Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Засідання виконавчого комітету селищної ради

Дата: 12.12.2023 16:13
Кількість переглядів: 470

Фото без опису

Засідання виконавчого комітету селищної ради 12 грудня розпочалось традиційно з хвилини мовчання за усіма Захисниками України, які віддали свої життя у боротьбі з російським агресором.

Усього на засіданні виконавчого комітету селищної ради було розглянуто 33 питання порядку денного, які охоплюють різні галузі виконавчої діяльності ради.

Сфера захисту прав дітей охопила 8 питань порядку денного, що стосувались надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. Відповідними рішеннями зазначений статус було надано дітям зі складу сімей військовослужбовців, зниклих безвісти через військову агресію російської федерації проти України, та зі складу сімей внутрішньо переміщених осіб.

На засіданні виконавчого комітету були розглянуті питання у сфері земельних відносин, зокрема погоджено створення штучних водойм жителям Ратнівської селищної територіальної громади.

У сфері містобудування та архітектури прийнято рішення, які стосуються присвоєння адрес об’єктам нерухомості громадян. Затверджено проєктно-кошторисну документацію за робочим проєктом «Капітальний ремонт приміщення паливної в адмінприміщенні РВК «Ратнівщина».

Крім того, затверджено склад Громадської комісії з житлових питань при Виконавчому комітеті Ратнівської селищної ради.

Зі сферою медицини та охорони здоров’я пов’язані питання порядку денного, що стосуються затвердження змін до фінансового плану КНП «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської селищної ради на 2023 рік та затвердження фінансового плану зазначеного комунального підприємства на 2024 рік.

Важливим є прийняття виконавчим комітетом рішення про затвердження попереднього висновку стосовно відповідності інтересам та потребам територіальної громади пропозиції щодо ініціювання співробітництва між Ратнівською селищною територіальною громадою та Самарівською сільською територіальною громадою у сфері надання первинної медичної допомоги населенню.

Попередньо схвалено проєкт рішення Ратнівської селищної ради «Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2024 рік».

Затверджено питання про запровадження трудової повинності та організацію суспільно корисних робіт, а також визначено перелік видів громадських та оплачуваних суспільно корисних робіт.

Варто зазначити, що наближаються Різдво та Новий рік, головним символом яких є прикрашена ялинка. З метою охорони навколишнього природного середовища, а також дотримання Правил благоустрою територій населених пунктів Ратнівської селищної ради прийнято рішення про визначення місць для здійснення торгівлі новорічними ялинками на території Ратнівської селищної ради. Цим місцем визначено територію площі біля Іллінського собору на вул. Центральній в смт Ратне.

Для того, щоб не допустити припинення обслуговування пасажирів на приміських автобусних маршрутах, виконавчий комітет погодив питання про укладання тимчасового договору про організацію перевезень пасажирів на приміських автобусних маршрутах загального користування, які не виходять за межі громади, з перевізником фізичною особою-підприємцем ПАНАСЮКОМ Мирославом Івановичем на маршрутах Броди – Ратне, Ратне – Жиричі, Ратне – Конище. 

У ході засідання члени виконавчого комітету прийняли ряд рішень у галузі освіти, а саме:

  • Про погодження розміру плати за надання послуг комунальним закладом «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради;
  • Про організацію роботи в закладах та установах освіти і культури комунальної власності Ратнівської селищної ради на період воєнного стану в Україні;
  • Про упорядкування нумерації будівлі Опорного закладу освіти «Гірниківський ліцей Ратнівської селищної ради», уточнення та зміну адреси.

Одноголосно присутніми були підтримані рішення про безоплатну передачу матеріальних цінностей добровольчому формуванню Ратнівської селищної територіальної громади «Рать» і гуманітарної допомоги комунальним закладам Ратнівської селищної ради, а також дров та щепи паливних.

У «Різному» начальник управління гуманітарної політики Ратнівської селищної ради Олександр ДЕНИСЮК поінформував присутніх про виконання окремих доручень селищного голови Віталія БІРУКА щодо порушених на попередньому засіданні виконавчого комітету питань.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь