Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулась 34 позачергова сесія Ратнівської селищної ради

Дата: 24.11.2023 15:36
Кількість переглядів: 1002

Фото без опису

19 вересня відбулася позачергова сесія Ратнівської селищної ради. Розпочалося засідання традиційно з Державного Гімну України та хвилини мовчання за усіма полеглими у бою воїнами та загиблими захисниками - жителями громади.

Перед початком розгляду питань порядку денного  Ратнівський селищний голова Віталій БІРУК повідомив присутніх про візит у громаду  представників Міністерства охорони здоровʼя та директора Центру розвитку медсестринства МОЗ України з метою напрацювання на базі КП «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» механізму забезпечення середнім медичним персоналом сіл з малою чисельністю населення. Також Віталій Іванович зазначив про очікуваний приїзд представників Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ та можливості залучення коштів в рамках співпраці за програмою розбудови системи кращого догляду для дітей. 

Сьогодні всі ми єдині у нашому прагненні наблизити  Перемогу і хочемо зробити все можливе для підтримки наших захисників. Саме з метою невідкладного вирішення питань забезпечення підрозділів Збройних Сил України, які на передовій виборюють нашу свободу і незалежність, розпорядженням Ратнівського селищного голови скликана позачергова сесія селищної ради. Депутати одностайно підтримали передачу військовій частині А7028 екскаватора- навантажувача JCB 4CX SITEMASTER (комплектація Standart), балансовою вартістю 4 987 000,00 грн та трьох автомобілів TOYOTA, два з яких балансовою вартістю 1 614 746,50 грн кожен, третій - балансовою вартістю 2 266 075,00 грн, придбаних Виконавчим комітетом за тендерною процедурою (кошти на їх придбання були виділені на попередніх сесіях). Тож незабаром зазначена техніка буде відправлена нашим захисникам для виконання інженерно - землерийних робіт та бойових завдань на території ведення бойових дій, для відвернення військової агресіі російської федерації проти України. Також прийняті рішення про безоплатну передачу запасів з балансу Виконавчого комітету на баланс військової частини А4933 та на баланс пʼятої прикордонної застави першої прикордонної комендатури 6 прикордонного Волинського загону Державної прикордонної служби України.

На сесії внесено зміни до рішення Ратнівської селищної ради від 15.12.2022 № 22/57 "Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2023 рік". 
 Виділено кошти на:

  • підтримку військових та заходи з територіальної оборони - 836,0 тис. грн;
  • заробітну плату з нарахуваннями працівникам КУ «Центр безпеки та життєдіяльності громади», Ратнівськоі дитячої музичної школи, КЗ «Центр надання соціальних послугʼ– 422,1 тис. грн;
  • надання матеріальної допомоги населенню – 250,0 тис. грн;
  • ремонт доріг – 400,0 тис. грн;
  • придбання будівельних матеріалів по облаштуванню споруд подвійного призначення для: Ратнівського дитячого ясла-садка №2 – 130,0 тис. грн, Конищенськоі гімназії- 75,0 тис. грн;
  • придбання комп’ютерної техніки, холодильників, паливо-мастильних матеріалів, медикаментів, предметів та матеріалів, оплату послуг та інших витрат загальноосвітніх та інших закладів освіти – 1515,0 тис. грн;
  • передплату періодичних видань на 2024 рік для Публічної бібліотеки – 20,0 тис. грн;
  • поточний ремонт території публічної бібліотеки – філії КЗ «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради з облаштування Алеї пам’яті та слави полеглих захисників громади  – 283,2 тис. грн;
  • експертизу проєкту та початок робіт по об’єкту «Капітальний ремонт покрівлі та утеплення фасаду корпусу №1 ліцею №1 смт Ратне ім. В. Газіна – 228,7 тис. грн;
  • переможцям конкурсу по збору пластикових пляшок та склотари: Ратнівській ЦРЛ за І місце – 25 тис. грн, Ліцею №1 смт Ратне ім. В. Газіна за ІІ місце – 15,0 тис. грн, Прохідському ліцею за ІІІ місце – 10,0 тис. грн.

Хоча сесія була позачерговою, депутати розглянули та ухвалили низку питань, що стосуються землекористування та землеустрою, які були попередньо опрацьовані та схвалені профільною комісією, адже їх прийняття прискорює вирішення питань заявників- жителів громади.

Реалізація  різноманітних заходів соціально-економічного розвитку громади здійснюється шляхом фінансування цільових програм. Тому сесія затвердила:

  • Програму благоустрою населених пунктів Ратнівської селищної територіальної громади на 2024 рік;
  • Програму розвитку фізичної культури і спорту Ратнівської селищної територіальної громади на 2024-2026 роки;
  • Програму оздоровлення та відпочинку дітей Ратнівської селищної територіальної громади на 2024-2026 роки;
  • внесення змін до Програми розвитку первинної медичної допомоги на засадах сімейної медицини Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки;
  • Цільову програму мобілізаційної підготовки, матеріально-технічного забезпечення військових частин Збройних Сил України, Національної гвардії та інших військових формувань, призову громадян України на строкову військову службу до лав Збройних Сил України та інших військових формувань на 2021-2025 роки у новій редакції;
  • Програму відзначення державних свят, пам’ятних дат, історичних подій, ювілеїв Ратнівської селищної ради 2021-2025 роки у новій редакції.

Затверджено Перелік адміністративних послуг, які надаватимуться через відділ «Центр надання адміністративних послуг» Виконавчого комітету Ратнівськоі селищної ради в новій редакції. При цьому зазначено, що на сьогодні відділ ЦНАП надає жителям громади 254 різноманітні послуги.

Під час обговорення та прийняття рішень про проведення земельних торгів у формі аукціону з продажу земельних ділянок у власність для будівництва та обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка), селищний голова Віталій БІРУК зазначив, що кошти від продажу земельних ділянок через аукціон надійдуть у бюджет громади та будуть спрямовані на забезпечення електрифікації житлового масиву по вулиці княгині Ольги, документація на це вже замовлена. Це свідчить про ефективність використання земельних ресурсів та відповідальність селищної ради за обіцянки перед виборцями.

Традиційно в «Різному» обговорено актуальні питання життя громади. Насамперед селищний голова поінформував депутатів та присутніх про стан реалізації проекту по створенню Алеї памʼяті та слави полеглих захисників громади. Віталій Іванович наголосив, що всі деталі розташування, форми, макетів фотографій та загального вигляду Алеї проговорено та узгоджено з рідними загиблих. Працівниками Центру безпеки та життєдіяльності громади виготовлено тумби для фотографій захисників. Виділення з бюджету коштів на облаштування Алеї, прийняте депутатами, прискорить проведення робіт з гідного вшанування памʼяті Героїв громади.

Також Віталій Іванович надав аргументовані відповіді на питання, порушені присутніми на сесії представниками громадськості та військовослужбовцями військової частини А1694. Селищний голова наголосив на пріоритетності максимального відновлення освітнього процесу в закладах насамперед загальної середньої освіти та в дошкільних навчальних закладах. Свідченням цього є сьогоднішнє виділення коштів на закупівлю будівельних матеріалів для облаштування додаткових укриттів для дитячого садка «Капітошка» селища Ратне та Конищенськоі гімназії. Також селищний голова наголосив на важливості обʼєднання зусиль селищної ради та громадськості шляхом залучення до робіт з облаштування укриттів. 

На завершення Віталій БІРУК подякував депутатам за виваженість та конструктивну роботу з вирішення питань порядку денного та висловив впевненість, що всі рішення матимуть позитивний ефект для розвитку нашої громади та зміцнення обороноздатності наших збройних сил. 

З усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитися на офіційному веб сайті селищної ради.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь