Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Гірка пам’ять Голокосту

Дата: 27.01.2024 16:59
Кількість переглядів: 691

Фото без опису
27 січня - Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту. У цей день у всьому світі згадують жертв найжорстокішого масового геноциду всіх часів. Офіційно визнано, що до 6 мільйонів громадян єврейської національності загинули від нацистського режиму в роки Другої Світової війни, з них в Україні - близько півтора мільйона. На території Ратнівської громади місцем пам’яті жертв Голокосту є Меморіал жертвам Голокосту, що у селі Прохід. На цій території було знищено близько 1300 громадян єврейської національності. Напередодні цієї дати біля Меморіалу зібралися керівництво Ратнівської громади, Жиричівського старостинського округу, представники колективів Прохідського ліцею та Конищенської гімназії, щоб вшанувати світлу пам’ять тих, хто став жертвами Голокосту та навічно спочиває в безіменних могилах.

У своєму виступі Ратнівський селищний голова Віталій БІРУК зазначив, що необхідно зберегти пам’ять про цю страшну трагедію і зробити все можливе, щоб найбільші суспільні цінності - свобода, гуманізм, мир та злагода панували на нашій землі. «Сьогодні ворог, який прийшов на нашу землю, повторює ті ж самі жорстокі та антилюдські методи, що і німецькі нацисти, для яких людське життя нічого не вартує. Саме тому необхідно пам’ятати ці трагічні сторінки історії, не бути байдужими до боротьби України за свою свободу, незалежність, територіальну цілісність та всіма засобами допомагати нашим воїнам, які боронять рідну землю від російського агресора», - наголосив очільник громади.

До присутніх також звернувся вчитель історії Прохідського ліцею, учасник проєкту « Захистимо пам'ять» Анатолій МАРТИНЮК, який розповів про трагічну історію євреїв, які споконвіку мешкали у селищі Ратне, його околицях та стали жертвами жахливого злочину, вчиненого гітлерівцями біля села Прохід у роки Другої світової війни.

Учасники пам’ятного заходу поклали до Меморіалу жертв Голокосту квіти, запалили лампадки та вшанували пам’ять тих, хто знайшов тут свій вічний спочинок, хвилиною мовчання.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь