Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Чергова позачергова сесія 

Дата: 29.12.2023 10:48
Кількість переглядів: 382

Фото без опису

В період воєнного часу в умовах необхідності оперативного вирішення питань, селищна рада, її депутатський корпус вчергове підтвердили ефективність своєї роботи. 28 грудня (через день після проведення позачергової) селищна рада знову зібралась на позачергову сесію. Потреба її скликання виникла у зв’язку з наданням територіальній громаді додаткової дотації з державного бюджету. За традицією депутати вшанували хвилиною мовчання загиблих військовослужбовців - жителів громади та усіх воїнів, полеглих в боротьбі за незалежність і територіальну цілісність України у війні з російським агресором. Також селищний голова Віталій БІРУК висловив вітання і найкращі побажання іменинниці, депутату селищної ради Світлані САВЛУК.

Доповідач з питання «Про внесення змін до рішення Ратнівськоі селищної ради від 15.12.2022 N22/57 “Про бюджет Ратнівськоі селищної територіальної громади на 2023 рік”», начальник фінансового відділу селищної ради Людмила КОВЧ поінформувала депутатів про виділення бюджету громади 84900 гривень дотації з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення повноважень органів місцевого самоврядування на деокупованих, тимчасово окупованих та інших територіях України, що зазнали негативного впливу у зв’язку з повномасштабною збройною агресією російської федерації. Депутати підтримали прийняття дотаціі в бюджет громади та спрямували її управлінню гуманітарної політики для проведення розрахунків за спожиту електроенергію. 

Принагідно сесія прийняла ряд рішень з питань земельних відносин, які вже пройшли попередній розгляд та отримали погодження профільної комісії. Зокрема, затверджено громадянам технічні документації із землеустрою щодо:
- встановлення (відновлення) меж земельної ділянки в натурі (на місцевості) для будівництва і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка) та передачу її у власність; 
- встановлення (відновлення) меж земельних ділянок в натурі (на місцевості) в розмірі земельної частки (паю) для ведення особистого селянського господарства; 
- встановлення (відновлення) меж земельної ділянки сільськогосподарського призначення в натурі (на місцевості); 
- відведення земельної ділянки для городництва та передачу її в оренду; 
- відведення земельних ділянок приватної власності зі зміною цільового призначення.

Товариству з обмеженою відповідальністю «УКРТАУЕР» затверджено проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення та експлуатації об’єктів і споруд електронних комунікацій, технічної документації з нормативної грошової оцінки земельної ділянки та передачу її в оренду.

Прийнято рішення «Про затвердження комунальному некомерційному підприємству «Ратнівська центральна районна лікарня» Ратнівської селищної ради технічної документації із землеустрою щодо поділу земельної ділянки комунальної власності Ратнівської селищної ради для будівництва та обслуговування будівель закладів охорони здоров’я та соціальної допомоги, припинення права постійного користування земельною ділянкою та надання комунальному підприємству «Ратнівський центр первинної медичної допомоги» Ратнівської селищної ради в постійне користування земельної ділянки. З усіма прийнятими на 38-їй позачерговій сесії рішеннями можна ознайомитися на офіційному сайті селищної ради.

Після розгляду усіх питань порядку денного селищний голова подякував депутатському корпусу селищної ради за плідну роботу протягом нелегкого року, що минає, за розуміння і підтримку важливих для громади та обороноздатності держави рішень, висловив надію, що сьогоднішня сесія є завершальною у році та побажав усім присутнім, усім жителям громади та кожному українцю переможного прийдешнього Нового року, миру, злагоди і добробуту нашій громаді і всій Україні!

В єдності - наша сила!


Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь