Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Дата: 29.11.2023 15:27
Кількість переглядів: 588

Фото без опису

Засідання виконавчого комітету селищної ради 29 листопада розпочалось традиційно з хвилини мовчання за усіма Захисниками України, які віддали свої життя у боротьбі з російським агресором. 

Вшануванню памʼяті Героїв Ратнівськоі селищної територіальної громади, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, було присвячено і ключове питання виконавчого комітету- «Про облаштування Алеї памʼяті та слави полеглих Захисників Ратнівськоі громади». Доповідаючи з зазначеного питання, секретар селищної ради Людмила ГАВРИЛЮК детально ознайомила присутніх з планом-схемою розташування Алеї, предметним та інформаційним наповненням та порядком її облаштування. Людмила Павлівна наголосила, що зазначене питання неодноразово обговорювалося з рідними полеглих захисників і саме їх бачення і пропозиції враховані в розробці концепції проекту. Також секретар ради розповіла про порядок облаштування Алеї, повідомила про стан реалізації, зокрема що на сьогодні комунальною установою «Центр безпеки і життєдіяльності громади» вже виготовлені металеві конструкції та стяготримачі. Також Виконавчим комітетом замовлено композитні стенди зі світлинами загиблих (померлих) захисників та короткими відомостями про них. Члени виконкому одноголосно підтримали зазначене рішення, яким визначили місце для облаштування Алеї - біля приміщення Ратнівськоі публічної бібліотеки-філії КЗ «Центр культурних послуг», затвердили Положення про Алею та включили Алею в перелік місць, де відбуваються офіційні заходи, приурочені Дням памʼяті загиблих Захисників України, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України та інших памʼятних дат. 

Окремим рішенням затверджено проектно-кошторисну документацію за робочим проєктом «Поточний ремонт території Ратнівськоі публічної бібліотеки-філії КЗ»Центр культурних послуг» Ратнівськоі селищної ради з облаштуванням Алеї памʼяті та слави полеглих захисників громади» загальною кошторисною вартістю 199,378 тис. грн. Також затвердили проєктно- кошторисну документацію по обʼєкту «Капітальний ремонт покрівлі та утеплення фасаду корпусу N1 Ліцею N1 смт Ратне їм. В. Газіна» загальною кошторисною вартістю 17 465,685 тис. грн.

Всього на засіданні виконавчого комітету селищної ради було розглянуто 23 питання порядку денного, які охоплюють різні галузі виконавчої діяльності ради. 

У сфері захисту прав дітей прийнято відповідні рішення, які стосуються питань опіки і піклування.
Війна, на жаль, обпалює своїм чорним крилом і долі тих, кого ми понад усе хотіли б уберегти від її жахіть, - дітей. 5 питань порядку денного стосувалось надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Відповідними рішеннями зазначений статус було надано дітям зі складу сімей військовослужбовців, зниклих безвісти через військову агресію російської федерації проти України.
Погоджено питання організації роботи в закладах та установах освіти і культури комунальної власності Ратнівської селищної ради у грудні 2023 року.

Надано комунальній установі  «Центр безпеки і життєдіяльності громади» дозволи на видалення зелених насаджень.

Затверджено попередній висновок стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції щодо ініціювання співробітництва між Ратнівською селищною територіальною громадою та Велимченською сільською територіальною громадою у сфер містобудування та архітектури. Також у зазначеній сфері прийнято рішення стосовно присвоєння   адрес житловим будинкам відповідно до поданих заяв громадян.
Члени виконкому підтримали рішення про завершення приватизації об’єкта малої приватизації та затвердили список забудовників Ратнівськоі селищної ради для отримання кредиту з обласного фонду підтримки індивідуального житлового будівництва на селі. 

Після розгляду питань порядку денного Ратнівський селищний голова Віталій БІРУК наголосив присутнім на важливих питаннях життєдіяльності громади. 

Насамперед Віталій Іванович зазначив, що відповідним законом про внесення змін до  Бюджетного кодексу України з бюджету нашої громади в державний бюджет вилучається майже 9 мільйонів гривень, а проєкт бюджету громади на наступний рік, за попередніми оцінками фінансового відділу, містить значний брак ресурсів для фінансування найбільш нагальних потреб та програм соціально- економічного характеру. Ми розуміємо, що ці кошти - це можливість підтримки і покращення матеріально-технічної бази закладів комунальної власності. Тому селищний голова наголосив на необхідності залучення внутрішніх резервів для наповнення бюджету громади. В сьогоднішній надскладний для країни час завдання кожного- бути максимально відповідальним. Відповідальним за легальне ведення підприємницької діяльності та сплату податків, за дбайливе ставлення до довкілля та заключення договорів на вивіз твердих побутових відходів чи на користування централізованим водопостачанням, що і є внеском кожного в розвиток громади. З цих питань селищний голова дав окремі доручення старостам старостинських округів та окремим керівникам структурних підрозділів селищної ради.

Також з метою забезпечення життєдіяльності громади старост та керівників комунальних служб селищної ради зобовʼязано забезпечити організацію та належний контроль за своєчасною очисткою вулиць та доріг комунальної власності від снігу. 

З рішеннями, прийнятими виконавчим комітетом селищної ради, можна ознайомитися на офіційному сайті селищної ради.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь