Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Пройшла година пам’яті «Майдан-фортеця духу», приурочена до Дня Гідності та Свободи

Дата: 22.11.2023 17:13
Кількість переглядів: 467

Фото без опису

21 листопада українці відзначають День Гідності і Свободи, який встановлено на честь надважливих подій в історії незалежної України. У цей  день в селищі Ратне біля білборду «Небесної Сотні» та Пам’ятної дошки загиблим військовослужбовцям з метою вшанування патріотизму і мужності громадян, які 10 років тому стали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів України та її європейського вибору,  відбулася година пам'яті за участі керівництва громади, керівників управлінь, відділів, секторів виконавчого комітету селищної ради,  керівників установ та організацій селища.

До усіх присутніх звернувся Ратнівський селищний голова Віталій Бірук, який наголосив, що 10 років тому ми виграли свій перший бій і зупинили гібридну агресію кремля, яку він здійснював через авторитарну проросійську владу в Україні та яка націлена проти наших цінностей, прав і свобод, проти демократизації країни, на знищення нашої державної незалежності.

"Під час Революції Гідності та під час війни з російським агресором українці довели свою відданість демократичному шляху розвитку, нагадали світові справжній сенс демократичних цінностей. Стійкість українців, які відстояли десять років тому та боронять сьогодні свою країну, свої Гідність і Свободу, вразила Європу та світ.
Сьогодні ми дякуємо всім гідним і вільним. Тим, хто зі щитом і хто на щиті. Для яких найважливішими цінностями були, є і будуть Гідність і Свобода.

Гідність і Свобода – зброя Перемоги. А Перемога - це те, за що ми боремося і що надає нам силу, те, що нас єднає. Адже наша зброя, як і ми, заряджена нашою Гідністю і жагою Свободи", - зазначив очільник громади.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували пам’ять про Героїв, які відстоювали та віддали життя за ідеали Гідності та Свободи, поклали квіти до пам’ятних знаків та усі разом виконали Державний Гімн України. Під час заходу звучали тематичні твори у виконанні народного аматорського жіночого вокального ансамблю « Мелодія», жіночого вокального дуету, колективу «Серпанок» КЗ «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради. 
   
   СЛАВА КОЖНОМУ УКРАЇНСЬКОМУ ВОЇНУ.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь