Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

36-та сесія Ратнівської селищної ради

Дата: 18.12.2023 20:26
Кількість переглядів: 696

Фото без опису

18 грудня відбулася чергова сесія Ратнівської селищної ради.

Розпочалося засідання традиційно з Державного Гімну України та хвилини мовчання за усіма полеглими у бою воїнами та загиблими захисниками - жителями громади.

З різдвяно- новорічними віншуваннями, побажаннями миру та злагоди нашій країні і громаді завітали у сесійну залу працівники комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівськоі селищної ради. Селищний голова, депутати та присутні, дякуючи віншувальникам, долучилися до збору коштів на підтримку Збройних Сил України.

Розгляд питань порядку денного розпочався з блоку питань щодо затвердження цільових програм, необхідних для реалізації різноманітних заходів соціально- економічного розвитку громади. Зокрема, затверджено:

  • Програму підтримки та розвитку вторинної медичної допомоги «Здоров’я Ратнівщини» на 2024-2026 роки;
  • Цільову програму соціального захисту населення Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки в новій редакції;
  • Програму висвітлення діяльності Ратнівської селищної ради у засобах масової інформації на 2021-2025 роки у новій редакції;
  • Програму «Безпечна територія» Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки в новій редакції;
  • Програму організації громадських та інших робіт тимчасового характеру на території Ратнівської селищної ради на 2024 рік;
  • Програму забезпечення заходів, пов’язаних із діяльністю депутатів та розвитком місцевого самоврядування Ратнівської селищної ради на 2021-2025 роки у новій редакції.

Внесено зміни до Програми надання фінансової підтримки громадським організаціям, які діють на території Ратнівської селищної ради на 2023-2025 роки, затверджено Положення про загальний відділ Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради.

Також підтримано рішення про організацію харчування дітей в закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах закладів загальної середньої освіти Ратнівськоі селищної ради у 2024 році. При розгляді зазначеного питання начальник управління гуманітарної політики селищної ради Олександр ДЕНИСЮК поінформував присутніх, що, за результатом вивчення можливості організації харчування здобувачів освіти в закладах загальної середньої освіти громади, зважаючи на численні обʼєктивні обставини, рекомендовано не здійснювати харчування дітей у закладах освіти громади. При цьому селищний голова Віталій БІРУК доручив управлінню гуманітарної політики спільно з директорами закладів загальної середньої освіти громади тримати на постійному контролі питання організації харчування здобувачів освіти та, за можливості створення безпечних умов для організації харчування учнів, невідкладно надати на розгляд селищної ради відповідні пропозиції з зазначеного питання.

Депутати підтримали внесення змін до Статуту Опорного закладу освіти «Гірниківський ліцей Ратнівської селищної ради», затвердженого рішенням Ратнівської селищної ради від 13.07.2023 року № 273 та затвердження його у новій редакції.

В період надзвичайно важких випробувань, які переживає наша країна в боротьбі з російською воєнною агресією, життєво важливою є наша єдність, фінансова та моральна підтримка Збройних Сил України. Ратнівська селищна рада, її депутатський корпус відчувають безсумнівну відповідальність перед нашими військовими та постійно знаходять можливість підтримки ЗСУ.

Тож 36-та сесія не стала винятком в цьому напрямку та прийняла рішення «Про безоплатну передачу транспортних засобів з комунальної власності Ратнівськоі селищної ради у державну власність на баланс військової частини А7028» ( двох автомобілів TOYOTA, балансовою вартістю 1 881 994,00 грн кожен, придбаних Виконавчим комітетом за тендерною процедурою (кошти на їх придбання були виділені на попередніх сесіях). Тож незабаром зазначена техніка буде відправлена нашим захисникам для виконання бойових завдань на території ведення бойових дій, для відвернення військової агресіі російської федерації проти України. Також прийняті рішення про безоплатну передачу запасів з балансу Виконавчого комітету на баланс військової частини А1694 та про безоплатну передачу паливно- мастильних матеріалів з балансу Виконавчого комітету на баланс четвертоі прикордонної застави першої прикордонної комендатури 6 прикордонного Волинського загону Державної прикордонної служби України.

У сфері містобудування та архітектури сесія схвалила проєкт договору про співробітництво Ратнівської селищної територіальної громади та Забродівської сільської територіальної громади у сфері містобудування та архітектури та надала згоду на організацію співробітництва між Ратнівською селищною територіальною громадою та Велимченською сільською територіальною громадою у сфері містобудування та архітектури у формі делегування виконання окремих завдань з передачею відповідних ресурсів.

Також затверджено детальний план території частини кварталу К-1 на вулиці Центральній в смт Ратне.

Сесія прийняла рішення «Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2024 рік».
​Формування бюджету здійснено з урахуванням діючого законодавства та змін до нього, прийнятих Законом України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України» № 3428-ІХ від 08 листопада 2023 року.
​Доходи та видатки бюджету складуть 227,2 млн грн.
​Власні доходи – 106,1 млн грн.
​Базова дотація – 20,2 млн грн.
​Освітня субвенція – 96,9 млн грн.
У звʼязку з прийняттям Закону України «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо забезпечення підтримки обороноздатності держави та розвитку оборонно-промислового комплексу України» № 3428-ІХ від 08 листопада 2023 року в бюджет громади не надходитиме податок з доходів фізичних осіб з грошового забезпечення військовослужбовців, тому доходи менші проти доходів 2023 року на 50,4 млн грн.

​Заробітна плата обрахована з врахуванням нової мінімальної заробітної плати та змінених посадових окладів працівників, яким оклад встановлюється за тарифним розрядом.

​Заробітна плата з нарахуваннями передбачена в сумі 180,0 млн грн, або 80% від доходів бюджету, енергоносії – 15,3 млн грн або 7%. На придбання продуктів харчування 1,4 млн грн, на орфанні захворювання 900,0 грн.
​Обмежений ресурс та незабезпеченість захищених статей потребує жорсткої економії коштів для забезпечення життєдіяльності громади в умовах воєнного стану.

Також на сесії внесено зміни до рішення Ратнівської селищної ради від 15.12.2022 № 22/57 "Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2023 рік".
Перевиконання бюджету направлено на:

  • заклади освіти 190,0 тис грн (придбання вкрай необхідних предметів, матеріалів, обігрівачів);
  • заклади культури – 40,8 тис грн;
  • на придбання предметів та матеріалів у відділення «Притулок» Центру надання соціальних послуг – 77,3 тис грн.

Перерозподілено кошти на:

  • придбання флагштоків – 70,0 тис грн;
  • розрахунки за електроенергію – 255,0 тис грн, та оплату праці – 30,0 тис грн.

Депутати розглянули та ухвалили низку питань, що стосуються землекористування та землеустрою, які були попередньо опрацьовані та схвалені профільною комісією. Також начальник відділу землекористування, кадастру та екологічної безпеки Тетяна КОСМІН надала розʼяснення та уточнення стосовно питань, що розглядалися.

Також сесія затвердила розпорядження селищного голови, видані в міжсесійний період, прийняла звернення до Кабінету Міністрів України щодо недопущення ускладнення ввезення гуманітарної допомоги в Україну, зініційоване депутатом селищної ради Євгеном САВЛУКОМ, та достроково припинила повноваження депутата селищної ради Юрія ДАНИЛЮКА згідно з поданою ним заявою.

Традиційно в «Різному» обговорено актуальні питання життя громади. Насамперед селищний голова наголосив, що, з прийняттям бюджету на наступний рік, не вичерпаний перелік питань для вирішення радою в році, що завершується, та акцентував увагу, що для чергової відправки військовим, за їх попереднім замовленням, вже закуплено вантажні автомобілі- самоскиди марки IVECO та FORD, які в подальшому будемо передавати нашим захисникам.

Заступник командира військової частини А1694 подякував селищному голові та депутатському корпусу селищної ради за підтримку, надану за їх запитом.

На завершення Віталій БІРУК подякував депутатам за виваженість та конструктивну роботу протягом року з вирішення питань життєдіяльності громади та висловив впевненість, що всі рішення матимуть позитивний ефект для розвитку нашої громади та зміцнення обороноздатності наших збройних сил.

З усіма прийнятими рішеннями можна ознайомитися на офіційному веб сайті селищної ради.



Коментарі:

Віталій
2023-12-25 16:01:47

Коли денисюка сина заберуть на війну , тоді можливо і харчування буде для дітей військових , погуляйко його відмазав , яку повістку вручили , а сина можливо невийде

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь