕРЕЩУК висловив пропозиції з приводу централізованого вивозу щепи для потреб установ громади і наголосив на необхідності підвищення кваліфікації фахівців для процесу роботи з нею.
З рішеннями сесії можна ознайомитись на офіційному сайті селищної ради в розділі «Пленарні засідання», які публікуються відповідно до норм чинного законодавства.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь