Ратнівська селищна рада
Ратнівська територіальна громада
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

Відбулася робоча зустріч з опікунами/піклувальниками та прийомними батьками в громаді

Дата: 03.02.2024 11:23
Кількість переглядів: 166

Фото без опису


 Розвиток сімейних форм виховання дітей, які залишились без батьківської опіки, є незмінним пріоритетом органів місцевого самоврядування. Відтак, на території Ратнівської громади у 9 сім’ях опікунів, піклувальників виховуються 5 дітей-сиріт та 8 дітей, позбавлених батьківського піклування. Успішно функціонують 3 прийомні сім’ї, на вихованні яких перебуває 1 дитина-сирота, 3 дітей, позбавлених батьківського піклування, та 2 особи з числа дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування. Серед вихованців сімейних форм виховання 5 осіб є студентами вищих учбових закладів та коледжів, 11 осіб є учнями ліцеїв та їх філій, 1 дитина дошкільного віку.
Днями відбулася робоча зустріч з опікунами, піклувальниками, прийомними батьками, які опікуються дітьми-сиротами, дітьми позбавленими батьківського піклування, які проживають у Ратнівській громаді за участю заступника  селищного голови з питань діяльності виконавчих органів ради Олени АНТОНЮК, директора комунального закладу «Центр надання соціальних послуг» Ратнівської селищної ради Ірини КОСТЮЧИК, практичного психолога Катерини БІРУК та завідувача сектору «Служба у справах дітей» Виконавчого комітету Ратнівської селищної ради Наталії ТОКАРСЬКОІ.
Зустріч розпочалася з вступного слова заступника селищного голови Олени АНТОНЮК, яка зазначила, що основною метою зустрічі є вирішення проблем та викликів, з якими стикаються сьогодні опікуни/піклувальники, прийомні батьки та діти. Також Олена Яківна підкреслила, що одним із важливих пріоритетів роботи селищної ради є   взаємодія із законними представниками дітей, що перебувають під опікою, піклуванням та виховуються у прийомних сім’ях, задля забезпечення їх належного утримання та виховання.
В ході конструктивного діалогу присутні обговорили питання  забезпечення житлових прав дітей вищезазначеної категорії, обов’язкового щорічного проходження медичного огляду опікунами та піклувальниками, дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування, зупинилися на правах і обов’язках опікунів, піклувальників, прийомних батьків, інформації щодо виплат на утримання дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування.
Разом з тим, з дітьми, які виховуються в прийомних сім`ях та в сім`ях опікунів/піклувальників, практичним психологом було проведено тренінгове заняття на тему «Ефективна комунікація». Учасники в дружньому колі навчалися ефективним навичкам комунікативності та міжособистісної взаємодії і в результаті отримали багато позитивних емоцій.



Коментарі:

Ваш коментар може бути першим :)

Додати коментар


« повернутися

Коментування статті/новини

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь