Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

« Наша єдність - наша зброя»

Дата: 25.01.2024 08:20
Кількість переглядів: 946

Фото без опису

В січні український народ відзначає величну і горду дату своєї багатовікової історії - День Соборності України та 105-ту річницю від підписання Акта Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки. У цей день українці з вдячністю згадують героїв, які у різні часи боролися за незалежність України , а нині відстоюють цілісність наших земель. Сьогодні в Україні триває війна. Ворог намагається розколоти і знищити нашу Батьківщину, але українці показали всьому світу, що прагнуть бути разом. Вони об’єдналися і стали ще сильнішими у боротьбі проти російського агресора.

22 січня в приміщенні комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради відбувся тематичний захід до Дня Соборності України «Наша єдність-наша зброя», в якому взяли участь керівництво громади, працівники Ратнівської селищної ради, її виконавчого комітету та комунальних установ, організацій селища.

Учасники зібрання хвилиною мовчання вшанували світлу пам'ять Героїв, що віддали своє життя у боротьбі за єдину соборну Україну та разом з народною аматорською хоровою капелою комунального закладу « Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради виконали Державний Гімн України. У знак поваги, до усіх хто відстоював нашу державність, представники колективів поклали квіти до білборду «Герої Небесної Сотні», Дошки шани загиблим Захисникам громади та до Пам’ятника землякам в селищі Ратне.

До учасників урочистостей звернувся Ратнівський селищний голова Віталій Бірук та привітав з важливим святом для нашої країни- Днем Соборності України. «Понад 100 років тому увіковічнилось прагнення наших предків жити в єдиній сильній державі. Сьогодні ми бачимо, що не пройшло й століття, як українці знову змушені стояти пліч о пліч, відстоюючи незалежну Україну, яка буде жити, допоки ми не втрачаючи сил, будемо допомагати нашим воїнам. Лише в єдності дій та душ можемо досягти нашої величної мети - побудови соборної, сильної, вільної держави, якою пишатимуться наші нащадки», - зазначив очільник громади. Віталій Іванович закликав і надалі стояти спільно у боротьбі за незалежну Україну, підтримуючи наших захисників, з вірою та надією в перемогу.

Під час тематичного заходу звучали патріотичні твори у виконанні колективів аматорської творчості та окремих виконавців комунального закладу «Центр культурних послуг» Ратнівської селищної ради.

Нехай квітне і розвивається сад соборності в наших душах, щоб кожен міг гордо і щиро сказати «Я пишаюся вільною і єдиною, Соборною і Незалежною Україною!»



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь