Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Голодомор. Ось уже 90 років щемить, тужить зранене серце

Дата: 25.11.2023 18:20
Кількість переглядів: 117

Фото без опису

Голодомор

Ось уже 90 років щемить, тужить зранене серце, котиться пекуча сльоза скорботи у роз’ятрене тіло матері-України. Кожен із нас переосмислює  трагічні сторінки нашої історії, наповнені болем, муками маленьких діток, бідами та стражданнями багатьох. Україна внаслідок геноциду 1932–1933 років, масових штучних голодів 1921–1923 та 1946–1947 років втратила мільйони людських життів. Щохвилини помирало 17 дітей, щогодини – близько тисячі, щотижня – близько 25 тисяч. І ці цифри зростали з кожним днем. У 2006 році Законом України Голодомор 1932–1933 років визнаний геноцидом Українського народу, невинних людей.
Пам’яті мільйонів українських селян, які загинули мученицькою смертю від голоду, заподіяного сталінським тоталітаризмом, пам’яті тисяч українських сіл і хуторів, які щезли з лиця землі, сьогодні біля пам'ятника 2000-ліття Різдва Христового запалили свічу керівництво громади, керівники та працівники селищної ради, її виконавчого комітету та комунальних установ, підприємств та організацій Ратнівської селищної ради, військові та поліцейські громади і хвилиною мовчання вшанували усіх невинно вбитих жертв голодомору.

"Вже другий рік ми вшановуємо жертв сталінського геноциду в умовах війни, яка супроводжується геноцидом росії проти українців. Пам'ять має жити, адже за кожен злочин має бути покарано, а жертв - вшановано.
Україна внаслідок геноциду та штучних голодів втратила мільйони життів. Як у ХХ столітті Сталін, так в ХХІ путін застосовують фізичний геноцид, бо інші методи не можуть знищити український народ. Але, пам'ятаючи минуле, ми боремося за майбутнє. Наша сила в єднанні, в згуртованості, в допомозі на фронті, в тилу чи за кордоном. Ми сильна і мужня нація і ми обов'язково вистоїмо.
Слава кожному українцю. Слава кожному українському захиснику. Слава Україні", - на годині-реквіємі зазначила секретар селищної ради Людмила Гаврилюк.

Тяжко повертає собі народ України духовне здоров’я. Жадане і драматичне його очищення, радісне і гірке його воскресіння. Надто багато позаду могил. Надто великі втрати. І тільки правда здатна зняти наслідки шоку, заподіяного насильницьким голодомором. Нехай ця історія страшних років буде нам уроком, щоб ніколи не доводилося пережити це знову. Не забуваймо про злочини комуністичного тоталітарного режиму та всі сили спрямовуймо на підтримку наших захисників. І пам’ятаймо, що доля нашої Батьківщини в наших руках.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь