Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Вирішення невідкладних питань на позачерговій сесії

Дата: 27.12.2023 09:24
Кількість переглядів: 515

Фото без опису

26 грудня депутати селищної ради вчергове зібралися на позачергове пленарне засідання сесії. 
Традиційно в скорботній тиші сесійної зали прозвучали імена Героїв Ратнівськоі селищної територіальної громади, які загинули в боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Хвилиною мовчання вшанували присутні їх світлу памʼять та памʼять усіх воїнів, полеглих під час виконання бойових завдань із захисту державного суверенітету, мирних громадян, які загинули внаслідок збройної агресіі російської федерації проти України.

А потреба скликання сесії окрім традиційного - питань забезпечення підрозділів Збройних Сил України, була викликана також і необхідністю вирішення питань життєдіяльності громади, а саме фінансування виплати заробітної плати педагогічним працівникам закладів освіти. Доповідаючи з питання «Про внесення змін до рішення Ратнівської селищної ради від 15.12.2022 № 22/57 «Про бюджет Ратнівської селищної територіальної громади на 2023 рік», начальник фінансового відділу Ратнівської селищної ради Людмила КОВЧ поінформувала депутатів про потребу  виділення 5,0 млн грн з місцевого бюджету для проведення розрахунків по заробітній платі педагогічним працівникам закладів загальної середньої освіти, недофінансованих за рахунок освітньої субвенції з державного бюджету. Людмила Софронівна на запитання депутатів повідомила, що ситуація з недофінансуванням освітньої субвенції склалась через не врахування на порталі «ІСУО» в розділі «Субвенція» 286-ти учнів Здомишельського ліцею, в результаті чого зазначений заклад освіти не потрапив до розрахунку освітньої субвенції. Депутати селищної ради ( зокрема Галина КУЛЬБАЧИНСЬКА, Сергій КУШ, Володимир  СІНЧУК ) гостро порушили питання відповідальності керівника закладу за подібні прорахунки, які дуже дорого коштують бюджету громади, адже зазначені кошти могли бути спрямовані на підтримку ЗСУ або покращення матеріально- технічної бази установ і закладів комунальної власності. Тому селищний голова дав доручення начальнику управління гуманітарної політики селищної ради Олександру ДЕНИСЮКУ щодо включення до порядку денного чергової сесії селищної ради інформування директора Здомишельського ліцею стосовно цієї ситуації.

Депутатами селищної ради було одностайно підтримані питання, що стосуються зміцнення обороноздатності держави, зокрема про безоплатну передачу транспортних засобів з комунальної власності Ратнівської селищної ради у державну власність на баланс військової частини А7028 та про затвердження актів приймання- передачі транспортних засобів з комунальної власності Ратнівської селищної ради з балансу Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради у державну власність на баланс військової частини А7028. Депутати також підтримали внесення змін до Програми розвитку агропромислового комплексу Ратнівської селищної ради на 2022-2025 роки.

Віталій Іванович подякував депутатам селищної ради за розуміння і оперативне вирішення невідкладних питань життєдіяльності громади та підтримку обороноздатності держави і попередив, що необхідність проведення чергової позачергової сесії постане знову після відправки закуплених вантажівок на фронт. Принагідно Віталій Іванович зазначив, що спільними рішеннями депутатів селищної ради у році, що минає, виділено понад 30 мільйонів гривень з бюджету громади на закупівлю техніки для потреб ЗСУ. Селищний голова висловив особливу вдячність начальнику Волинської обласної військової адміністрації Юрію ПОГУЛЯЙКУ та начальнику Ковельської районної військової адміністрації Ользі ЧЕРЕН за розуміння проблем громади, допомогу у вирішенні питань формування дохідної частини бюджету, що сьогодні дало нам можливість вирішити питання покриття дефіциту освітньої субвенції та вчасної виплати заробітної плати педагогічним працівникам закладів освіти.

Також у «Різному» начальник управління гуманітарної політики Олександр ДЕНИСЮК поінформував присутніх стосовно запиту депутата Миколи ЛЕСИКА, озвученого на минулій сесії. Олександр Федорович повідомив про грошові ресурси, спрямовані на минулій сесії комунальному закладу дошкільної освіти «Ратнівський дитячий ясла- садок N1» для зміцнення матеріально- технічної бази закладу.

В цілому позачергова сесія пройшла оперативно та, як і зазвичай, конструктивно. 
З рішеннями, прийнятими на 37-ій позачерговій сесії, можна ознайомитися на офіційному сайті селищної ради. Відрадно, що всі вони виважені та слугують інтересам громади та держави в цілому.

В єдності - наша сила! 
Разом до Перемоги!



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь